Två friliggande villor på stor tomt om en hektar

Poya Sondosi
ansvarig mäklare

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Ellesbovägen 100

Hisings Kärra

Kortfakta

Pris/Bud:
8 490 000 kr
Rum:
5 rum
Boarea:
ca 273 kvm
Biarea:
ca 122 kvm
Byggår:
1937
Tomt:
ca 10 025 kvm
Adress:
Ellesbovägen 100,
425 65 Hisings kärra
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Intresserad av denna bostad - Poya
Intresserad av denna bostad - Poya

Beskrivning

Beläget på ett lugnt och skyddat läge finner ni denna stora tomt med två friliggande villor på Ellesbovägen 100A och B.

Stora huset på tomten är byggd under tidigt 1900-tal och har väl bevarade tidsenliga detaljer. Stora väldisponerade ytor och möjlighet att sätta sin egna prägel på hemmet.

Det mindre huset är i dagsläget fördelad som två separata lägenheter och kan med fördel hyras ut som två kompletta lägenheter alternativt fungera som hushåll för den större familjen.
I båda husen finns det bergvärme samt borrad reserv att klara större ytor vid tillbyggnation och möjlighet att koppla på luftkonditionering.

Den icke bebyggda delen av tomten är belägen på en höjd med utsikt som sträcker sig långt över Göta Älv.

Välkommna på visning!

Vardera hus har 5 rum och kök.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 8 490 000 kr

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 4 061 000 kr varav byggnadsvärde 2 567 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Fastighetsskatt: 8 049 kr.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Rättigheter-förmån: Förmån: Officialservitut Avloppsledning, 14-SÄE-337.1
Förmån: Officialservitut Väg, 14-SÄE-337.3. Rättigheter-last: Last: Officialservitut Vattenledning, 14-SÄE-337.2.

Planbestämmelser: Vattenskyddsområde (1999-01-18)

Vad innebär ett vattenskyddsområde?
Ungefär 700 000 personer sammantaget, i åtta kommuner, är beroende av Göta älv för sin dricksvattenförsörjning, och älven bedöms ha ett mycket högt värde som vattentäkt. För att skydda dricksvattentäkter kan Länsstyrelsen eller kommunen fastställa vattenskyddsområden runt sjöar och vattendrag eller grundvattenförekomster. Inom ett vattenskyddsområde finns bestämmelser för verksamheter som riskerar att förorena vattnet på både kort och lång sikt, exempelvis hantering av kemikalier och spridning av bekämpningsmedel. Ibland kan även allmänheten beröras av skyddsföreskrifterna genom exempelvis förbud mot motorbåtstrafik på sjöar som är vattentäkter. Ett vattenskyddsområde och skyddsföreskrifter fastställs med stöd av Miljöbalken.

Målet är att skapa ett gemensamt vattenskydd för Göta älv för att långsiktigt säkerställa dess funktion som råvattentäkt. Det finns stort behov av ett helhetsgrepp för att uppnå detta. En förstudie inför vattenskyddsområde för Göta älv har utförts på uppdrag av GR samt Göteborgs stad. Förstudien syftar till att definiera och ta fram handlingsplan för arbetet med vattenskydd för Göta älv.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Kärra 11:20.

Typ: Villor 1plans/2plans.

Besiktigad: Nej.

Byggår: 1937.

Storlek: Boarea ca 273 m², biarea ca 122 m². Areauppgifter enligt säljaren. 5 rum.

Byggnadssätt: Kommunalt VA.

Tomt: Tomtarea 10 025 m².

Hisings Kärra

Endast 10 minuter från Göteborgs centrum ligger Hisings Kärra beläget i vidsträckt, vacker natur. Här kombineras lantliv och storstadsliv på ett okomplicerat sätt. Kring Kärra centrum finns tätare bebyggelse i form av flerbostadshus och villaområden. Strax utanför öppnar sig landskapet med ängs- och betesmarker, skogspartier, bondgårdar samt fristående villor.

Kärra centrum erbjuder god service i närområdet med bland annat butiker, bibliotek, apotek och vårdcentral. Vid Backaplan och i Bäckebol finns ett flertal stormarknader. Göteborgs stadskärna nås lätt med buss eller bil.

Här finns flera förskolor och grundskolor. Kärra HF och Kärra KIF är två av flera aktiva idrottsklubbar som finns i området. Det finns även flera föreningar med aktiviteter för alla åldrar inom musik, kultur och friluftsliv. I Tolsered ligger 4H-gården som har aktiviteter och kurser hela året. Kärras sim- och sporthall, Clarebergs Ridklubb och Klarebergsvallen är några exempel på idrottsanläggningar i området.

Närheten till naturen är en stor tillgång för de boende i Hisings Kärra. Skog, mark och älv ger stora möjligheter till ett rikt friluftsliv. Vid Clarebergs gård ligger Jämmerberget där man har fin utsikt över landskapet. I de lummiga skogarna vid Ellesbo och Svankällan finns vackra naturstigar och motionsslingor. Till havet och badsjöar är avståndet inte långt.

Hisings Kärra inbjuder till ett behagligt, stadsnära boende i lantlig miljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Counter