Unik arkitektur med naturskön utsikt i perfekt solläge

Annie Mälarborn
ansvarig mäklare

Lundin Kungsbacka

Med Lundin Kungsbacka får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Onsala Kulleväg 34

Onsala

Kortfakta

Pris/Bud:
4 595 000 kr
Rum:
6 rum
Boarea:
ca 195 kvm
Byggår:
1961, 2017
Tomt:
1 065 kvm
Adress:
Onsala Kulleväg 34,
439 34 Onsala
Annie Mälarborn
ansvarig mäklare

Lundin Kungsbacka

Med Lundin Kungsbacka får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Onsala Kulleväg 34
Onsala Kulleväg 34
Fantastiska  omgivningar
Fantastiska omgivningar
Välkommen!
Välkommen!
Stor uteplats i sydvästläge
Stor uteplats i sydvästläge
Ett fantastiskt rum för sammankomster med familj och vänner
Ett fantastiskt rum för sammankomster med familj och vänner
Ett ljusinsläpp utöver det vanliga
Ett ljusinsläpp utöver det vanliga
Plats för stor soffgrupp med utblick över såväl trädgård som braskamin
Plats för stor soffgrupp med utblick över såväl trädgård som braskamin
Sovrum 5 /tv-rum intill vardagsrummet
Sovrum 5 /tv-rum intill vardagsrummet
Badrum 1
Badrum 1
Master bedroom
Master bedroom
Badrum 2
Badrum 2
Sovrum 4 intill ursprungliga entrén
Sovrum 4 intill ursprungliga entrén
Sovrum 2
Sovrum 2
Sovrum 3
Sovrum 3
Källaren
Källaren
Kontor intill garaget
Kontor intill garaget
Varmt välkomna på visning!
Varmt välkomna på visning!
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Beskrivning

En imponerande takhöjd samt en fantastisk ljus- och rymdkänsla är första intrycket när man stiger in i denna stilfulla villa där största fokus ligger på de sociala ytorna. Utsikten och den kringliggande miljön där man helt ostört kan vistas i såväl huset som på altanen, gör detta hem till en rofylld plats för såväl er som era gäster. Uteplatsen i sydvästläge gränsar dessutom till ett naturområde samt en bäck vilket öppnar upp för odling samt utgör en naturlig lekplats för barn. Huset är till största delen nybyggt 2017. Grundhuset med källare uppfördes 1961 och huset har därefter fått en helt ny utformning i och med totalrenoveringen och utbyggnaden 2017. Förutom bostadshuset finns på tomten ett stort garage med kontor samt en gäststuga. Ett populärt område mitt bland bostadshus och hästhagar och dessutom nära havet. Välkommen på visning och upplev huset på plats!

BOSTADENS DISPOSITION:

En stilfull uppfart i gedigen gatsten leder oss till stentrappan vilken tar oss till huset genom huvudentrén mot söder. Här finns utrymme för avhängning av ytterkläder och skor. Hela huset har ett nylagt mattlackat ekparkettgolv.

Vi fortsätter in mot köket och matplatsen som ligger i öppen planlösning mot vardagsrummet. En fantastisk sällskapsyta med hela 4,5 meter i takhöjd samt spotbelysning som förstärker det vitmålade trätakets spännande vinklar. Strategiskt placerade fönster som på bästa sätt släpper in dagsljuset från alla väderstreck och framförallt, från syd och väst. Takfönstret vid köket ger tillsammans med fönstret över diskbänken det perfekta naturliga arbetsljuset.
Kök med köksö bjuder på fina arbetsytor samt gott om förvaringsutrymme med högblank vit inredning samt mörka bänkskivor. Fläkt och vitvaror i rostfritt utförande.

En imponerande matplats med plats för stora middagssällskap och härifrån kan man genom två stora glasdörrar, nå uteplatsen om ca 90 kvm. En perfekt oas för festligheter och sammankomster med familj och vänner.

På andra sidan av rummet finns plats för stor soffgrupp och här har man perfekt utblick över både huset, trädgården samt inte minst, den rogivande braskaminen.

Huset har två badrum. Det intill köket har vitt kakel på väggarna samt marmor på golvet. Duschhörna, kommod, handfat samt toalett och fönster.

Intill vardagsrummet finns ett rum som kan användas som tex sovrum eller TV-rum.

En etagetrappa tar oss upp till husets ursprungliga del där den gamla braskaminen finns kvar och ger värme och stämning åt huset.

Här finns även husets andra entré vilken är husets ursprungliga. Precis intill finns ett rum som kan användas som sovrum eller kapprum.

Rakt fram från sovrummet finns ytterligare två fina sovrum.

Längst bort ligger husets största sovrum vilket har ett ljuvligt läge med ett härligt ljusinsläpp från två väderstreck. Här finns gott om plats för dubbelsäng samt förvaringsmöbler. Härifrån nås även altanen.

Badrum nummer två ligger nära huvudsovrummet och är även det helkaklat i ljust beiga toner och här finns en dusch samt toalett, handfat och kommod. Rummet är även utrustat med tvättmaskin.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 4 595 000 kr.

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 2 827 000 kr varav byggnadsvärde 1 736 000 kr (fastställt 2017). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 15 800 kr/år. Fördelas enligt följande: försäkring 6 000 kr, vatten/avlopp 8 800 kr och samfällighet 1 000 kr.
Kompletta driftskostnader kan ej lämnas eftersom huset efter tillbyggnaden inte varit bebott. Vatten/avlopp inkluderar även renhållning. samfällighetsavgiften avser vägföreningen.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Gemensamhetsanläggning: Kungsbacka Lyngås GA:1.

Planbestämmelser: Byggnadsplan (1968-07-22).

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Onsala-Kullen 1:89.

Typ: Friliggande villa. 1 plan med delvis källare.

Besiktigad: Ja.

Byggår: 1961, 2017.

Senaste renovering/ombyggnad: 2016, 2017.

Storlek: Boarea ca 195 m². Areauppgifter enligt säljaren. 6 rum, varav 5 sovrum.

Byggnadssätt: Grund: Källare, krypgrund. Stomme: Trä. Fasad: Trä. Takbeklädnad: Betongpannor. Fönster: 3-glasfönster isoler. Ventilation: Självdrag. Murstock: Murad skorsten.

Kommunalt vatten och avlopp.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Luftvärmepump, direktverkande elradiatorer, braskamin.

Uteplats: Uteplats, läge sydväst.

Bilplats: Garagehus om ca 42 kvm varav ca 18 kvm är isolerat och renoverat och har parkettgolv och kan fungera som t.ex. kontor.

Under husets gamla del finns en källare om ca 20 kvm, vilken nås från utsidan. Även här finns goda utrymmen.

Övriga byggnader: Isolerad gäststuga om ca 12 kvm, el finns indraget.

Tomt: Tomtarea 1 065 m² (friköpt). Tomten: insynsskyddad.

Övrigt: På Onsala Kulleväg bor man med den vackra naturen runt knuten och man har nära till både skolor och förskolor. Förskolorna Iserås, Mariedal, Kaptensgården, Gatan samt Barkassen ligger i närområdet och för skolbarnen finns Fjordskolan på promenadavstånd.

En kort promenad bort ligger dessutom Onsala BKs idrottsområde, en av Hallands största fotbollsföreningar för ungdomar.

Även närheten till havet gör att man trivs här och det är nära till båthamnarna i Gottskär samt Röde Holme.

Husets taxering: Omtaxering av fastigheten pågår. Det gamla taxeringsvärdet av tomten och byggnaden är det som anges här.

Planritning

Counter