Såld

30-tals charm i mysiga Jakobsdal

Nicklas Arnesson
ansvarig mäklare

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Påskbergsgatan 12

3:a Örgryte / Jakobsdal

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 306 kr/mån
Rum:
3,5 rum
Boarea:
ca 72 kvm
Våning:
2/6, hiss
Byggår:
1930
Adress:
Påskbergsgatan 12,
412 68 Göteborg
Nicklas Arnesson
ansvarig mäklare

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Utsiktsbild från Jakobsdal mot stan
Utsiktsbild från Jakobsdal mot stan
Trapphuset
Trapphuset
Kvällsbild från mysiga Jakobsdal
Kvällsbild från mysiga Jakobsdal
Påskbergsgatan
Påskbergsgatan

Beskrivning

I en anrik stenfastighet anno 1930 i Jakobsdal/Örgryte finner vi denna unika lägenhet där det bara är till att flytta in och trivas. Karaktären sitter i de djupa fönsternischerna som bjuder på effektfulla hyllplan och fönsterbräden, fina listverk samt den generösa takhöjden. Bostaden har genomgående fina golv tillsammans med vita väggar vilket lämnar en neutral bas att inreda efter. Med ett härligt genomgångsläge tillåts ljuset att flöda och bidrar till känslan av rymd. Bostaden erbjuder ett kök med plats för matgrupp, en matsal som automatiskt blir en social yta att umgås på, stort och mysigt vardagsrum, ett sovrum med plats för dubbelsäng samt tillgång till en fransk balkong. I anslutning till köket finner ni även jungfrukammaren som idag används som barnrum och går att inreda med enkelsäng alternativt kontorshörna. Sist men inte minst ett ljust badrum med kaklade väggar, utrustad med ett badkar bland annat.

Föreningen har röstat igenom balkongutbyggnader. Bygglov är inte klart i dagsläget då föreningen valde att byta entreprenör och behöver söka nytt bygglov i samband med det. Denna bostad kommer då, om ni så önskar, tillbyggas en balkong mot gården från master bedroom om bygglovet går igenom.

Örgryte ligger lummigt och avskilt men ändå centralt. Göteborgs stadskärna nås lätt med cykel, spårvagn, buss eller bil. Närhet till Göteborgs evenemangsstråk som startar vid Liseberg och Universeum och sträcker sig fram till Ullevi. I de egna kvarteren finns mataffärer, restauranger och mysiga butiker. Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång och i de vidsträckta skogarna finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare gym- och motionsanläggningar finns exempelvis i Lunden och på Valhallabadet.

Bostadens 72 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in i en ljus och väl tilltagen hall där golvet är belagt med en klassisk fiskbensparkett i ek tillsammans med vita sobra ytskikt vilket är genomgående i bostaden och ger en neutral bas att inreda efter. Längre in i hallen finner ni en nisch som skapar en naturlig plats för avhängning av ytterkläder samt skor.

I direkt anslutning till hallen finner ni det härliga köket. Här går skåpsluckor och lådor i vitt med rostfria beslag och erbjuder goda förvaringsmöjligheter. Utrustningen består av spishäll, inbyggd ugn och mikro, köksfläkt, diskmaskin samt kyl/frys. Vid fönstret ryms en matplats för två där ni kan blicka ut över gården under morgonkaffet.

Bakom köket har ni jungfrukammaren som idag används som barnrum/gästrum. Plats för en enkelsäng med tillhörande möblemang eller liten kontorshörna om så önskas. En inbyggd garderob i original med överskåp erbjuder förvaringsmöjligheter. Vita väggar tillsammans med ekparkett.

Ta er vidare till matsalen som är en härlig och social yta med plats för flera sittande gäster. Här har ni även en dekorativ öppen spis som smyckar rummet och bidrar med en mysfaktor. Den fina fiskbensparketten som tröskellöst fortlöper från hallen återfinns här och sträcker sig ut till vardagsrummet.

Generöst och mysigt vardagsrum med plats för stor soffgrupp med tillhörande möblemang samt tv-möbel. Här är ett rum att trivas i. Fönstret med djup fönsternisch och massiv fönsterbräda vetter ut mot Påskbergsgatan och bidrar med ett behagligt ljusinsläpp i rummet.

Master bedroom är även det generöst till ytan och en dubbelsäng med tillhörande sängbord har en självklar plats i rummet. En inbyggd garderob i original erbjuder plats för förvaring och ger en härlig touch till rummet. Plats finns för ytterligare förvaringsmöblemang. Från sovrummet har ni även en fransk balkong som vetter mot gården, härligt att öppna upp under varmare månader.

Tidlöst badrum med vitt och grått kakel på väggarna tillsammans med en grå våtrumsmatta på golvet. Inredningen består av wc, vit handfatskommod, spegelskåp med belysning, handdukstork, badkar samt ytterligare ett vägghängt skåp med plats för förvaring.

Information Ekonomi

Avgift: 4 306 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 455 kr. Andel i föreningen är 3,73%. Andel av årsavgift är 3,82%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 590 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 120 kr och hushållsel 470 kr.
Kostnad för hushållsström är beroende på elkonsumtion samt antal personer i hushållet.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Bö 33:10-11.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 101-12.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 6, hiss finns.

