Unik tvåa nyproducerad 2018 med flera tillval, stor balkong & utsikt

Alexander Cezar
ansvarig mäklare

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Frida Hjertbergs Gata 1

2:a Johanneberg

Kortfakta

Pris/Bud:
3 995 000 kr
Avgift:
3 306 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 59 kvm
Våning:
11/17, hiss
Byggår:
2018
Adress:
Frida Hjertbergs Gata 1,
412 81 Göteborg
Alexander Cezar
ansvarig mäklare

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Beskrivning

I korsningen mellan Eklandagatan/Viktor Rydbergsgatan växer en ny kvarterskärna fram i modern funkisstil. Brf Jarlaplatsen blir ett spännande inslag i Johannebergs funkisområde och bjuder på ett av stans mest attraktiva lägen.

Högt upp i huset på våning 11 ligger denna nyproducerade tvåa med härligt gavelläge och balkong utöver det vanliga. Genomgående stilrena materialval, miljörätt kvalitet och hög standard med extra tillval såsom klinker i hall, trestavsparkett i vit mattlackad ask och rostfria vitvaror. Tidlöst kök från Marbodal med energieffektiva vitvaror från Siemens. Rymligt sovrum med goda förvaringsmöjligheter samt helkaklat badrum med inredning från Vedum och tvättutrustning.

Bli först ut med att bo i ett alldeles nybyggt hem i Johannebergs nya funkiskvarter! Preliminär tillträde är i augusti 2018!

Här bor man med ett mycket attraktivt läge endast en kort promenad från allt i Göteborgs innerstad. Johanneberg är ett mycket populärt område som erbjuder såväl mataffärer, restauranger, småbutiker, träningsanläggningar, bageri, blomsteraffär och närhet till Chalmers. Utmärkta busskommunikationer och direkt närhet till Korsvägen vilken är en av stans största knutpunkter för kollektivtrafiken nås på ett par minuter. Ta en promenad till Näckrosdammen, traska ner till Götaplatsen eller njut av musiken på Konserthuset. Valmöjligheterna är många!

Lägenhetens 59 kvm är disponerade enligt följande:

Inne i bostaden möts man av en hall med goda förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob. I taket sitter infällda spotlights. Vid entrén ligger praktiskt klinkergolv men i övrigt har lägenheten genomgående trestavsparkett i vit mattlackad ask och vitmålade väggar. Båda golven är extra tillval.

Ljusa sällskapsytor i öppen planlösning med generöst fönsterparti och utgång till lägenhetens härliga balkong där man har fin utsikt mot Liseberg och Gothia Towers. Balkongen ligger i österläge men vetter även mot norr och väster. Vardagsrummet kan inredas med soffa, matsalsbord och övrigt möblemang.

Köket har stilrena materialval med köksinredning i vitt från Marbodal, laminatbänkskiva i marmor och svart blankt kakel i rak liggande sättning. Köket är utrustat med induktionshäll, fläktkåpa ( Energiklass A+), inbyggnadsugn med varmluftsfunktion (Energiklass A+), inbyggnadsmikro, diskmaskin (Energiklass A++) samt kyl och frys i fullhöjd (Energiklass A++). Samtliga vitvaror är från Siemens och har rostfritt utförande vilket är ett tillval.

Rymligt sovrum med fint ljusinsläpp från ett generöst fönsterparti. Här finns plats för dubbelsäng och övrig möblering samt förvaringsmöjligheter i två garderober.

Välplanerat badrum med svart klinkergolv och helkaklade väggar i vitt matt kakel. Inredningen består av wc, handfatskommod och spegelskåp från Vedum, duschhörna med raka vikväggar i grått glas, blandare från Mora och handdukstork. Badrummet har även en tvättavdelning med förvaring, arbetsyta samt tvättmaskin (Energiklass A+++) och torktumlare (Energiklass A++) från Siemens. I taket sitter infällda dimbara spotlights.

Lägenheten har genomgående fönsterbrädor i grå polerad sten.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 3 995 000 kr.

Avgift: 3 306 kr/mån. I avgiften ingår värme. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg för tv/bredband/iptelefoni om 184kr.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 455 kr. Andel i föreningen är 0,542%. Andel av årsavgift är 0,807%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 324 kr/mån. Fördelas enligt följande: vatten/avlopp 74 kr och hushållsel 250 kr.
Hushållsel och varmvatten avräknas efter förbrukning.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: C1-2005.

Våningsplan: Våningsplan 11 av 17, hiss finns.

Byggår: 2018.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 59 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska planen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Lägenheterna utrustas med triple-play abonnemang hos Comhem för TV/bredband/telefoni som inkluderas i avgiften som ett obligatoriskt tillägg. Basutbud med ca 17 TV-kanaler.
Internet: Bredband 100 Mbit/s via Comhem.

Uteplats: Härlig balkong utöver det vanliga som sträcker sig längs hela lägenhetens långsida. Balkongen ligger i österläge men vetter även mot norr och väster.

Gårdsplats/innergård: På gården samsas gröna planteringar, trädäck, grillplats och lekytor som skapar en härlig atmosfär.

Bilplats: Parkeringsgarage i två plan finns under hus A+B, ca 100 garageplatser. Kostnad för att hyra en garageplats är ca 1600 kr/månad. Till garageplatserna är det separat kö.

Övriga utrymmen: Till lägenheten hör ett förråd. Cykelrum finns i källaren i hus A och B och cykelställ finns på gården. Postfack vid entrén och tidningshållare vid din dörr. Övernattningslägenhet kommer att finnas för föreningens medlemmar med köksdel, badrum och en trevlig balkong.

I kvarterets högsta hus kommer en trevlig lounge vara öppen för föreningens medlemmar (eventuella kostnader för att boka lokalerna är inte fastställt.) Tanken är att du skall kunna hyra utrymmet vid större fest eller bjudning. Här skall finnas ett fullutrustat kök och toalett.

Husen är Svanenmärkta och bra källsortering kommer att finnas i närheten som det skall bli enklare att leva miljövänligt. Separat så kallat miljöhus mot Lemansgatan samt soprum i bottenvåning i hus C för hushållssopor.

Information Förening

Förening: Brf Jarlaplatsen.

Allmänt om föreningen: Fastigheten heter Johanneberg 18:6 och har en areal på 5 902 kvm. Bostadsarean är totalt 11 351,5 kvm och inrymmer 158 stycken lägenheter i tre flerbostadshus. Föreningen äger sin mark.

Lokalarean i föreningen är totalt 2 620,6 kvm som består av 7 hyreslokaler med planerade verksamheter som affär/kontor/gym/kafé och restaurang, bl.a. Willys Livs.
Tre flerbostadshus med 11-18 våningsplan inklusive källare. Under två av huskropparna finns även flerbilsgarage i två våningsplan.

Mer information om föreningens lån se sida 6 i ekonomisk plan.

Brf Jarlaplatsen är miljömärkt med Svanen.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Enligt prognos i den ekonomiska planen planeras årsavgifterna att höjas med 2% per år likt en indexhöjning.

JohannebergJohanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

 

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

 

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

 

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

 

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.

Här finns alla förutsättningar att trivas!

 


Planritning

Counter