Information

Policy för integritet/GDPR och samtycke marknadsföring

Med anledning av GDPR* har vi förtydligat vår integritetspolicy (gäller fr.o.m. 2018-05-25) som mer utförligt beskriver hur vi sparar och analyserar din personliga information.

*Allmänna dataskyddsförordningen (Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 2016/679), förkortat GDPR (General Data Protection Regulation) är en ny EU-förordning som börjar gälla i hela EU den 25 maj 2018. GDPR ersätter den svenska Personuppgiftslagen.

Ansvarig för de personuppgifter vi samlar in:
Lundin Fastighetsbyrå AB, org. nr 556334-5502, med adress Vasagatan 26, 411 26 Göteborg, är personuppgiftsansvarig för företagets behandling av personuppgifter.

Hur kontaktar du oss lättast vid frågor om dataskydd?
Vid frågor eller funderingar kontakta oss på info@lundin.se.

Vad är en personuppgift och vad är en behandling av personuppgifter?
Lundin Fastighetsbyrå AB behandlar de personuppgifter som lämnas till någon fastighetsmäklare eller annan person ansluten till Lundin Fastighetsbyrås koncept i enlighet med GDPR. Personuppgifter är all slags information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person som är i livet. Behandling av personuppgifter är allt som sker med personuppgifterna. Varje åtgärd som vidtas med personuppgifter utgör en behandling, I detta dokument redogör Lundin Fastighetsbyrå för hur bolaget behandlar de personuppgifter som registrerats. Exempel på vanliga behandlingar är registrering, lagring, bearbetning, överföring och radering.

Generellt om samtycke
Lundin Fastighetsbyrå registrerar och behandlar spekulanters, kunders och övriga personers personuppgifter i olika dataregister. Personuppgifterna samlas in när en person anlitar en fastighetsmäklare, svarar på enkäter eller vid användande av eller anmälning till Lundin Fastighetsbyrås tjänster, tar del av säljerbjudande eller en kampanj eller på annat sätt kommer i kontakt med Lundin Fastighetsbyrå. I normalfallet ska samtycke om att personuppgifter behandlas i enlighet med denna policy inhämtas i förväg från den som ska registreras. Om samtycke inte inhämtats eller samtycke efterfrågats men inte givits, är det av stor vikt att personen vars personuppgifter behandlingen avser omgående meddelar detta till Lundin Fastighetsbyrå så att behandlingen av personuppgifterna fortsatt sker med detta i åtanke. Har personen i fråga skyddad identitet är det extra viktigt att detta meddelas. Registrering och behandling av personuppgifter är i viss omfattning nödvändig och lämplig även då den registrerade inte lämnat något särskilt samtycke. Exempelvis kan det behövas för att Lundin Fastighetsbyrå ska kunna fullgöra avtal och skyldigheter enligt lag. Se vidare om syfte med behandlingen nedan.

Från vilka källor hämtar vi dina personuppgifter?
Utöver de uppgifter du själv lämnar till oss, eller som vi samlar in från dig utifrån våra formulär och våra tjänster, kan vi också komma att samla in personuppgifter från någon annan (s.k. tredje part). De uppgifter vi samlar in från tredje part är följande: Adressuppgifter från offentliga register för att vara säkra på att vi har rätt adressuppgifter till dig.

Syftet med behandlingen
Syftet med behandlingen av personuppgifter är primärt för att sköta förmedling av bostäder, tjänster eller varor. Personuppgifterna används också för att Lundin Fastighetsbyrå ska kunna uppfylla rättsliga skyldigheter samt fullgöra avtal och åtgärder som har begärts innan eller efter ett avtal har träffats.

Personuppgifterna används för att Lundin Fastighetsbyrå ska kunna uppfylla de krav som ställs på verksamheten. För sådan registrering och behandling av personuppgifter som enligt GDPR är tillåten utan samtycke från den registrerade inhämtas inget samtycke från den registrerade.

Personuppgifterna användas inom Lundin Fastighetsbyrå för att ge en helhetsbild av den registrerades engagemang, för att kunna ge en god service, men även för marknadsföring, statistik, marknads- och kundanalyser.

