Såld

Sekelskiftespärla full av charm och stil i hjärtat av Lorensberg

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Tegnérsgatan 9A

2,5:a Lorensberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 061 kr/mån
Rum:
2,5 rum
Boarea:
ca 74 kvm
Våning:
3/5, hiss
Byggår:
1926
Adress:
Tegnérsgatan 9A,
412 52 Göteborg
Victoria Wigerud
ansvarig mäklare

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Beskrivning

I en magnifik fastighet anno 1926 finner ni denna fantastiska bostad med alla detaljer att drömma om. Bostaden bjuder på ett härligt ljusinsläpp med generös takhöjd, bevarade stuckaturer, listverk, djupa fönsternischer liksom vackra dörrar samt öppen spis. Genomgående fint renoverad med underbara ytor fulla av charm och stil!

Lägenheten ligger på en av Göteborgs mest eftertraktade adresser och kvadratmetrarna är optimalt planerade vilket gör detta till en perfekt lägenhet för såväl par som singlar. Möjligheten till att göra kontor, barnkammare, gästrum i del av köket gör även det möjligt för familjen att flytta in.

Solig gemensam balkong mot lugn innergård finns att tillgå i trapphuset nedanför lägenhetens entré.

Tegnérsgatan är ett av innerstans mest centrala lägen med hela evenemangsstråket kring hörnet! Göteborgs paradstråk, Kungsportsavenyn samt vackra Näckrosparken finner du stenkast bort. Helt tyst och lugnt med en synnerligen trivsam och rogivande gårdsmiljö. En oas mitt i city med ett rikt restaurangutbud, evenemang och rekreation direkt utanför porten.

På tredje våningen välkomnar vi er till denna omsorgsfullt renoverade 1920-tals bostad i hjärtat av Göteborg.

En mängd bevarade originaldetaljer så som spröjsade handblåsta fönster, brädgolv, massiv fiskbensparkett, öppen spis (ej i bruk), spegeldörrar, profilerade listverk och djupa nischer.

Denna välplanerade bostad är idag fördelad på två rum och kök om ca 74 kvm (möjlig trea) och är renoverad med moderna materialval och bekvämligheter i både kök och badrum. Den genomgående planlösningen kombinerat med stora fönster och generös takhöjd gör bostaden mycket ljus och rymlig.

Sällskapsytorna är väl tilltagna och i vardagsrummet ryms soffgrupp och matsalsbord för den som önskar. Här hittar ni även den öppna spisen som är ett smycke i sig. Vacker fiskbensparkett i original och vitmålade väggar tillsammans med munblåsta fönster och bostadens många attribut gör detta till ett rum att verkligen trivas i.

Med två höga originalfönster med handblåst glas, spröjs och djupa fönster, vända in mot föreningens innergård ligger det nyrenoverade väl tilltagna köket (2016) där möjligheten till det tredje rummet även finns. Stilrent inrett med vita släta skåpsluckor (Kvik) med carrera marmor, underlimmad diskho (Franke), snygg kran (Tapwelll), maskinpark samt vitvaror(Siemens), diskho i mässing (Decosteel) och köksblandare (Tapwell)Här finns även diskmaskin och lyxen av vinkyl (Domestic)

Tjugotalsklassicismen framträder genom brädgolven, fönstren och de profilerade listverken. Den gamla jungfrukammaren har låtits inkluderas i köket och inrymmer idag gott om plats för ett större matsalsbord. För den som önskar ett till sovrum går det så klart enkelt att återställa.

Sovrummet har gott om plats för dubbelsäng, arbetshörna för den som önskar, och det finns bra med förvaringsmöjligheter i form av stor garderob. Det vackra brädgolven, munblåsta fönster, listverk och detaljer följer även här och genomgående i bostaden.

Badrummet är stilrent renoverat (2013). Vitt kakel pryder väggar tillsammans med klassisk och stilren kombo med grått klinker. Badrumsmöbler i form av toalett, duschhörna, rundat handfat och spegelskåp ovan.

Övrigt:
Bostaden är genomgående nymålad, all el är bytt och dimrar är insatta i alla rum.

Snabbt tillträde möjligt!
Välskött fastighet och solid Brf.
Hiss finns!

Detta är ett hem för den kräsne livsnjutaren med höga krav på sin drömbostad! Välkomna på visning!

Information Ekonomi

Avgift: 4 061 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 445 kr. Andel i föreningen är 2,3%. Andel av årsavgift är 2,40438%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 09106.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 5, hiss finns.

Byggår: 1926.

Storlek: 2,5 rum och kök (kan göras om till 3 rum).
Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 3 rok. Disponeras idag som 2,5 rok. Boarea ca 74 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Energideklaration: Energiprestanda 136 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.
Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Uteplats: Rymlig balkong i mysig miljö mot innergården. Smidesräcken ger en tidstypisk känsla och ytterligare charm.Här kan många härliga måltider eller fika avnjutas för 2-4 personer.
Balkongen är gemensam.

Gårdsplats/innergård: Mysig innergård i lummig miljö. Här finns plats att grilla och umgås i små som stora sällskap.

Bilplats: För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65 alt. www.goteborg.se.

Övriga utrymmen: Till lägenheten hör ett förråd. Den finns även gemensam tvättstuga för medlemmar att tillgå.

Information Förening

Förening: Brf Kompassrosen.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Kompassrosen förvärvade fastigheten 2001och består av sammanlagt 44 bostadsrätter samt 1 hyreslägenhet och 3 lokaler med hyresrätt. Föreningen äger sin mark och innehar adresserna Tegnérsgatan 9 A-B samt 11 A-B.

Föreningen har låtit göra omfattande renoveringar och byggnaderna är i ett mycket gott skick. På senare år har bl.a. följande gjorts; grundförstärkning 2013/2014, Fasadrenovering 2008/2012/2016, balkongrenovering 2012, fönsterrenovering 2011, trapphusrenovering 2011, renovering av hissar 2011, målning av portaler/entréer 2010/2011 samt stambyte Va/El 1985.

Föreningens ekonomi är mycket god och belåningsgraden uppgår till 7483 kr/kvm inkluderat hyresrätten. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Avgiften sänktes med fem procent 1/1-17.

Föreningen har även del i samfällighet vilken förvaltar gården, soprum samt tvättstugan belägen på gården.

Lorensberg

Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. Området har sitt ursprung i Lorensberg landeri som låg här på 1700-talet och var uppkallat efter ägaren Lorens Petersen.Lorensbergs centrala läge gör att allt för helg och vardag finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Via en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Korsvägen som knutpunkt. 

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna. Lorensberg är en stadsdel för alla åldrar. För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur. Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands för de boende i stadsdelen. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska. I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.
Counter