Såld

Pampig vindslägenhet med balkong & detaljer utöver det vanliga

Jennieann Nyström
ansvarig mäklare

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Sanatoriegatan 13C

3:a Kålltorp

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 718 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 76 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1950
Adress:
Sanatoriegatan 13C,
416 53 Göteborg

Beskrivning

Välkomna till Sanatoriegatan 13C och denna moderna och välrenoverade vindslägenhet med påkostade detaljer! Här erbjuds ni alla bekvämligheter man kan önska sig såsom inbyggda spotlights och takhögtalare i hela bostaden, ismaskin, vinkyl, diskmaskin samt tvättmaskin. Allt för att underlätta vardagen. Ni har kök och vardagsrum i en öppen planlösning som bjuder in till sociala umgängen och trivsel med plats för såväl vänner som familj. Härifrån når ni även bostadens härliga balkong med utsikt över Kålltorp. Ni har även två sovrum med platsbyggd förvaring och ett stilrent helkaklat badrum. Sobra ytskikt är genomgående i bostaden och lämnar en neutral bas för er att inreda efter. Här är det bara till att flytta in och njuta!

En unik kombination av grönska och närheten till stadskärnan lockar allt fler till Kålltorp. De natursköna omgivningarna är lugna och trivsamma och bjuder på fina elljusspår, vidsträckta strövområden samt badplatser vid både Delsjön och Härlanda Tjärn. Gång- och cykelavstånd till Skatås motionscentral. På behagligt avstånd ligger bland annat Munkebäckstorget och Munkebäcksmotet där ni finner bland annat Coop Konsum, ICA Kvantum, fiskbil, systembolag, konditori, videoaffär och apotek. Ett stenkast bort finner ni även det nyöppnade kaféet Oizo där helgfrukosten kan intas. Goda kommunikationer med närliggande hållplats där 5:ans och 3:ans spårvagn går. Buss 17 samt linje 1 tar ni från hållplatsen Härlanda som ligger endast en kort promenad bort.

Bostadens 76 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Via egen trappa välkomnas ni in i hallen och denna fantastiska vindslägenhet. Plats för fri avhängning tillsammans med mindre möblemang. Här finner ni även en klädkammare med gott om plats för det mesta. Golvet är belagt med en enstavsparkett i vitlaserad ask i kombination med vitmålade väggar. Ett stilrent boende med enhetliga och fina ytskikt.

Ni har kök och vardagsrum i en öppen planlösning där rummet tack vare sin storlek blir en social plats att umgås på. Charmiga takfönster och ljusinsläpp från tre väderstreck tillsammans gör att ljuset tillåts flöda i rummet. Lägg även märke till detaljerna med spotlights i tak och vägg. Ni har även inbyggda takhögtalare i bostadens alla rum som bidrar till en härlig stämning. Här återfinns det sobra ytskikten med avbrott för en fondvägg i grå kalkfärg som utgör en snygg detalj i rummet. Bostadens balkong i öst bjuder på morgon- och förmiddagssol och nås från den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum.

Snyggt och modernt kök med skåpsluckor och lådor i grått med speglar tillsammans med beslag i mässing. Ovan den ljusa bänkskivan sitter stavkakel i grått. Den maskinella utrustningen består av spishäll, köksfläkt, inbyggd ugn och mikro, integrerad diskmaskin samt kyl och frys med ismaskin. Servera ett glas vin från vinkylen och låt gästerna sitta med vid köksön medan kocken förbereder middagen som sedan serveras runt matsalsbordet med plats för flertalet middagsgäster.

Vardagsrumsdelen har plats för stor soffgrupp med tillhörande möblemang samt tv-möbel.

I bostadens stora sovrum har en dubbelsäng en självklar plats i en perfekt utformad nisch. Ni har platsbyggd förvaring längst ena väggen och ytterligare utrymme för en byrå om så önskas. Plankgolv i vitlaserad ask tillsammans med vita väggar med avbrott för en fondvägg i grå kalkfärg. Ett takfönster bidrar med ett behagligt ljusinsläpp i rummet.

