Såld

Sekelskiftesdröm med härlig vy över Vasaparken

Såld

Aschebergsgatan 11A

2:a Vasastaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 647 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 78 kvm
Våning:
4/5, hiss
Byggår:
1886
Adress:
Aschebergsgatan 11A,
411 27 Göteborg
Sekelskiftesdröm med paradläge
Sekelskiftesdröm med paradläge
Högt läge med vy över Vasaparken
Högt läge med vy över Vasaparken
Tapeter från Eco Wallpaper/design Emma von Brömssen
Tapeter från Eco Wallpaper/design Emma von Brömssen
Makalösa stuckaturer
Makalösa stuckaturer

Beskrivning

En sann sekelskiftesdröm när den är som allra bäst. Med ett högt fint läge på en av Göteborgs paradgator, Aschebergsgatan. Våningen erbjuder en magnifik vy över Vasaparken som breder ut sig nedanför. Rofyllt, pampigt och elegant.

Storslagen rymd och takhöjd med fantastisk originalstuckatur, kakelugn, vackra pardörrar och makalösa, höga fönsterpartier.Tidlöst och välbevarat anno 1886.

Smakfullt tapetserad med en helt ny tapetkollektion från Eco Wallpaper/Design Emma von Brömssen.

Nytt kvalitetskök från Finska Puustelli, i fil mot sällskapsrum med vackra pardörrar. Köket har nyligen renoverats för att matcha våningens övriga elegans med tidlösa snickerier och arbetsytor av granit.

Fjärde våningen med hiss, pampig entré med tidsenligt trapphus och en tyst, rofylld innergård med plats för umgänge och avkopplande stunder. Välskött och populär förening med balkongbygge som stundar inom kort och tillgång till lediga platser i närliggande garage.

Med vacker entré från Aschebergsgatan liksom entré från Erik Dahlbergsgatan når man den rogivande innergården med flera uteplatser liksom det tidsenliga trapphuset. Hissen hela vägen upp till fjärde våningen och sjuttioåtta kvadrat;

Vardagsrum med ovanligt vacker stuckatur, listverk och kakelugn, (eldningsförbud råder). Pampig takhöjd med tre höga, ståtliga fönsterpartier som erbjuder en osedvanlig fin vy över hela Vasaparken. De höga pardörrarna leder in mot köket i fil mot vardagsrummet.

Köket renoverades 2010 med tidlösa kökssnickerier från finska kvalitetstillverkaren Puustelli. Med fina vitrinlösningar, bra arbetsytor av nattsvart granit, planlimmad vask och komplett maskinell utrustning. Induktionshäll, fläkt, diskmaskin, mikrougn, varmluftsugn, kyl/frys.

Badrummet renoverades 2004 av föreningen med helkaklade väggar, klinkergolv, duschplats och handdukstork. Ett fräscht och bra badrum.
Inre hall, perfekt som arbetsrum eller bibliotek.

Sovrum mot den lugna gården som inom kort kommer förses med balkong mot västerläge. Perfekt för kvälls & eftermiddagssol. Bra disponerat sovrum med praktisk klädkammare.

Välkomna till en osedvanligt vacker sekelskiftestvåa med paradläge mitt i Vasastaden.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 647 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 455 kr. Andel i föreningen är 2,03%. Andel av årsavgift är 2,03303%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 230 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 30 kr och hushållsel 200 kr.
Driftskostnaden inkluderar hushållsström och varierar beroende på konsumtion.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 307.

Våningsplan: Våningsplan 4 av 5, hiss finns.

Byggår: 1886.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 78 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät via Com Hem.
Internet: Bredband, fiberLan finns installerat genom Bredbandsbolaget.

Alternativt erbjuder även Comhem bredbandsuppkoppling.

Uteplats: Föreningen planerar inom kort att bygga balkonger. Utgång från sovrummet vilket medför västerläge på balkongen.

Se vidare bifogad info balkongbyggnation.

Bilplats: Boendekortsparkering tillämpas i området.

Lediga garageplatser finns i Viktoriagaraget med infart från Karl Gustavsgatan ett kvarter bort; http://ikfab.kjellberg.se/parkering.

Energideklaration: Energiprestanda 105 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: I föreningen finns tillgång till en fint renoverad tvättstuga och cykelförråd.

Tillhörande stort vindsförråd om ca 10 kvm. (Uppgång B).

Information Förening

Förening: Brf Vasafyran.
Föreningen tillåter delat ägande: Nej.

