Lundin - Kungsbacka

Lundin - Kungsbacka

Välkommen till Lundin Kungsbacka!

 

Kungsbacka stad är belägen i Norra Halland vid Kungsbackafjorden. En modern stad med stort utbud och en lång och spännande historia. Kungsbacka omnämns redan på 1400-talet och har varit en stad sedan 1600-talet. Röda stugan vid torget är ett av stadens äldsta hus.

 

Kungsbacka stad, som är en egen kommun, är stort till ytan och indelat i mindre områden som exempelvis Anneberg, Fors, Hede, Kolla, Tölö och Varla. Bebyggelsen är blandad och består av äldre trävillor, radhus- och flerbostadsområden samt flera nybyggnationer.

 

Kungsbacka erbjuder mycket god service för de boende. Kungsbacka Innerstad är stadens äldsta centrum med torget och kyrkan mitt i byn. Innerstadens charmiga trähus rymmer både bostäder och gott om butiker och matställen. Kungsmässan och Freeport är två stora shoppingcentra och kring dessa finns ett flertal stormarknader.

 

Kulturhuset Fyren är ett hus för alla sinnen och alla åldrar och rymmer bl.a. bibliotek, kulturskola, biograf och café. Kungsbacka Sportcenter har fotbollsplaner, ishall, simhall och gym. Här ligger även Kungsbacka teater och Aranäsgymnasiet. Kungsbacka resecentrum är knutpunkt för pendeltåg och bussar. Kungsbacka har eget sjukhus och flera vårdcentraler.

 

Många barnfamiljer bosätter sig gärna i Kungsbacka. Här finns flera förskolor, grundskolor och gymnasier. Det är lätt att leva ett aktivt liv i Kungsbacka. Ett stort antal föreningar har aktiviteter för alla åldrar inom sport, kultur och friluftsliv.

 

Kungsbacka har flera vackra historiska miljöer i sin närhet t.ex. Äskhults by, Tjolöholms slott och fyren Nidingen. I kommunen finns ett stort antal natur- och kulturreservat och flera fina badplatser och småbåtshamnar.

 

Närheten till härlig natur och det moderna storstadslivet gör Kungsbacka till en god plats att bo på. Välkommen!