Lundin Sälja

din bostadsförsäljning steg för steg!

När man byter bostad är det mycket som skall stämma. Ofta är det en av de största och viktigaste affärerna i livet. Inte bara rent ekonomiskt, utan också känslomässigt. På Lundin Fastighetsbyrå får du en engagerad mäklare som leder dig genom alla delar av processen. Med vårt starka koncept ger vi dig alla förutsättningar för att göra en trygg och lyckad försäljning av din bostad.

Lundin Steg för steg

första mötet

Vi vet att rätt utgångspris är avgörande för en bra försäljning. Det är många faktorer som tillsammans påverkar priset. Därför vill vi göra en grundlig värdering på plats hemma hos dig. Det är inte bara läge och standard som spelar in utan även rådande marknadsläge, utbud och efterfrågan. Vi ger dig en grundlig genomgång av marknadsläget och med moderna värderingsverktyg och mäklarens lokalkännedom ger vi dig också en så korrekt bild som möjligt av värdet på din bostad. I samband med detta lämnar vi en offert på mäklararvodet och ett förslag på försäljningsupplägg och tidplan.

förberedelser

a) Homestyling och fotografering.

Att förbereda din bostadsaffär är A och O. På Lundin Fastighetsbyrå är vi mycket noggranna, eftersom vi vet att förberedelserna påverkar kvalitén i alla delar av försäljningsprocessen. Dels handlar det om att samla in och hantera faktauppgifter om bostaden såsom information från myndigheter, låneinstitut, bostadsrättsföreningar samt att ta fram tydliga ritningar. Det är också oerhört viktigt att förbereda när det gäller aspekter som homestyling, säljande bilder och att presentera din bostad med rätt känsla. Läs mer om hur du höjer värdet på din bostad i vår broschyr om homestyling. Vi arbetar exklusivt med några få utvalda fotografer för att säkerställa att bilderna på din bostad sticker ut från mängden.

 

b) Lundin Snart till salu

Har du ännu inte hittat ny bostad? När du väl gör det går det ofta snabbt. Med vår tjänst Snart till salu förbereder vi din försäljning så att allt är klart när det väl är dags. Vi tar fram allt underlag, fotograferar, producerar planritning och gör klart objektsbeskrivningen. Vi publicerar som Snart till salu på hemnet.se, på Blocket Bostad samt även på de andra betydande bostadsportalerna. På detta sätt skapar vi i ett tidigt skede ett intresse för din bostad. Vi samlar på oss spekulanter, så att när det väl är dags för försäljningen har vi redan en rad värdefulla intressenter. Om du vill så ingår även rådgivning inför ditt bostadsköp. Det kan gälla prisstatistik, tyda besiktningsprotokoll eller årsredovisningar.

Lundin Köparregister

När du säljer din bostad genom Lundin Fastighetsbyrå matchas alltid din bostad mot vårt breda köparregister. Du kanske vill sälja utan att annonsera på den öppna marknaden?
Varje vecka träffar vi 100-tals personer som letar bostad. Vi vet var och hur de vill bo, och vi ser till att alla potentiella köpare är förberedda för att kunna köpa ny bostad. Vi hjälper till med lånelöften och värdering av deras nuvarande boende.

Lundin Exklusivt  - Skall du sälja något som är extraordinärt och exklusivt? Genom vårt nätverk av företag och privatpersoner, inom och utanför Sverige, finner du köpare som söker bostäder och lägen som står ut från mängden. Läs mer

marknadsföring

Lundin Fastighetsbyrås marknadsföring är genomtänkt, omfattande och träffsäker. Din bostad får alltid en snygg och säljande presentation, med relevant information. Med oss får du en heltäckande tjänst, där din bostad exponeras på bästa sätt i alla de betydelsefulla kanaler som finns idag. Den exponeras på www.hemnet.se, Blocket Bostad, vår hemsida samt en rad andra bostadssajter. I samråd och efter överenskommelse med dig så annonserar vi även i dagspress. Din bostad matchas också via Lundin Köparregister samt presenteras i utställningar på vårt centrala kontor och på många banker. Genom adresserade direktutskick gör vi dessutom närområdet uppmärksamma på att din bostad är till salu.
Det är inte bara viktigt för din bostad att synas, utan också hur den syns. Ju mer tid och energi som ägnas åt förarbete, desto bättre kommer processen fortlöpa. Vi vet hur man presenterar din bostad från sin bästa sida!