Bostadens andra sovrum har plats för en enkelsäng med tillhörande möblemang. Plats finns även för liten byrå alternativ kontorshörna om så önskas. Likt det andra sovrummet har ni här platsbyggd förvaring längst ena väggen. Härligt ljusinsläpp från ett takfönster.

Stilrent helkaklat badrum med grått klinkergolv och en behaglig golvvärme tillsammans med vitt kakel på vägg. Inredningen består av wc, vit handfatskommod, spegel med belysning, duschhörna, en toppmatad tvättmaskin samt ett takfönster som bidrar med ljusinsläpp i rummet.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 718 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 10,26%. Andel av årsavgift är 10,26333%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 450 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 150 kr och hushållsel 300 kr.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 4 /1201.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, ej hiss.

Byggår: 1950.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 76 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Kabel-tv via Comhem.
Internet: Bredband via Comhem.

Uteplats: Balkong i österläge.

Bilplats: Föreningen förfogar över 7 st parkeringsplatser som kostar 200kr/mån att hyra. I dagsläget är det 1 person före i kön.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett källarförråd. Det finns även tvättstuga, cykelförråd samt en möteslokal i föreningen.

Information Förening

Förening: Brf Sanatoriegatan 13.
Föreningen tillåter delat ägande: Ej angiven.

Allmänt om föreningen: Föreningen förvärvade fastigheten Kålltorp 76:10 i göteborg år 2002. Fastigheten bebyggdes 1950 och består av 1 flerbostadshus. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 770,5 kvm, varav 740,5 kvm utgör lägenhetsyta och 30 kvm utgör lokalyta. Föreningen upplåter 11 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lokal med hyresrätt.

Föreningen äger marken.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. I dagsläget har föreningen inga planerade avgiftsförändringar. Kontrollerat med föreningen 2018-05-17.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen har nyligen upprättat en underhållsplan som sträcker sig från 2017 till 2046 för kommande prioriteringar av löpande underhåll.

Framöver ska föreningen bland annat se över belysningen, rusta upp trapphusen samt tvättstugan, göra en OVK-kontroll, rensning av ventilationskanaler, byta cirkulationspump värme osv.

Gjorda renoveringar:
2017 Relining av avloppsstammarna i bottenplattan.
2016 Nya balkonger och terrasser (undantag lgh 1201 Utjordsgatan 26)
Nya ytterdörrar
Nya fönster
Nytt tak ink plåtarbeten
Ny tilläggsisolerad fasad
2015 Löpande underhåll av trädgård och gemensamma utrymmen
2014 Anslutning av fjärrvärme
2012 Varmvatten cirkulation till vind i uppgång 13c. Nya stammar för radiatorer till vindslägenheter
2011 Nya parkeringsplatser och nya källarförråd
2008 Bytt jordvärmeledningar, dränerat. OVK-kontroll, åtgärder samt besiktning
2007 Ny teknisk styrning (automatik) avseende värmeväxlaren, bergvärmepump
2005 Varmvatten i cirkulation dragen i hela källaren, expansionskärl bytta, ny varmvattenberedare installerad i källaren
2004 Rengöring oljetank
2002 Installation bergvärme
2001 Renovering av balkonger.

Östra Centrum

Stadsnära, härliga skogspromenader och söta badVälkommen till de östra delarna av Göteborgs centrum! Området består av de mysiga stadsdelarna Bagaregården, Lunden, Olskroken, Strömmensberg, Munkebäck, Björkekärr, Örgryte och Kallebäck. Alla stadsdelar erbjuder en närhet till både storstadslivet och naturen och här är det oavsett ålder och skede i livet lätt att skapa sig ett trivsamt boende. De fina grönområdena Delsjöreservatet, Skatås och Härlanda Tjärn är alla härliga platser för motion, bad och rekreation i vidsträckt natur.

