Lundin Partille

Välkommen till
Lundin Partille

Partille är ett trivsamt område med stort utbud beläget i vackra, gröna omgivningar, som ligger på behändigt avstånd från Göteborgs centrum. Partille, som är egen kommun, har anor från 1300-talet. Redan då var det gynnsamma läget i Säveåns dalgång en attraktiv boplats.

Förutom Partille centrum, så utgörs Partille av flera mindre områden såsom Furulund, Björndammen, Mellby, Lexby och Paradiset. Bebyggelsen består av alltifrån pampiga sekelskiftesvillor till funktionella radhusområden och toppmoderna bostäder.
Partille har ett rikt föreningsliv, många förskolor och grundskolor samt ett gymnasium. Det stora köpcentret Allum gör det enkelt att handla på hemmaplan med sitt gedigna utbud av butiker, mataffärer och matställen.
Partillebor har gott om lummig, orörd skog och mark att vistas i. I Bokedalens naturreservat och Paradisets friluftsområde finns flera motions- och vandringsleder och sommartid badas det i Stora Kåsjön, Humlebadet och Säveån och i Björndammen fiskas det lax. Partille inbjuder till ett behagligt boende för den moderna människan i vacker miljö.

Våra mäklare verksamma inom området Partille