Lundin - Torslanda

Lundin - Torslanda

Välkommen till Lundin Torslanda!

 

I Torslanda kombineras det behagliga livet vid havet med ett modernt och aktivt storstadsliv.

 

Torslanda är ett populärt område som expanderat starkt de senaste decennierna. Torslanda består av flera mindre områden som exempelvis Amhult, Hjuvik och Hällsvik. Bebyggelsen är varierad och består av en härlig blandning av bostäder från olika epoker och i olika byggnadsstilar. Gamla skärgårdshus, moderna villor, trivsamma radhusområden samt nybyggda bostadsrätter samsas om ytan.

 

Torslanda har en gammal historia. Torslanda kyrka har anor från 1100-talet och ligger fortfarande ”mitt i byn”. Torslanda flygplats var Göteborgs flygplats 1923-1977. Idag står det fina kontrolltornet som ett minnesmärke från den tiden.

 

Torslanda erbjuder god service för de boende. Vid Torslanda centrum, Torslanda torg och Amhults torg finns apotek, vårdmottagningar och ett stort utbud av affärer och restauranger. Torslanda har två bibliotek och i kulturhuset Vingen finns bl.a. bio, teater och kultur- och musikskola.

 

Torslanda är ett område dit många barnfamiljer gärna flyttar. Utbudet av förskolor och grundskolor är mycket gott. Torslanda har också ett rikt föreningsliv med verksamheter inom bl.a. fotboll, handboll och segling. Torslandavallen är en gedigen motionscentral med både idrottsplats, bollplaner, tennishall och ishall.

 

Havet finns nära till hands var du än bor. Vackra promenadstråk och motionsslingor löper utmed kustlinjen och i småbåtshamnarna pågår båtliv året om. Fina badvikar hittar man i Tumlehed, Sillvik och Lilleby.

 

Torslanda inbjuder till ett trivsamt boende nära havet och storstaden. Välkommen!