Bagaregården

Bagaregården är en mysig pärla som består av vacker och välbevarad bebyggelse. Här finns en blandning av landshövdingehus och fristående villor, alla omgivna av grönskande gårdar och mäktiga träd. Här bor man bland annat nära Härlanda park och Kulturhuset Kåken med bibliotek, öppen förskola och café. Vid Redbergsplatsen som är en knutpunkt för flera buss- och spårvagnslinjer samt vid Olskroken finns ett stort utbud av butiker och restauranger.

Lunden

I Lundens mysiga kvarter finns allt man behöver. Utmed Danska vägen ligger flera trevliga butiker, caféer och matställen, däribland Lejonet & Björnen med sin berömda glass. Här blandas charmiga landshövdingehus från 1920-talet med stilren 50-talsarkitektur och moderna bostadsområden. Stadsdelen karaktäriseras av backiga, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla. De stora nivåskillnaderna ger Lunden sitt typiska utseende.

Olskroken

I Olskroken blandas moderna bostadshus med 50-talsarkitektur och äldre byggnader. Kring Redbergsplatsen står vackra landshövdingehus samt den pampiga St. Paulikyrkan. Vid Olskrokstorget pågår traditionell torghandel med flera fiskebodar, blomsterförsäljare och annat smått och gott. Här finns även butiker, matställen, vårdmottagningar och apotek.
Gröna oaser finner man exempelvis vid Östra kyrkogården, i Gubberoparken, Redbergsparken och Delsjöreservatet.

Strömmensberg

Strömmensberg ligger på ett berg precis som namnet antyder. Härifrån får man en enastående vy över staden, hamninloppet och Vinga fyr. De höga funkishusen bildar områdets karaktäristiska silhuett och här omges man av grönskande gårdar och omgivningar. I kvarteren finns frisörer, caféer och trevliga närbutiker. Även Härlanda park och Kulturhuset Kåken med bibliotek, öppen förskola och café finns i närheten.

Munkebäck

Munkebäck är omgivet av vackra naturmiljöer och har en varierad bebyggelse bestående av höghus, landshövdingehus och villaområden. Munkebäcks torg och kvarteren däromkring har ett brett utbud av butiker, caféer och restauranger, däribland är bageriet Lilla Sur och mysiga Café Oizo väl värda ett besök. Vid Munkebäcksmotet finns köpcentrat Torpavallen med ett stort utbud av shopping, träning och service. Vacker natur finns på nära avstånd och för Munkebäcksborna ligger vackra Härlanda Tjärn närmast till hands.

Björkekärr

Björkekärr är ett idylliskt och naturnära område bestående av både villor och låga flerfamiljshus. Kvarteren erbjuder trevlig torghandel och närbutiker vid Stabbetorget, Trätorget och Spåntorget. Här bor man nära det stora Delsjöreservatet och Härlanda Tjärn. Områdets trivsamma atmosfär, lummiga miljö och centrala läge inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs grönaste stadsdelar.

Örgryte

Örgryte är ett genuint och klassiskt område med lång historia, som ligger lummigt och avskilt men ändå centralt. Här finns en blandad bebyggelse med villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

Kallebäck

Kallebäck är ett trivsamt och stadsnära område i utkanten av Örgryte, som gränsar till stora skogspartier och med Delsjöområdet och dess fina golfbana som närmsta granne. Läget är centralt med närhet till både Mölndals centrum och Göteborgs södra centrum. Tidigare låg Arlas mejeri i området, vilket gett namn till flera av stadsdelens gator, såsom Ostgatan, Gräddgatan och Smörgatan. Bebyggelsen består till stor del av välhållna flerfamiljshus från 50- och 60-talen men det har också uppförts flera toppmoderna höghus. På andra sidan leden, utmed Mölndalsvägen, ligger flera stormarknader, träningsställen och restauranger. verksamheter.

I Östra Centrum lever du ett aktivt storstadsliv i en lummig småstadsmiljö med både sjöar och grönska inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Counter