Såld

Stilrent boende i hjärtat av Örgryte

Peter Johansen
ansvarig mäklare

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Stora Gårda 45

Örgryte / Skår

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
5 rum
Boarea:
117 kvm
Biarea:
48 kvm
Byggår:
1974
Tomt:
123 kvm
Adress:
Stora Gårda 45,
412 70 Göteborg
Peter Johansen
ansvarig mäklare

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

utgång till altanen
utgång till altanen

Beskrivning

Nu erbjuds ett fantastisk trevligt boende i attraktiva Stora Gårda i Örgryte!
Bo på ett av de absolut bästa lägena i Örgryte i en bekväm, unik och charmig engelskinspirerad miljö. Närhet till både stadens puls och naturen i Delsjön. Mycket smakfullt renoverat radhus där inget har lämnats åt slumpen. Vilken härlig känsla! Här erbjuds tre till fyra härliga sovrum, ett smakfullt kök från Lidhult, vardagsrum med utgång till den fantastiska altanen, samt ett källarplan som erbjuder ett allrum, badrum och tvättstuga. Tillhörande parkeringsplats i garaget utanför entrén i källarplanet.

Välkomna till Stora Gårda 45!

Här disponerar ni följande:

Ni välkomnas in i entrén och detta drömboende och slås direkt av bostadens smakfulla inredning och val av färger. På er vänstra sida finner ni en platsbyggd förvaringsmöbel för avhängning av ytterkläder. På golvet ligger fint Marrakechklinker med underliggande golvvärme som tillsammans med ljusa väggar skapar en välkomnande känsla.

Vidare in i bostaden finner ni kök och vardagsrum i en öppen planlösning som bjuder in till samvaro och gemenskap. Snyggt brädgolv i klassisk vitoljad ek ramar in hela våningsplanet tillsammans med ljusgrå väggar.

Vardagsrumsdelen har gott om plats för en stor soffgrupp med tillhörande möblemang samt matbord. Härifrån har ni via två helglasade dubbeldörrar utgång mot den trevliga och väl tilltagna altanen där middagen serveras på soliga sommardagar.

Ett vackert kvalitetskök från Lidhult ger en fantastisk varm och gemytlig känsla. Mycket smakfullt och fint inramat med bänkskiva i klassisk kalksten. Vitvaror som gasspis från Ilve, micro, diskmaskin samt kyl och frys från Miele. Köksön blir till en social plats att umgås vid medan maten förbereds för kvällens middagsbjudning. Spotlights i taket.

Till vänster om entrén finner ni en gästtoalett.

Övervåning:
Ta trappan upp en våning och ni möts först av ett mysigt allrum. På detta plan disponerar ni även två sovrum där båda präglas av välvda takkupor, varav ett sovrum med en härlig walk-in closet. Här finns även ett smakfullt inrett badrum med både dusch och badkar. Kalkstensgolv från Fired Earth och härligt ljusinsläpp från de karaktäristiska fönstret.

Vind:
Trappan fortsätter upp till den inredda vinden där ett underbart sovrum disponeras. Två takfönster ger fint ljusinsläpp under hela dagen.

Källarvåning:
Här erbjuds ett mysigt allrum, alternativt ett gästrum med goda förvaringsmöjligheter, en tvättstuga samt ett väl tilltaget badrum. Det finns även platsbyggd praktisk förvaring under trappan samt direktutgång till garaget från källarplan.

Välkomna till Stora Gårda 45!

Information Ekonomi

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 3 966 000 kr varav byggnadsvärde 1 251 000 kr (fastställt 2015). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 23 500 kr/år. Fördelas enligt följande: uppvärmning 15 000 kr, försäkring 3 000 kr, renhållning 1 500 kr och hushållsel 4 000 kr.
Samfälldighetsavgiften ligger på 29280kr per år och tillkommer. Den inkluderar skötsel av hela området, garaget, en parkeringsplats, samt VA kostnad. Driftskostnaderna varierar beroende på antal i hushållet och förbrukning och kostnaden varierar därmed också. Se energideklaration för KWH förbrukning.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Rättigheter-förmån: Avtalsservitut Tillträde. Rättigheter-last: Avtalsservitut Tillträde.

Inskrivna servitut/Övr gravationer: Avtalsservitut Tillträde.

Gemensamhetsanläggning: Göteborg Bö GA:20.

Planbestämmelser: Stadsplan (1972-12-01).

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Bö 82:16.

Typ: Radhus.

Besiktigad: Nej.

Byggår: 1974.

Storlek: Boarea 117 m², biarea 48 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen plus inredd vind. 5 rum (kan göras om till 6 rum), varav 3-4 sovrum.

Byggnadssätt: Grund: Platta på mark. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Tegel. Takbeklädnad: Tegel. Utv plåtarbeten: Koppar. Hängrännor: Koppar. Fönster: 2-glasfönster isoler. Ventilation: Mekanisk frånluft.

Kommunalt vatten och avlopp.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Direktverkande el samt luftvärmepump.

Uteplats: Uteplats 1: Altan, läge syd/öst.
Uteplats 2: Uteplats, läge väster.

Bilplats: Garage.

Tomt: Tomtarea 123 m² (friköpt).

Örgryte Skår

Örgryte är genuin och klassisk Göteborgsmiljö med lång historia. Örgryte gamla kyrka har anor från 1200-talet. Området fick ett uppsving när staden Göteborg anlades 1621. Den bördiga landsbygden med ängar, sjöar och skogar lockade välbärgade familjer att uppföra lantställen i Örgryte. 1922 införlivades Örgryte kommun med Göteborg.

Örgryte har en blandad bebyggelse med villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer. Bostäderna i Örgryte är omgärdade av prunkande trädgårdar och de smala gatorna kantas av högväxta träd.


Örgryte ligger lummigt och avskilt men ändå centralt. Göteborgs stadskärna nås lätt med cykel, spårvagn, buss eller bil. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum. I de egna kvarteren finns mataffärer, restauranger och mysiga butiker. Ekmanska sjukhuset har vårdcentral och BVC och apotek finns i Focus-huset.


För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. I området finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen med bl.a. bibliotek, hälsotek och café.


Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för de boende i Örgryte. I vidsträckta skogar finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare gym- och motionsanläggningar finns exempelvis i Lunden och i Valhallabadet.


Örgryte inbjuder till ett behagligt och exklusivt boende i en av Göteborgs vackraste stadsdelar.


Välkommen!

Counter