Snart till salu

Söderbalkong med utsikt mot Fattighusån

Karin Corneliusson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se
Simon Johansson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 64 simon.johansson@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Karin Boyes gata 12

2,5:a Prippska tomten

Kortfakta

Avgift:
4 741 kr/mån
Rum:
2,5 rum
Boarea:
ca 70,2 kvm
Våning:
2/6, hiss
Byggår:
1991
Adress:
Karin Boyes gata 12,
411 11 Göteborg
Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på karin.corneliusson@lundin.se.

Denna lägenhet ligger ute som snart till salu och är inte till försäljning just nu.
Köparna ska hitta en ny bostad och så när de gjort det ska denna säljas. Gör en intresseanmälan här på hemsidan alternativt maila mäklaren på karin.corneliusson@lundin.se, så hör mäklaren av sig till alla intresserade när det är dags för försäljning.


Välkomna till Prippska tomten och denna välplanerade tvåa som i nuläget disponeras som en trea. Fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck och balkong i söderläge med utsikt mot Fattighusån. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum skapar härliga sällskapsytor. Det största sovrummet har goda förvaringsmöjligheter och tyst gårdsläge. Lägenhetens klädkammare har gjorts om till ett sovrum vilket skapar en trea. Badrum med dusch och tvättavdelning.

Välskött förening med mysig innergård, garage, bastu, träningslokal, festlokal och övernattningsrum.

Här har ni möjlighet att bo i ett lugnt och trivsamt område som ligger centralt i stan alldeles intill Trädgårdsföreningen och Ullevi. Inom några minuters promenadavstånd når man bland annat Avenyn, Nordstaden, Centralstationen, Scandinavium och ett rikt utbud av nöjen och restauranger.

Välkommen till ditt nya hem!

Rumsbeskrivning: De 70,2 kvm är disponerade enligt följande:

Inne i bostaden välkomnas ni av en hall med plats för avhängning samt garderober. Den inre delen av hallen kan inredas som arbetshörna. Parkettgolv och ljusa väggar.

Vidare in i lägenheten möts man av kök och vardagsrum i öppen planlösning och generösa fönsterpartier. L-format kök med köksinredning i vitt och ljust kakel. Utrustningen består av hällspis med ugn, fläkt, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Goda förvaringsmöjligheter och bra arbetsytor. Ljust klinkergolv och vita väggar. Invid fönstret har matplatsen sin naturliga placering.

Härligt vardagsrum med ljusinsläpp från två väderstreck och utgång till lägenhetens balkong med soligt söderläge. Fin utsikt mot Fattighusån och Ullevi. Vardagsrummet kan inredas med en stor soffhörna. Parkettgolv och vita väggar.

I anslutning till vardagsrummet ligger ett mindre rum som tidigare var klädkammare. Detta rum kan användas som arbetsrum eller sovrum. Parkettgolv och vita väggar. Ett glasbetongsfönster mot vardagsrummet bidrar med ljusinsläpp.

Lägenhetens största sovrum har ett lugnt läge med fönster mot gården. Sovrummet har plats för dubbelsäng och byrå samt goda förvaringsmöjligheter i en garderobsvägg. Parkettgolv och vita väggar.

Badrummet är stort och har en praktisk tvättavdelning. Ljus plastmatta och vita helkaklade väggar. Inredningen består av wc, handfat med kommod, spegelskåp och duschhörna med vikdörrar i glas. Tvättdelen är utrustad med tvättmaskin, tvättställ samt torkskåp.

Information Ekonomi

Avgift: 4 741 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,53327%. Andel av årsavgift är 1,53327%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 8.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 6, hiss finns.

Byggår: 1991.

Storlek: 2,5 rum och kök. Boarea ca 70,2 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk till- och frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät via Comhem.
Internet: Bredband via Comhem och Telia.

Uteplats: Balkong i söderläge.

Bilplats: Föreningen har ett garage med 31 st platser för bilar samt 2 st för motorcyklar. Kostnad är ca 550kr/månad respektive ca 200 kr/månad. Separat kö med beräknad väntetid i minst 2 år.

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Energideklaration: Energiprestanda 99 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett källarförråd.

I föreningen finns bastu med relaxrum, träningslokal, hobbyrum, samlingslokal, cykelförråd, två gästrum samt tvättstuga.

Information Förening

Förening: HSB Brf Kornet i Göteborg. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).


Allmänt om föreningen: HSB Brf Kornet i Göteborg äger fastigheten Stampen 6:22. Föreningen består av 62 lägenheter och två affärslokaler.

Gemensamma utrymmen: Det finns tvättstuga, torkrum, cykelförråd, källarförråd, solarium, bastu, samlingslokal, festlokal, gästlägenhet och gym.

Föreningens ekonomi: Mycket välskött förening med god ekononomi som följer upprättad underhållsplan och gör avsättningar för framtida underhåll. Föreningen har sänkt avgifterna med 5% vid årsskiftet två år i rad.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som uppdateras årligen vid en fysisk besiktning. Inga större renoveringar inplanerade de närmsta åren.
Gjorrda renoveringar:
2004 byte av maskiner i tvättstugan.
2005 totalrenovering av samlingslokalen Kornetten.
2006-2007 byte av passagesystem.
2008 byte av fläktsystem och spiskåpor.
2009 målning av allmänna utrymmen, byte av entrébelysning samt energideklaration.
2011 byte av termostatventiler samt injustering av värme.
2012 utfördes en OVK (obligatorisk ventilationskontroll).
2014 spolning av samtliga avloppstammar, rensning av ventilationskanaler samt renovering av tvättstugan. Samma år fick även föreningen klartecken av Stadsbyggnadskontoret som beviljat bygglov för inglasning av balkonger.
2015 utfördes en OVK (obligatorisk ventilationskontroll).
2016 renovering av bastun och motionsrummet.
2017 byte av styrsystem på hissar samt taktvätt/rengöring.

Parkering: Föreningen har ett garage med 32 platser för bilar samt 2 för motorcyklar. Kostnad är ca 650 kr/månad respektive ca 200 kr/månad. Till garageplatserna är det cirka 2-4 års väntetid beroende på omsättning av medlemmar som innehar en garageplats. Anmälan om intresse av garageplats görs till styrelsen.

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Övrigt: För mer information se föreningens hemsida: www.kornetgbg.se.

Prippska tomten

Prippska tomten är en miljö som andas både historia, nutid och framtid. Vid kanalen i den vackra gula tegelbyggnaden från 1800-talet, låg en gång Pripps Bryggerier. Vattnet i Vallgraven och Fattighusån var viktigt för de bryggerier och fabriker som fanns här i området.

Husen i området började uppföras i slutet av 1980-talet. Liksom bryggeribyggnaden går de i gula toner. Flera av gatorna är uppkallade efter personer som verkade i området.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Mataffärer, apotek, vårdmottagningar och träningsställen finns alldeles i närheten. Göteborgs stora utbud av shopping ligger ett stenkast bort. Evenemangsstråket går från Ulleviarenorna bort till Världskulturmuseet.

I stadsdelen finns gott om föreningar inom idrott, musik och kultur. För barnfamiljen finns många förskolor, grundskolor och gymnasier att välja mellan. För studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Bussar och spårvagn passerar alldeles utanför och det finns goda parkeringsmöjligheter i området.

Gröna oaser finner man på de fina innergårdar som hör till många av bostadshusen. Prunkande planteringar och sköna uteplatser skapar vackra blickfång och härliga stunder utomhus. Alldeles intill ligger anrika Trädgårdsföreningen.

Prippska tomten inbjuder till ett centralt och bekvämt boende i klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Planlösning
Planlösning
Counter