Allmänt om föreningen: Brf Vasafyran förvärvade fastigheterna Vasastaden 17:7, 17:8, 17:11 och 17:12 2003 med adresserna Aschebergsgatan 11-13 samt Erik Dahlbergsgatan 26-28. Föreningen består av 50 bostadsrätter samt 1 lägenhet och 6 lokaler med hyresrätt. Brf Vasafyran är en stor, trygg och populär förening med god teknisk status.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC och den tekniska förvaltningen sköts i egen regi genom avtal med Service Entreprenören. Föreningens ekonomi bedöms som god. Då avgifterna har hållt en låg nivå och det kommer en del underhållsåtgärder framöver så höjdes avgifterna med 5% efter styrelsen beslut from april 2018.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplanen som upprättades 2017 och sträcker sig fram till år 2035.
Framöver planeras bland annat underhåll av fönster, ev relining av stammar från lgh till bottenplattan, målning av tak samt byte av entrédörrar mot gården.
Gjorda renoveringar:
För detaljerad info kring renoveringar se utförlig beskrivning i årsredovisningen. ROT renovering gjordes 1979 och från 2004 och framåt har bl.a. fönster, tak, fasader, hissar, portar, trapphus, badrum och tvättstuga renoverats, byggnation av nya balkonger, spolning och filmning av avloppsrör samt euroborbehandling (grundbevarande åtgärd) utförts.

Övrigt: För mer utförlig information, se årsredovisningen alternativt föreningens hemsida; www.vasafyran.se.

Innerstaden

Storstadspuls, kaféliv, gröna oaser och historiska vingslagVälkommen till Göteborgs innerstad! Stadskärnan består av flera områden, däribland Vasastaden, där vårt kontor finns, Linnéstaden, Haga, Kungshöjd, Guldheden, Landala Egnahem, Johanneberg, Lorensberg, Heden, Stampen och Gårda. Majoriteten av bostäderna utgörs av lägenheter men radhus och villor finns också. Här bor man med direkt närhet till Göteborgs stora utbud av kultur och nöje, med mängder av restauranger och caféer, shoppingstråk och träningsställen att välja mellan. Flera av Göteborgs Universitets institutioner samt Chalmers Tekniska högskola finns också här och stadens vackra parker finns på gång- eller cykelavstånd. Botaniska trädgården, Slottsskogen, Trädgårdsföreningen, Bältesspännarparken och Näckrosdammen är några av alla gröna oaser.

Guldheden

Guldheden är en trivsam stadsdel belägen på Göteborgs södra höjder med en byggnadsstil inspirerad av funktionalismen och folkhemstanken. Området är uppdelat på Norra Guldheden och Södra Guldheden och trots den täta bebyggelsen, upplevs stadsdelen som mycket grön. Bostadshusen är inbäddade i lummig grönska och gårdarna mynnar ofta ut i små grönområden med gång- och cykelvägar. Vid Guldhedstorget på Norra Guldheden ligger Olssons trädgård. Änggårdskolonin, Botaniska trädgården och Slottsskogen är fler gröna oaser i närheten. I området finns två vattentorn, varifrån man i det södra får en hänförande utsikt över staden samt möjlighet till en fika i kaféet. Det norra rymmer idag studentbostäder. Sahlgrenska sjukhuset har satt prägel på stadsdelen då flertalet doktorer och systrar gett namn åt Guldhedens gator. Vid Doktor Fries Torg finns bland annat mataffär, bibliotek, tandläkare och apotek. Även Guldhedstorget vid Wavrinskys plats - knutpunkt för flera spårvagns- och busslinjer - erbjuder ett bra utbud av restauranger och butiker. Här bor du centralt med närhet till stadens utbud.

Gårda

Gårda är en central och modern stadsdel som andas både historia, nutid och framtid.
I området finns såväl bostäder och kontor som gammal bebyggelse. I de egna kvarteren och i grannområdena, däribland i Focus-huset, finns ett stort utbud av mataffärer, butiker, caféer och restauranger. Göteborgs evenemangsstråk löper från Ulleviarenorna bort till Liseberg, Universeum och Världskulturmuseet.
Nära Södra Gårda ligger Lisebergs pendelstation och Korsvägen, knutpunkt för ett stort antal buss- och spårvagnslinjer.

Haga

Haga är en stadsdel med stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Bebyggelsen består av gamla restaurerade landshövdingehus och tegelhus tillsammans med moderna bostäder, byggda delvis i samma stil. Kullerstensgatan Haga Nygata är områdets huvudgata och kantas av ett stort utbud av mysiga och personliga butiker, caféer och matställen. Liten Karin, Haga Trätoffelfabrik och kaféer som serverar gigantiska kanelbullar är några typiska Haga- företeelser. Under året ordnas olika arrangemang som till exempel Bondens marknad och den klassiska julmarknaden. Anrika Hagabadet ryms i vackra Renströmska badet och är en plats för alla sinnen.
Här bor du i en unik och mysig Göteborgsmiljö med direkt närhet till Järntorget, Linnéstaden, Vasastaden och Skansen Kronan.

