Såld

Kvadratsmart med djupa fönsternischer

Emelie Tolinsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0730-91 68 75 emelie.tolinsson@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Ranängsgatan 6

1:a Stampen

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 446 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
ca 34 kvm
Våning:
1/6, hiss
Byggår:
1929
Adress:
Ranängsgatan 6,
416 64 Göteborg

Beskrivning

Varmt välkomna till en mysig etta i härliga Stampen som är ett stenkast från centrala stan. Här bor man i en lägenhet från sena 20-talet med tidtypiska detaljer bevarade från när huset byggdes.

I kvarteren finns alla bekvämligheter och populära restauranger, kaféer och grönområden. City är bara en promenad bort och kommunikationerna är exceptionellt bra. På hörnet finns nya knutpunkten Svingeln som tar dig i alla väderstreck (2 minuter till Centralen, 16 minuter till IKEA). Dessutom kommer du snabbt ut på motorvägen.

Lägenheten är en perfekt förstagångslägenhet för studenten som uppskattar Stampens sprudlande matliv och de klockrena förbindelserna med buss och spårvagn som snabbt och lätt tar en till Göteborgs andra stadsdelar.

Bostaden är fräsch och har en inbjudande känsla med högt i tak. Lägenheten erbjuder ett fint L-format kök, helkaklat badrum samt bra förvaring i hall och allrum.

Man bor i en trevlig förening med tillgång till den fina grillplatsen i nära anslutning till bostaden.

Letar du efter ett smart, lättskött och kostnadseffektivt boende är detta något för dig. Boka din visningstid och upptäck denna lägenhet!

Lägenheten om sina 34 kvm är disponerad enligt följande:

Hall
En halv trappa upp kommer man in i en mycket rymlig och välplanerad hall och här finns en naturlig plats att hänga ytterkläder direkt till vänster. Ytterligare förvaringsmöjligheter finns i de inbyggda garderoberna till höger från entrén sett. Plats för ett mindre skrivbord finns mellan entré och badrummet. På golvet ligger en parkett som fortsätter in i bostaden och skapar ett fint helhetsintryck tillsammans med de vitmålade väggarna och den generösa takhöjden.

Allrum
Vardagsrummet har fint ljusinsläpp från de tidtypiska 20/30-talsfönsterna som vetter ut mot föreningens gemensamma gård. Sitt här med en kopp te och plugga eller slappna av med en bra bok. Det är välplanerat med kök och allrum i öppen planlösning. Vitmålade väggar, bra takhöjd och fint parkettgolv gör att rummet känns rymligt. I rummet får man utan konstigheter plats med bland annat säng, soffa samt övrigt möblemang om så önskas. Platsbyggda hyllplan finns att tillgå med plats för kläder och diverse annat. En naturlig matplats finns invid fönstret närmst köket.

Köksdelen
Köket består av ljusa luckor, vitt kakel ovan diskbänk och inhyser kombinerad kyl och frys, spis med ugn samt fläkt. Tack vare den massiva ekskivan och den rostfria bänken finns det gott om arbetsyta att tillreda maten på.

Badrum
Badrummet är helkaklat och har vitt kakel och klinker. Här finns wc, praktisk handdukstork, handfat och överskåp med speglar som erbjuder bra förvaring.

Till lägenheten finns ett förråd om ca 7 kvm att tillgå.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 446 kr/mån. I månadsavgiften så ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 3,196%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 330 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 80 kr och hushållsel 250 kr.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 18/1001.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 6, hiss finns.

Byggår: 1929.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea ca 34 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Comhem.
Internet: Comhem.

Bilplats: Boendeparkering finns i området.

Energideklaration: Status: Energideklaration är utförd. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Information Förening

Förening: BRF stampen 19:10. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 18 st lägenheter och 1 st lokal.

Allmänt om föreningen: Trivsam mindre förening. Man önskar hålla nere kostnaderna för de boende och samtidigt hålla hög standard på huset genom att kontinuerligt utföra renoveringar. Huset byggdes 1929 och består av 1 flerbostadshus i 5 våningar. Föreningen upplåter 18 lägenheter med bostadsrätt och 1 lokal med hyresrätt.
Internetleverantör är Bredbandsbolaget och Comhem. Till lägenheten tillhör ett källarförråd.
Förvaltare och förvärv av fastigheten: Bostadsrättsföreningen registrerades 2005 och förvärvade 2005 fastigheten Stampen 19:10.
Föreningen förvaltas av Anna Nilsson Cosher.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomi är god och stabil. Inga stora renoveringar är på gång just nu, men man har bra koll på löpande underhåll då fastigheten är från sent 20-tal. I ÅR ser man vad de gjort under de senaste åren utöver sammanställningen ovan. Just nu bygger de upp underhållsfondens saldo.
Inga beslut är tagna i dagsläget men man bör förvänta sig en framtida höjning baserat på inflation.

Kommande/gjorda renoveringar: 2018 OVK
2018 Rensning av en avloppsstam
2018 Reparation av hissdörr
2017 Rören i källaren byts ut
2016 Stora delar av föreningens fasad renoverades
2011 Nyinstallation av hiss.
2011 Pga fuktgenomslag i delar av fasaden som vetter mot gatan har denna renoverats. Detta är färdigställt och besiktigat.
2010 Renovering av trapphus. Byte av entrédörr.
2009-2010 Renovering av gården. Numera en grön och trevlig gård med grillplats.
2009 Renovering av trapphus och entré. Renovering av torkrum samt ny torktumlare. Byte av ventilationstrumma. Ommålning av soprum och cykelrum
2008 Omputsning av fasad och balkongrenovering.
2006 Ommålning av fönster och yttertak
2006 Renovering av samtliga badrum.
Rörstambyte och elstambyte gjordes 1985.

För en utförlig lista så finns detta i ÅR.

Kommande renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan. Inga renoveringar är för närvarande inplanerade. Löpande underhåll görs varje år.

Gårdsplats: Härlig gårdsmiljön med möjlighet att grilla och sitta och äta på stolarna och borden som finns här för alla medlemmar. Skönt med stor gräsmatta.

Stampen

Stampen är en unik bostadsmiljö som andas både historia, nutid och framtid. Under 1600-talet uppfördes här Skansen Lejonet och de första fabrikerna. Vattnet i Vallgraven och Fattighusån var viktigt för de bryggerier och fabriker som drevs i området. Pripps Bryggerier var det sista av bryggerierna att lämna området.

Här blandas äldre tegelbyggnader med anor från 1900 blandas med toppmoderna höghus och Odinsplatsens konkava funkisfasader. I kvarteren ligger butiker, restauranger, frisörer och träningsställen. Vårdmottagningar och apotek finns också i närheten. Göteborgs stora utbud av shopping finner man innanför vallgraven och vid Nordstan. Göteborgs evenemangsstråk går från Ulleviarenorna bort till Världskulturmuseet.

I stadsdelen finns gott om föreningar inom idrott, musik och kultur. För barnfamiljen finns många förskolor, grundskolor och gymnasier. För studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Bussar och spårvagnar passerar alldeles utanför och i området finns goda parkeringsmöjligheter.

Gröna oaser finner man på de fina innergårdar som hör till många av bostadshusen. Vackra planteringar och sköna uteplatser skapar vackra blickfång och härliga stunder utomhus. Ett stenkast från Stampen ligger anrika Trädgårdsföreningen. Längs Fattighusån utmed Stampens kyrkogård löper ett fint promenadstråk där pilar doppar sina sirliga grenar i vattnet.

Stampen inbjuder till ett centralt och behagligt boende i klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter