Västra Lindås - Trivsamt radhus med fint läge och havet inpå knuten

Patrik Henningsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0709-16 22 68 patrik.henningsson@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Valebergsvägen 111

Billdal

Kortfakta

Pris/Bud:
5 375 000 kr
Rum:
5 rum
Boarea:
ca 132 kvm
Byggår:
1972
Tomt:
ca 171 kvm
Adress:
Valebergsvägen 111,
427 37 Billdal

Beskrivning

Varmt välkomna hem till detta trivsamma radhus med härlig altan i sydväst och bara några minuters promenadväg till havet. Huset är tillbyggt vilket ger ytterligare ett sovrum på entréplan. Förråden är byggda så att de ramar in trädgården och ger ett avskilt läge till husets altan i sydväst.

Ett stenkast bort ligger förskola och på kort promenadavstånd finns salta bad och båtliv.
I närområdet finns även butiker, bageri, stall, vårdcentral, gym, bankomat, apotek, bensinstation, skolor, förskolor och mycket mer!
Mycket goda kommunikationer endast ca 17 minuter till Göteborg. Ett hem och en del av staden att lätt förälska sig i och som måste upplevas på plats!

Rumsbeskrivning:
Entréplan
Hall med en stor garderob och praktisk klinker med värmeslingor på golvet.
Trivsamt kök som är tillbyggt vilket ger en ordentlig matplats, ett flertal fönster ger fint ljus. Utgång till altan och trädgård. Köket har ljusa luckor och snickerier, spis med ugn, diskmaskin och hel kyl och frys. Grovkök i anslutning till köket.
Vardagsrum med öppen spis och utgång till altanen. Plats för både soffgrupp och läshörna intill den öppna spisen för den som vill.
Ett mindre sovrum i anslutning till köket som vetter mot trädgården.
Badrum med dusch, våtrumsmatta på väggar och golv.

Övre plan
Möblerbar hall med klädkammare i anslutning. Två takfönster ger fint ljus ner i hallen.
Tre sovrum, varav två större med plats för dubbelsäng och garderober. Ett av sovrummen har utgång till den fina balkongen som ligger med soligt och fritt läge.
Smakfullt renoverat badrum 2014 med både dusch och badkar. Handdukstork. Kakel på väggar, klinker med värmeslingor på golvet. Öppningsbart takfönster ger fint dagsljus. Tillhörande våtrumsintyg medföljer.

Tre förråd, varav två isolerade bildar en fin gårdsmiljö i trädgården.

Garage i länga samt gott om parkeringsplatser i området.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 5 375 000 kr

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 3 527 000 kr varav byggnadsvärde 1 987 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 42 300 kr/år. Fördelas enligt följande: uppvärmning 15 000 kr, försäkring 5 000 kr, vatten/avlopp 4 500 kr, hushållsel 5 000 kr och samfällighet 12 800 kr.
I samfällighetsavgiften ingår garageplats, parkering, lekplatser i området, kabel TV, snöröjning mm.

Riktvärde.

Fastighetsskatt: 8 049 kr.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Gemensamhetsanläggning: Gemensamhetsanläggning: Göteborg Lindås GA:9, Samfällighet: Göteborg Lindås S:1.

Planbestämmelser: Stadsplan (1971-01-13).

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Lindås 1:364.

Typ: Radhus. 2 plan.

Besiktigad: Ja.

Byggår: 1972.

Storlek: Boarea ca 132 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 5 rum, varav 4 sovrum.

Byggnadssätt: Grund: Krypgrund . Stomme: Trä. Fasad: Trä. Takbeklädnad: Papp.

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Elvärme och öppen spis med braskassett.

Energideklaration: Status: Energideklaration är utförd. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

TV- och internetanslutning: TV: Kabel TV, ingår i samfällighetsavgiften.
Internet: Fiber.

Tomt: Tomtarea 171 m².

Billdal Västra Lindås

blå horisont, skogspromenader och staden om hörnet


Att bo i Billdal innebär att man får njuta av hav och vacker natur och ändå ha nära till storstadslivet. Avståndet till Göteborg är behändigt och nås lätt med bil eller buss.

Billdal, Skintebo och Svindal är namn på byar som en gång låg här. För hundra år sedan var Billdal ett bondesamhälle som tågen på Säröbanan passerade. Idag har området stor charm med vindlande vägar och blandad bebyggelse.

Området är populärt bland barnfamiljer. Här finns flera förskolor och grundskolor, föreningslivet är rikt med verksamheter inom bl.a. segling, fotboll, innebandy och ridsport.

I Billdals olika områden som Skintebo, Uggledal och Lindås hittar man butiker och matställen. Kungsporten och Origohuset har ett större utbud av detta.

Billdal är både skogs- och skärgårdsmiljö. Här finns flera lummiga lövskogar med stigar och motionsslingor. Billdals park är en härlig oas och varje år ordnas här traditionellt midsommarfirande.

Utmed kustlinjen ligger flera småbåtshamnar och strax utanför möts man av en vacker skärgård. Mysiga badvikar ligger som pärlor på rad.

I Billdal lever man ett aktivt och behagligt liv i vacker miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter