Lundin - Lerum

Lundin - Lerum

Välkommen till Lundin Lerum!

Lerum är ett mycket trivsamt område och en kommun med ett stort utbud beläget i vackra, gröna omgivningar. Lerum ligger på behändigt avstånd från Göteborgs centrum, som lätt nås med bil, buss eller pendeltåg.

 

Lerum, som är egen kommun, har anor långt bak i tiden. Det gynnsamma och rofyllda läget vid sjön Aspen var och är en attraktiv boplats. Lerums kommun består av Lerums centrum och flera mindre områden såsom Hulan, Öxeryd, Stenkullen och Aspenäs.

Olstorp, Gråbo och Floda är samhällen som också hör till kommunen.

 

Lerum är en mycket uppskattad boendemiljö för barnfamiljer. I Lerum finns många förskolor och grundskolor samt ett gymnasium. Lerum har ett rikt föreningsliv med verksamheter inom bl.a. handboll, fotboll, innebandy och ishockey. Kulturskolan har ett brett program för alla åldrar.

 

Lerum erbjuder mycket god service för de boende. I Lerums centrum finns ett gott utbud av butiker, mataffärer och matställen. Här finns också apotek, bank och vårdmottagningar. Flera mindre torg med butiker och stormarknader finns också i Lerum.

 

Lerums kommun har många vackra miljöer. Sjön Aspen är en vacker utsikt för många Lerumsbor och en stor tillgång. Utmed sjön ligger fina badplatser och promenadstråk. Utmed Säveån i centrala Lerum finns trädgårdsprojektet Växtrum med flera gröna rum. Nääs slott och Nääs fabriker är vackra, historiska platser. Runt om i Lerums kommun finns flera mindre badsjöar. Här finns även gott om lummiga skogar med vandringsleder, motionsspår, ridvägar och grönskande miljöer att njuta av året runt.

 

Lerum inbjuder till ett behagligt boende för den moderna människan i vacker omgivning. Välkommen!