Heden

Heden är en stadsdel där det sjuder av aktivitet och folkliv året om. Här samlas årligen mycket folk vid sportevenemangen Gothia Cup och Partille Cup. Här finns även en isbana öppen för allmänheten nära Exercishuset.
Flera av Hedens höga hus har pampiga fasader som ger karaktär åt stadsdelen. Många av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer, restauranger och trevliga butiker och med en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Området ligger mitt i Göteborgs evenemangsstråk som löper från Ulleviarenorna till Korsvägen med Liseberg och Världskulturmuseet. Mer av Göteborgs rika kulturliv finns vid Götaplatsen.

Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil medan den övre delen karaktäriseras av ljusa funkishus.
Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer, restauranger och butiker. Med sin närhet till Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner är området populärt bland studenter. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

Kungshöjd, Otterhällan och Inom Vallgraven

Bebyggelsen inom vallgraven är idag en spännande blandning av historiska byggnader och toppmodern arkitektur. För den som bor här ligger allt nära till hands. Stadsdelen har ett av stadens största utbud av shopping, kaféer, restauranger och nöjesställen. Magasinsgatan, kvarteren runt Domkyrkan och Hamngatorna är några av alla shoppingstråk.
Uppe på Kungshöjd och Otterhällan får man en härlig utsikt över hamnen och skärgården utanför. Sköna oaser finner man här och var, exempelvis i Kronhusparken, Kungsparken och i anrika Trädgårdsföreningen med Palmhuset, Rosencaféet och Trädgår’n. Nere vid Lilla Bommen ligger Göteborgs gästhamn och Göteborgsoperan. Utmed kajerna på södra älvstranden växer ett nytt rekreationsområde fram.

Landala Egnahem

Landala Egnahem är beläget i Göteborgs södra centrum och är ett vackert och charmigt område beläget på en egen liten skogsklädd bergsplatå med vacker vy över staden.
Bebyggelsen består av en blandning av flerbostadshus, villor och radhus men domineras av de omtalade chokladbruna villorna i nationalromantisk stil. Trappor och promenadvägar leder ner till Wavrinskys plats och Chalmers varifrån bussar och ett stort antal spårvagnslinjer går. På bara några minuter tar man sig ner till Göteborgs stadskärna. Vid Doktor Fries Torg, Guldhedstorget och Landala Torg hittar man ett stort utbud av butiker, caféer och matställen.

Linnéstaden

Linnéstaden kännetecknas av pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader. De vackra byggnaderna härstammar främst från början av förra sekelskiftet och bidrar till områdets stora charm och starka karaktär. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.
Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga butiker, kaféer och restauranger. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet. I populära Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor. I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö.

Lorensberg

De pampiga, välbevarade stenhusen i Lorensberg präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker, och Göteborgs stadskärna nås med en kort promenad. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.
Stadsdelen har ett rikt musik- och kulturliv och Lorensbergsteatern stod klar 1916. Vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset, Stadsteatern och Stadsbiblioteket. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna. Näckrosdammens park ligger nära till hands, liksom Vasaparken och Trädgårdsföreningen.

Stampen & Prippska tomten

Stampen och Prippska tomten är en unik bostadsmiljö som andas både historia, nutid och framtid. Under 1600-talet uppfördes här Skansen Lejonet och de första fabrikerna. Vattnet i Vallgraven och Fattighusån var viktigt för de bryggerier och fabriker som drevs i området. Pripps Bryggerier var det sista av bryggerierna att lämna området. Här blandas äldre tegelbyggnader med anor från 1900-talet med toppmoderna höghus och Odinsplatsens konkava funkisfasader.
I kvarteren finns butiker, restauranger och träningsställen. Här bor man nära Göteborgs stora shoppingutbud, däribland Nordstan som är ett av Sveriges största shoppingcenter.
Ett stenkast från Stampen ligger Ulleviarenorna och anrika Trädgårdsföreningen.

Vasastaden

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av husen byggdes mellan 1870-1920 med inspiration från Paris och Wien. Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé med ett stort utbud av mysiga kaféer och restauranger. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping och nöjen. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området.

I Göteborgs innerstad lever du ett aktivt storstadsliv med både havet och grönskan inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Counter