Såld

Genomgångsetta med västerbalkong

Såld

Fredbergsgatan 3B

1:a Majorna

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 494 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
ca 33 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1938
Adress:
Fredbergsgatan 3B,
414 65 Göteborg

Beskrivning

Charmig funkisetta med lugnt läge i Majorna. Stor balkong i västerläge, bevarade brädgolv och fräscha ytskikt med klassisk Stockholmsdusch. Allt i en stabil förening med god ekonomi. Närmaste hållplats är Fjällgatan, därifrån tar du dig till centrum på några få minuter.

Mycket charmig lägenhet i gott skick, bara att flytta in!

Majorna är en lugn och trevlig stadsdel med närhet till stadskärnan. I området finns fina små butiker, caféer, mataffärer, träningsanläggningar med mera. På behagligt gångavstånd ligger Klippans kulturreservat med fin hamnpromenad, småbåtshamn, restauranger och caféer. Goda kommunikationer finns i området, i form av flera spårvagnslinjer och bussar, som avgår i närheten. Efter en cykeltur eller några hållplatser med spårvagn hittar ni saltstänkta bad och båtar ut till skärgården. Åker ni åt andra hållet kommer ni snabbt in till centrum.

Information Ekonomi

Avgift: 2 494 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr och en pantsättningsavgift om 445 kr. Andel av årsavgift är 4,9033%.

Driftkostnad: Elkostnaden är ca 200:-/mån i snitt i för denna typ av lägenhet. Ett bostadsrättstillägg brukar tillkomma på försäkringen om 30:-/mån generellt.(kontakta ditt försäkringsbolag för mer info).

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 10.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3, ej hiss.

Byggår: 1938.

Renoveringsår: 2008.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea ca 33 m².

Energideklaration: Energiprestanda 123 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

TV- och internetanslutning: TV: Kabel-Tv och bredband finns via Com Hem.

Gårdsplats/innergård: Gemensam uteplats med sittgrupp och grill på baksidan av huset.

Bilplats: Det är boendeparkering i området, taxa V6, kostnad ca: 440kr/mån.

Övriga utrymmen: Det finns cykelförråd, källarförråd, tvättstuga och vindsförråd.

Information Förening

Förening: Brf Fredberget.

Allmänt om föreningen: Fastigheten bebyggdes 1938 och bostadsrättsföreningen Fredberget förvärvade fastigheten 2007. Det finns 16 st bostadsrätter samt 2 st hyresrätter. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB och ISS tar hand om fastighetsskötseln.

Ägande i föreningen: Föreningen tillåter inte juridisk person som köpare och medlem i föreningen.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB Göteborg. Föreningen äger fortfarande två hyresrätter som kan komma att inbringa stora belopp om föreningen i framtiden väljer att sälja av dessa. I dagsläget räknar föreningen med en oförändrad månadavgift i budgeten för 2018.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen har inga större renoveringar inplanerade utan endast allmänt underhåll enligt den ekonomiska planen. Viss färdigställande av källarrenoveringen kvarstår och under nästa år kommer två medlemmar att ta över del av vinden för att bygga till respektive lägenhet.

Stambyte skedde 2008, då drogs även all el om i huset. Samtidigt lät man renovera alla kök och badrum. 2009 dränerade man runt huset samtidigt som man gjorde i ordning trädgården. Trapphusen målades om och fick nya golv 2010. På 80-talet byttes och tilläggsilolerades fasaden och man lät även lägga om taket. Fönstren byttes under 90-talet.

Majorna

Majorna är en av Göteborgs mest genuina och charmiga stadsdelar. En stad i staden med eget uttryck och livfullhet. Vindlande kullerstensgator, vackra landshövdingehus och små parker och torg skapar tillsammans Majornas trivsamma utseende och levande atmosfär.

 Majorna är ett område med gamla anor. Hamnen, älven och havet har sedan århundraden varit livsviktiga för majborna. Härifrån hämtade man sin försörjning och många namn härrör från den tiden då det behövdes både båtbyggare, segelsömmare och repslagare. Idag är kajerna både arbetsplatser och härliga rekreationsområden. Och från många av Majornas kullar har man utsikt mot älvmynningen.
 Majorna är en stadsdel som sjuder av aktivitet för alla åldrar. Musik- och kulturlivet är rikt och det finns gott om idrottsföreningar och träningsställen. I kvarteren hittar man ett brett och varierat utbud av butiker och matställen samt apotek och vårdmottagningar. Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss.
 Majorna är en populär stadsdel för studenter. Flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. För barnfamiljen finns ett stort utbud av förskolor och skolor.
 Små parker, som Söderlingska parken i Gathenhielmska kulturreservatet, finner man i de egna kvarteren. Klippan, Slottsskogen, Botaniska och Änggårdsbergen ligger alla på promenad- eller cykelavstånd och är ljuvliga oaser året om.
 I Majorna lever man ett aktivt storstadsliv i en charmerande småstadsmiljö med både havet och grönskan inpå knuten.
 Välkommen till Majorna!


Counter