De registrerade uppgifterna används även för att erbjuda registrerade andra boenderelaterade produkter och tjänster såsom bolån, försäkringar m.m. som tillhandahålls av Lundin Fastighetsbyrå och dess samarbetspartners. Personuppgifter kan komma att överföras till andra samarbetspartners till Lundin Fastighetsbyrå i syfte att erbjuda den registrerade produkter och tjänster. Aktuella uppgifter om samarbetspartners finns på Lundin Fastighetsbyrås hemsida, www.lundin.se.

Lundin Fastighetsbyrå kommer att lagra och behandla uppgifter om objekts slutpris tillsammans med adress. Uppgifter om slutpris överförs till Hemnet Sverige AB (orgnr: 556536-0202) för lagring och behandling som underlag i statistiktjänster och för publicering på www.hemnet.se. En fastighetsmäklare har enligt lag en skyldighet att tillhandahålla Fastighetsmäklarinspektionen (FMI) uppgifter och handlingar som FMI begär i sin tillsyn. Personuppgifter kan därför även komma att lämnas ut till FMI.

Rättelse av uppgifter
Den registrerade har när som helst rätt att begära rättelse av eventuellt ändrade eller felaktiga uppgifter. Den registrerade kan också begära att de registrerade personuppgifterna inte används för direkt marknadsföring. Anmälan ska då skickas till adressen under rubriken Personuppgiftsansvarig ovan.

Gallring av personuppgifter
Lundin Fastighetsbyrå gallrar registrerade personuppgifter regelbundet. Personuppgifter lagras av Lundin Fastighetsbyrå under den tid det är nödvändigt för de ändamål som specificeras ovan. Lundin Fastighetsbyrå vidtar rimliga åtgärder för att hålla de personuppgifter som behandlas aktuella och att radera inaktuella och på andra sätt felaktiga eller överflödiga personuppgifter. Uppgifterna raderas även efter begäran av den registrerade.

Vilka kan vi komma att dela dina personuppgifter med?
I de fall det är nödvändigt för att vi ska kunna erbjuda våra tjänster delar vi dina personuppgifter med företag som är samarbetspartners för oss. Våra samarbetspartners behöver personuppgifter för att ta kontakt med er som kund och erbjuda sina tjänster.

Vi delar även dina personuppgifter med vissa företag som är självständigt personuppgiftsansvariga. Att företaget är självständigt personuppgiftsansvarig innebär att det inte är vi som styr hur informationen som lämnas till företaget ska behandlas, exempelvis banker, lantmäteriet och andra institut. När dina personuppgifter delas med ett företag som är självständigt personuppgiftsansvarig gäller det företagets integritetspolicy och personuppgiftshantering.

Hur hanterar vi och hur länge sparar vi dina personuppgifter?
Vi kommer bara att behandla ditt personnummer när det är klart motiverat med hänsyn till ändamålet. Vi sparar aldrig dina personuppgifter längre än vad som är nödvändigt för respektive ändamål.

Vad har du för rättigheter som registrerad?
För att få information angående vilka personuppgifter som finns registrerade hos Lundin Fastighetsbyrå behövs en begäran om registerutdrag göras skriftligen och vara egenhändigt undertecknat av den sökande samt innehålla uppgift om namn och personnummer. Begäran skickas till personuppgiftsansvarig på adressen angiven ovan.

Hur skyddas dina personuppgifter?
Vi använder IT-system för att skydda sekretessen, integriteten och tillgången till personuppgifter. Endast de personer som faktiskt behöver behandla dina personuppgifter för att vi ska kunna uppfylla våra angivna ändamål har tillgång till dem.

Cookies

Vi använder s.k. cookies på lundin.se. Enligt lagen om elektronisk kommunikation, som trädde i kraft den 25 juli 2003, ska besökaren på en webbplats informeras om att webbplatsen använder cookies. Användaren ska också ges möjlighet att hindra cookies.

En cookie är en textfil som skickas från en server till din webbläsare och som lagras på din dator, din mobiltelefon eller surfplatta när du besöker en webbplats. Cookies används till exempel för att visa anpassade webbsidor för besökare eller för att samla in besöksstatistik. Om din webbläsare är inställd på att acceptera cookies sparas informationen på din enhet till det angivna utgångsdatumet för respektive cookie. Om du inte vill att en cookie ska lagras på din dator, mobiltelefon eller surfplatta kan du ändra dina inställningar i din webbläsare till att blockera cookies.