Lundin - Partille

Lundin - Partille

Välkommen till Lundin Partille!

 

Partille är ett trivsamt område med stort utbud beläget i vackra, gröna omgivningar. Partille ligger på behändigt avstånd från Göteborgs centrum, som lätt nås med bil, buss eller pendeltåg.

 

Partille, som är egen kommun, har anor från 1300-talet. Redan då var det gynnsamma läget i Säveåns dalgång en attraktiv boplats. Partille Herrgårds nuvarande byggnad uppfördes 1780 av en av de affärsmän i området som insåg Säveåns betydelse för utvecklingen och befolkningen.

 

Partille utgörs, förutom Partille centrum, av flera mindre områden såsom Furulund, Björndammen, Mellby, Lexby och Paradiset. Bebyggelsen består av alltifrån pampiga sekelskiftesvillor till funktionella radhusområden och toppmoderna bostäder.

 

I Partille finns många förskolor och grundskolor samt ett gymnasium. Partille har ett rikt föreningsliv med verksamheter inom bl.a. handboll, fotboll, innebandy och ishockey. I Partille Kulturum ryms bibliotek, teater, café och mycket mer.

 

Partille erbjuder mycket god service för de boende. Det stora köpcentret Allum gör det enkelt att handla på hemmaplan. Allum är sammanlänkat med Partille Kyrktorg och tillsammans har de ett gediget utbud av butiker, mataffärer och matställen. Här finns också apotek, bank och vårdmottagningar.

 

Partillebor har gott om lummig, orörd skog och mark att vistas i. I Paradisets friluftsområde och Bokedalens naturreservat finns flera motions- och vandringsleder. Sommartid badas det i Stora Kåsjön och Humlebadet och i Säveån och Björndammen fiskas det lax.

 

Partille inbjuder till ett behagligt boende för den moderna människan i vacker miljö. Välkommen!