Byggår: 1930.

Renoveringsår: 1985-1986.

Storlek: 3,5 rum och kök. Observera att lägenheten är pantnoterad som 3 rum och kök. Boarea ca 72 m². Areauppgifter enligt mätbevis.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Energideklaration: Energiprestanda 114 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Comhem.
Internet: Bredband. Leverantör: Comhem.

Uteplats: Föreningen har röstat igenom balkongutbyggnader. Bygglov är inte klart i dagsläget då föreningen valde att byta entreprenör och behöver söka nytt bygglov i samband med det. Denna bostad kommer då, om ni så önskar, tillbyggas en balkong mot gården från Master bedroom.

Gårdsplats/innergård: Innergård med grillplats.

Bilplats: Föreningen förfogar över tre garageplatser men håller i dagsläget på att frigöra ytterligare en garageplats, så det totalt blir fyra platser. Det kostar 1 000kr/månaden att hyra en plats och det är ca 8 personer i kö före.

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Vissa gator i området har fri parkering.

Övriga utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd samt ett vindsförråd. I föreningen finns en gemensam tvättstuga som är belägen på entréplan och är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare och torkrum. Det finns även cykelförråd i entréplan samt på innergården.

Information Förening

Förening: Påskbergsgatan 10-12.

Allmänt om föreningen: Brf Påskbergsgatan 10-12 äger fastigheten Bö 33:10 med adress Påskbergsgatan 10 och 12. Föreningen består av två flerbostadshus med 34 lägenheter med en total bostadsarea om 1 839 kvm. Samtliga lägenheter upplåts med bostadsrätt.

Ägande i föreningen: Föreningens policy gällande delat ägande är att den som bor i lägenheten måste äga minst 10%. Juridisk person accepteras inte som medlem.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Revisorsringen. Mycket trevlig förening med stabil ekonomi. I dagsläget finns det inga inplanerade avgiftsförändringar. Kontrollerat med föreningen 2018-10-08.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän.

Kommande/gjorda renoveringar: Inga större renoveringar inplanerade framöver. Föreningen har röstat igenom balkongutbyggnader för de lägenheter som vetter mot innergården. En bygglovsansökan är inskickad men bygglov är ej klart i dagsläget då föreningen valde att byta entreprenör och behövde söka nytt bygglov. Det kommer även ske in spolning av rören som påbörjas under slutet av 2018. 1985-1986 utfördes en större renovering av fastigheter. I samband med det gjordes ett stambyte. 2012 större översyn och rengöring av hissar och maskinrum. 2012-2013 större ommålning av trapphusen, entréer, dörrar och räcken. Samtliga belysningsarmaturer är utbytta till retromodeller med lågenergilampor passande husets byggnadsstil. 2013 installation av rörelsevakt i entrén samt ny uteplats på gården. 2014 installation av ny torktumlare samt fläkt i torkrummet. Samma år utfördes även installationsarbete av regnvattenränna med tiIhörande rör utanför 12an's gårdsentré samt renovering av miljörum. I januari 2015, i samband med stormen Egon slets det loss flera plåtar från undertaket mot gatan. Dessa ersattes och översyn och förankring av resterande delar av undertaket utfördes. 2015 utfördes även en OVK-beskitning där vissa lägenheter fick anmärkningar och lägenhetsinnehavarna måste byta fläkt innan ombesiktningen. 2015 Nya fläktar på taken har installerats. 2015 Ny torktumlare är installerats och torkrummen är ommålade. 2016 OVK besiktning utfördes. Utbyte av ventilationsfläktar på tak har gjorts till energisparande tryckstyrda för förhöjd komfort i anläggningen. 2017 Nytt cykelförråd på innergården 2017 Cykelgarage på gården är uppfört för att frigöra ytterligare en garageplats. 2017 Ny portanläggning är installerad.

Övrigt: Föreningen anordnar gemensam höst- och vårstädning med korvgrillning.

Örgryte Jakobsdal

Örgryte är genuin och klassisk Göteborgsmiljö med lång historia. Örgryte gamla kyrka har anor från 1200-talet. Området fick ett uppsving när staden Göteborg anlades 1621. Den bördiga landsbygden med ängar, sjöar och skogar lockade välbärgade familjer att uppföra lantställen i Örgryte. 1922 införlivades Örgryte kommun med Göteborg.

Örgryte har en blandad bebyggelse med villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer. Bostäderna i Örgryte är omgärdade av prunkande trädgårdar och de smala gatorna kantas av högväxta träd.


Örgryte ligger lummigt och avskilt men ändå centralt. Göteborgs stadskärna nås lätt med cykel, spårvagn, buss eller bil. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum. I de egna kvarteren finns mataffärer, restauranger och mysiga butiker. Ekmanska sjukhuset har vårdcentral och BVC och apotek finns i Focus-huset.


För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. I området finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen med bl.a. bibliotek, hälsotek och café.


Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för de boende i Örgryte. I vidsträckta skogar finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare gym- och motionsanläggningar finns exempelvis i Lunden och i Valhallabadet.


Örgryte inbjuder till ett behagligt och exklusivt boende i en av Göteborgs vackraste stadsdelar.


Välkommen!

Counter