Ljus, välplanerad trea med balkong och hänförande utsikt

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Norra liden 6

3:a Kungshöjd / Otterhällan

Kortfakta

Pris/Bud:
4 680 000 kr
Avgift:
4 448 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 84 kvm
Våning:
3, hiss
Byggår:
1947
Adress:
Norra liden 6,
411 18 Göteborg
Victoria Wigerud
ansvarig mäklare

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Beskrivning

Välkomna till Norra Liden 6 och denna fina bostad med allt man kan tänkas behöva! Ljusa och enhetliga ytskikt är genomgående i bostaden och skapar en sober bas att inreda efter. Bostaden erbjuder ett fullutrustat kök med plats för matgrupp. Vardagsrummet är väl tilltaget och inbjuder till en rad olika möbleringsalternativ med plats för såväl soffgrupp och matsalsmöbel. Härifrån når ni även bostadens balkong med fantastisk utsikt över hamninloppet! Ni erbjuds två sovrum i varierad storlek samt ett tidlöst helkaklat badrum utrustat med tvättmaskin. Här är det bara till att flytta in.

Välkomna på visning!

I gemytliga Otterhällan bor du komfortabelt och praktfullt mitt i Göteborgs hjärta. Stadsdelens charm och härliga lunk drar till sig besökare året om och många av bostäderna är belägna högt upp med fin utsikt över staden och hamnen. På gatorna i området finns flera mysiga kaffebarer, trendiga restauranger, populära krogar, innergårdar och små boutiquer. Här hittar du allt ifrån mode, inredning till nybakat surdegsbröd och leksaker.

På tredje våningen välkomnar vi er till denna omsorgsfullt renoverade 50-tals bostad i hjärtat av Göteborg med öppen spis och utsikt över Göta Älv. Här återfinns tidstypiska detaljer så som vackra originalgolv, djupa fönsterbänkar i marmor och generöd takhöjd.

Denna välplanerade bostad är fördelat på tre rum och kök om ca 84 kvadrat och är renoverad med moderna materialval och bekvämligheter i både kök och badrum. Den genomgående planlösningen kombinerat med stora fönster och generös takhöjd gör bostaden mycket ljus och rymlig. Från balkongen har ni utsikt över hamninloppet som är lika vackert dag som kväll och svårslagen vy över älven och dess dagliga aktivitet.

Sällskapsytorna är väl tilltagna och i vardagsrummet ryms soffgrupp och matsalsbord för den som önskar. Här hittar ni även den öppna spisen som är ett smycke i sig.

Sovrummen har gott om plats för dubbelsäng eller arbetshörna för den som önskar, och det finns bra med förvaringsmöjligheter.

Badrummet är stilrent renoverat och har bekvämligheter så som golvvärme, vikbara duschdörrar och tvättmaskin för bästa komfort.

Detta är ett hem för den kräsne livsnjutaren med höga krav på sin drömbostad! Välkomna på visning!

Hall:
Brunt klinkergolv som övergår i parkettgolv i original och vitmålade väggar med två tapetserade väggar. Här finner ni plats för avhängning samt en garderob som står för klädförvaringen. Hallen är möblerbar och har infällda spotlights.

Kök:
Vitmålat brädgolv och tapetserade väggar med vit bröstpanel. Köksinredningen går i vitt med silvriga knoppar och vitt kakel ovan den massiva bänkskivan i trä. Köket är utrustat med induktionshäll (Schott Ceran), varmluftsugn (Schott Ceran), fläktkåpa (Franke, 2011), diskmaskin (Asko, 2012) och mikro (Whirlpool), kyl/frys (Siemens, 2011). Ett vitrinskåp bidrar tillsammans med skafferi ytterligare förvaring och charm.

Vardagsrum:
Fiskbensparkett i original och vitmålade väggar. Plats för soffgrupp och matsalsbord. Här hittar ni även den öppna spisen som är ett smycke i sig men även fungerande för att elda i. Härifrån når ni även lägenhetens balkong med härlig utsikt och fritt läge.

Sovrum 1 & 2:
Master bedroom/ Sovrum 1 har parkettgolv och vitmålade väggar. Gott om plats för både dubbelsäng, övrig möblering samt förvaring.
Sovrum 2 har vitmålade brödgolv med vitmålade väggar. Här finns plats för bredare säng samt arbetshörna om så önskas.

Badrum: Ljusgrått klinkergolv med golvvärme och helkaklade vita väggar med ett brunt kkelparti. Infällda dimbra spotlights i taket. Badrummet är utrusat med en vägghängd wc, handfat med kommod, spegel, dusch med vikbara dörrar, handdukstork (Aspen, 2014) och tvättmaskin (Samsung).

Till lägenheten hör ett vindsföråd.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 4 680 000 kr.

Avgift: 4 448 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Andel i föreningen är 1,915%. Andel av årsavgift är 1,915%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 609.

Våningsplan: Våningsplan 3, hiss finns.

Byggår: 1947.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea ca 84 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.
Internet: Bredband via ComHem samt Telia fiber.

Bilplats: För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Övriga utrymmen: I föreningen finns en tvättstuga i samma uppgång belägen på källarplan. Tvättstugan är utrustad med två maskiner, en torktumlare, ett torkrum samt mangel. I föreningen finns även cykelrum, barnvagnsrum och övernattningsrum/styrelserum. Till lägenheten hör även ett vindsförråd.

Information Förening

Förening: Brf Branten. Föreningen är ett privatbostadsföretag (äkta).

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen registrerades 10 mars år 2005 och förvärvade fastigheten. Fastigheten bebyggdes 1947 (Norra Liden 6) och 1982 (Norra Liden 8) och består av två sammanbyggda bostadshuskroppar. En genomgripande renovering gjordes 1998 av byggnaderna.

Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 4 443 kvm, varav 4 305 kvm utgör lägenhetsyta. Marken är friköpt och föreningen påverkas såldes inte av justerad tomträttsavgäld.

Antal lägenheter är 58 stycken lägenheter med bostadsrätt. Bostäderna är fördelade; 24 stycken på Norra Liden 6 och 34 stycken på Norra Liden 8.

Föreningens ekonomi: Ekonomisk förvaltning sköts av Bredablick förvaltning. Föreningen har en stabil och god ekonomi.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdeförsäkrad hos Länsförsäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som togs fram 2013/2014 som löper 30 år framåt i tiden.

Under 2017 gjorde föreningen åtgärden såsom:
Målning av trapphus i Norra Liden 8.
Maskinsskurning trappor Norra Liden
Byte av fönster som ej går att vända Norra Liden 6
Injustering värme Norra Liden 8 efter isolering vind
Underhåll klinkerloftgång Norra Liden 8

Genomfört underhåll de senaste åren är bland annat besiktning av balkonger, byte av termostater i värmeelement, målning av balkonger och asfaltering utanför soprumsdörr. Se årsredovisning för mer information.

Planritning

Counter