Lundin - Mölndal

Lundin - Mölndal

Välkommen till Lundin Mölndal!

 

I Mölndal kombineras stadsliv och friluftsliv på ett okomplicerat sätt. Mölndals stad, som är en egen kommun, är stort till ytan och är indelat i mindre områden som exempelvis Toltorpsdalen, Krokslätt, Bifrost, Kvarnbyn och Stensjön. Bebyggelsen är blandad och består av äldre trävillor, radhus- och flerbostadsområden samt nybyggnationer. I vart och ett av dessa områden finns trevliga matställen och butiker.

 

I Kvarnbyn och Mölndals Kråka finner man stadens ursprung. Redan på 1600-talet började man ta vara på vattenkraften i Mölndalsfallen. Kvarnar byggdes och fabriker växte upp. På de skogsbeklädda kullarna byggdes arbetarbostäder åt de kvinnor och män som jobbade i pappers- eller textilfabrikerna. I Mölndals museum, som även rymmer café, kan man få veta mer om Mölndals historia.

 

I Mölndal, vid Stensjön, ligger det berömda Gunnebo Slott. Slottet uppfördes på 1700-talet av John Hall. Idag kan man, förutom att besöka slottet, njuta av köksträdgårdens skörd och vandra i de vackra omgivningarna.

 

Mölndal erbjuder god service för de boende. Mölndals innerstad genomgår en stor förändring och modernisering. Nya bostäder och lokaler uppförs och binds ihop med befintliga byggnader. I Mölndals centrum finns ett stort utbud av butiker, frisörer och matställen. Här finns också apotek och läkarmottagning och då och då anordnas även marknader och olika sammankomster. Stadshuset rymmer bl.a. bibliotek och biograf. Mölndals centrum är knutpunkt för pendeltåg, bussar och spårvagn. Utmed Mölndalsvägen finner man ytterligare butiker och stormarknader.

 

Många barnfamiljer bosätter sig gärna i Mölndal. Här finns flera förskolor och grundskolor samt två gymnasier. Ett stort antal föreningar har aktiviteter för alla åldrar inom sport, kultur och friluftsliv. I Åby ligger is- och simhall, äventyrsbad och idrottshallen Aktiviteten. Stensjön och Rådasjön med dess storslagna natur, tas väl tillvara på. Flera frilufts- och idrottsklubbar har sina verksamheter här.

 

Närheten till härlig natur är en stor tillgång för de boende i Mölndal. Skog, mark och sjöar ger stora möjligheter till ett rikt friluftsliv. Att promenera längs fina naturstigar, fågelskåda och njuta av vacker utsikt gör gott för själen.

 

Mölndal inbjuder till ett bekvämt boende nära naturen och allt det som den moderna människan kan tänkas behöva. Här finns alla förutsättningar för att trivas!