visning

Öppen eller bokad visning? Kvälls-, lunch- eller söndagsvisning? Eller varför inte en VIP-visning? Tillsammans med dig skräddarsyr vi den bästa lösningen. Oavsett formerna för visningen, visar vi alltid med stort engagemang. Vi är väl förberedda med skyltar, våra fina bostadsprospekt och ett gott humör. Vi vill att din bostad riktigt glänser och visas upp från sin absolut bästa sida. Att vi är tillgängliga och flexibla är många gånger avgörande, eftersom alla som vill komma på visning, måste kunna få en chans att göra det.
För oss är det självklart att vi kan svara på alla frågor som kan komma. Ofta handlar frågorna om behov av kommande renoveringar som t ex omdränering och stambyte. Andra vanliga frågor rör uppvärmningskostnader, området, närmsta hållplats, skola och dagis. Givetvis undrar många hur stort intresset för bostaden är, när budgivningen börjar och när man kan flytta in. Alla spekulanter har sina tankar och alla bemöts på ett seriöst sätt. Sedan handlar en bra visning inte bara om att ge spekulanterna korrekt och relevant information, utan naturligtvis även om att sälja och att kunna driva upp och motivera priset.

budgivning

Budgivningen är en mycket spännande fas som ser olika ut från fall till fall. Ibland är budgivningen intensiv men det händer att den drar ut på tiden. En skicklig mäklare betyder mycket för slutresultatet. Alla bud beaktas och vidarebefordras till dig som säljare. För att så många som möjligt skall kunna vara med och bjuda så hjälper vi spekulanterna på olika sätt. Det kan handla om bankkontakter,  lånelöften, värdering av nuvarande boende, skatteuträkningar etcetera. Under budgivningen har vi täta kontakter med dig så du noggrant kan följa utvecklingen. En budgivning handlar också mycket om psykologi och tajming. Våra erfarna mäklare vet hur de vanliga fallgroparna på bästa sätt undviks.
Vi förstår att denna del av försäljningen ofta är nervös för både säljare och köpare. Därför sköts budgivningen alltid på ett tryggt och säkert sätt. På Lundin Fastighetsbyrå tillämpar vi öppen budgivning och dokumenterar alla bud och villkor från spekulanterna och lämnar dessa kontinuerligt till dig som säljare. Vid kontraktsskrivningen får köpare och säljare alltid en skriftlig redogörelse om budgivningen.

kontrakt

Så snart budgivningen är klar och köpare och säljare är överens skrivs ett kontrakt. Avtalet binder parterna till varandra. Nu kan köparen vara säker på att säljaren inte låter bostaden gå till någon annan. Säljaren å sin sida är trygg i att köparen inte väljer ett annat objekt. I avtalet är bland annat pris, tillträdesdag, eventuella villkor och nivå på handpenning formulerade, accepterade och underskrivna. Muntliga överenskommelser och handslag gäller inte vid köp av fast egendom och bostadsrätter.

tillträde

På tillträdesdagen träffas alla parter, vanligtvis på köparnas bank. Säljaren erhåller slutbetalning och överlämnar nycklar och andra viktiga handlingar. Lundin Fastighetsbyrå har förberett och ordnat med köpebrev/köpbevis, likvidavräkning samt lösen av eventuella lån. Likvidavräkningen är en avstämning av slutbetalningen. Nu kan de nya ägarna flytta in.

deklaration

Det är mycket att tänka på även efter försäljningen. Skatter, avdrag för mäklararvode, förbättringar, om- och tillbyggnader - blanketter som skall fyllas i på rätt sätt. Vill du så hjälper vi dig självklart även med detta. I samma hus hittar du även Lundin Revisionsbyrå som erbjuder tjänster för att lösa mer komplicerade skatte- och deklarationsfrågor.
Våra kunder ska alltid känna sig högt värderade. En självklarhet som gör oss till en av Göteborgs mest rekommenderade byråer.