Toppmodernt boende med uteplats, terrass och havsutsikt

Jimmy Thorén
ansvarig mäklare

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Solhöjdsgatan 8

5:a Långedrag

Kortfakta

Pris/Bud:
6 795 000 kr
Avgift:
9 619 kr/mån
Rum:
5 rum
Boarea:
ca 139 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Adress:
Solhöjdsgatan 8,
426 76 Västra Frölunda
Jimmy Thorén
ansvarig mäklare

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Beskrivning

Till er som söker ett modernt, stilsäkert och tidlöst boende med havet några meter bort. Då har ni nu chansen att förvärva denna topprenoverade femrummare på Solhöjdsgatan 8 ! Lyxigt, stilrent och exklusiva materialval genomgående i hela bostaden. Köket har allt ni kan tänkas behöva för att skapa en riktigt god middag, generösa arbetsytor tillsammans med vitvaror i toppklass från det tyska märket Gaggenau medför att hela familjen kan hjälpas åt. Köket går i en öppen härlig planlösning med vardagsrummet med en magisk eldstad och ett matsalsbord för minst 8 personer har en given plats. Fantastiska fönsterpartier bjuder på ett fint ljusflöde i hela bostaden. Ni har fyra sovrum som ni kan disponera som ni själva önskar, barnrum, kontor alternativt klädkammare. Goda förvaringsmöjligheter i hela bostaden. Denna bostad är det bara att flytta in i och njuta av tillvaron!!

Långedrag beskrivs ofta som paradiset för båtfolk, anrik miljö med Göteborgs Kungliga Segelsällskap. Väl på plats i Långedrag blir du på ett både naturligt och nästan övernaturlig sätt en del av seglarvärlden. Men givetvis är Långedrag mycket mer än så. Inte minst är det ett levande och varierande landskap av villor och radhus av alla storlekar, stilar och epoker. Det är också klippor, stränder och bryggor, fint ackompanjerat av den friska brisen från havet. Spårvagnen som ringlar genom Långedrag ut till Saltholmen är tråden som knyter ihop innerstaden med porten till villaområdena i väster. Det är också här porten mot havet börjar med Nya Varvet och Tångudden, vidare ut till Hinsholmens småbåtshamn eller Saltholmen, där skärgårdsbåtarna tar vid. Att hav- och båtlivet är så genomgående beror på att det är en så självklar del av Långedrags historia. Man hittar även många spår från tiden då det var ett jordbruks- och fiskarsamhälle, samt från örlogsflottan och nationalromantiken från början av förra seklet när Långedrag blev en populär badort. Saltholmens kallbadhus är en av alla gamla fina traditioner som lever kvar, med sin charmigt avslappnade atmosfär.

Bostadens 139 luftiga kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ta ett kliv in i den ljusa och generösa hallen. Ni möts av goda förvaringsmöjligheter i fler skjutdörrsgarderober och plats för ytterkläderna direkt till höger. För den som önskar finns möjlighet till att möblera med avlastningsmöbel. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger praktiskt klinker i en grå nyans.

Vidare in i bostaden finner ni det fantastiska sällskapsrummet. En kombination av kök och vardagsrum i en härligt öppen planlösning. Hela rummet har ett fantastiskt ljusflöde tack vare de stora fönsterpartierna som går från tak till en bit ner mot golvet. Fönstren är välvda upptill som ger en fin karaktär med härliga spröjs. Köksdelen har stilren och tidlös med kvalitativa vitvaror från det tyska märket Gaggenau. Inredningen går vitt med släta köksluckor tillsammans med en exklusiv bänkskiva. Det finns gott om förvaringsmöjligheter för köksredskapen i kökets över - och underskåp.

Vitvarorna består av induktionshäll med ovansittande köksfläkt, gasspis, integrerad diskmaskin som är placerade på den härliga köksön. Kocken kan med enkelhet stå vid spisen medan gästerna minglar intill. Resterande vitvaror består av inbyggd ugn i bra arbetshöjd, inbyggd kaffemaskin samt fullstor kyl och frys. På golvet vid köket ligger praktiskt klinker i en grå nyans. Väggarna i sällaskpasrummet är genomgående vitmålade och på golvet ligger ett ljust parkettgolv.

I resterande del av sällskapsrummet kan ni med möblera med ett större matsalsbord för minst 8 middagsgäster. Intill den fina eldstaden kan ni möblera med en större soffgrupp, tillhörande fåtöljer och bord för att nyttja ytan på bästa sätt.

Bostaden bjuder på tre alternativ fyra sovrum för den större familjen. Det större sovrummet erbjuder gott utrymme för en dubbelsäng tillsammans med övrig möblering. Goda förvaringsmöjligheter i garderober samt överskåp som ramar in sängen på ett fint sätt. Rofyllt läge och en perfekt plats för avkoppling. I anslutning till detta sovrum finner ni ett utrymme som kan användas som kontorsplats/arbetsrum samt ett av sovrummen som idag används som klädkammare. Det sovrummet går att disponera som ni själva önskar, sovrum, kontor eller gästrum. Väggarna är genomgående vita med ljus ekparkett.

De andra två sovrummen disponeras idag som barnrum med plats för en mindre dubbelsäng i varje tillsammans med förvaringsmöbler. Trevligt ljusinsläpp i båda rummen tack vare stora fönsterpartier. Från det ena rummet når ni trädgården. En mysig plats att sitta ned och njuta tillsammans med vänner och familjen under våren och sommaren.

Bostaden bjuder på ett stort badrum och separat WC samt en egen tvättavdelning som underlättar vardagssysslorna. Badrummet är helkaklat med vitt kakel på vägg och klinker i en grå nyans. Goda förvaringsmöjligheter i skåp under handfaten. Inredningen består av WC, handfat med vägghängda blandare, ovansittande spegel, badkar samt en duschavdelning med takdusch och glasväggar. Stilrent och tidlöst med exklusiva materialval genomgående.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 6 795 000 kr.

Avgift: 9 619 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 455 kr. Andel i föreningen är 25,48%. Andel av årsavgift är 25,48447%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 793 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 100 kr, hushållsel 243 kr och övrigt 450 kr.
Parkering 425 kr /månaden.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 00002.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3, ej hiss.

Storlek: 5 rum och kök. Boarea ca 139 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Bergvärme.

Energideklaration: Energiprestanda 68 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Uteplats: Uteplats.

Övriga utrymmen: Föreningen har gemensam tvättstuga, torkrum och pannrum samt en altan och trädgråd. Till lägenheten tillhör ett förråd i garage.

Information Förening

Förening: Brf Ciro. I föreningen finns 6 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Ciro bildades år 2002 och förvärvade fastigheten Älvsborg 655:254 år 2004. Fastigheten byggdes 1929 och totalytan är 520 kvadratmeter.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av SBC. Inga avgiftsförändringar inplanerade i dagsläget. Kontrollerat med föreningen 20180410.

Försäkring: Fastigheten är fullförsäkrad via Länsförsäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Inga kommande renoveringar inplanerade. Kontrolerat med föreningen 20180410.

Gjorda renoveringar:
2016: Ny tvättmaskin och torktumlare
2015: Målning av trapphus och tvättstuga samt nytt golv i entrén.
2014: Ommålning av fasad och fönster.
2012: Sanering bjälklag.
2010: Dränering.
2009: Rörstambyte och delvis elstambyte i huset.
2007: Omläggning av tak.

Counter