Såld

Bekvämt cityboende för dig mellan 55-75 år i populära Brf Tornhuset

Anders Pettersson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Tomtegatan 3

2:a Gårda Brf Tornhuset

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
5 848 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 58 kvm
Våning:
2/5, hiss
Byggår:
1986
Adress:
Tomtegatan 3,
412 51 Göteborg
Balkong i söderläge
Balkong i söderläge
Neddragbara markiser avskärmar solen de varmaste dagarna
Neddragbara markiser avskärmar solen de varmaste dagarna
Härlig utsikt över innergården
Härlig utsikt över innergården

Beskrivning

En trappa upp finner ni denna välplanerade tvåa med generösa fönsterpartier och väl tilltagen balkong i soligt söderläge, som har utsikt över föreningens prisbelönta trädgård samt Mölndalsån som slingrar förbi. Lägenheten har ett stort trevligt vardagsrum med öppen planlösning mot köket och ett rymligt sovrum. Helkaklat badrum med fina materialval och tvättpelare som underlättar i vardagen. Bekvämt boende med hiss i huset. Huset ligger i ett mycket bra läge i anslutning till Mölndalsån mitt i Gårda. Bostadshuset byggdes i hästskoform runt klocktornet på en av de gamla fabrikstomterna.

Brf Tornhuset erbjuder ett unikt boende för aktiva seniorer som eftersträvar ett bekvämt och trevligt boende i unik miljö i centrala Göteborg. Köparna måste vara mellan 55-75 år när de flyttar in och så friska att man klarar sig själv.

I Tornhusets hjärta finner ni en restaurang som är den dagliga mötesplatsen för de boende samt en vacker inglasad veranda. Det finns även salonger, gästrum, musikrum, bibliotek, bio, träningsrum, grillplats, hobbyrum, bordtennis, biljard, bastu samt bemannad reception. Ni har promenadavstånd och goda kommunikationer till Götaplatsen, Liseberg, Scandinavium, Valhallabadet, Ullevi, Svenska mässan & Focus affärscentrum.

Lägenhetens 58 kvm är disponerade enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning samt förvaringsmöjligheter i en garderob och ett städskåp. Parkettgolv och vita väggar.

Köket har köksinredning i vitt med vitt kakel ovanför arbetsytorna. Den maskinella utrustningen utgörs av glaskeramikhäll, inbyggnadsugn i ergonomisk arbetshöjd, fläkt, diskmaskin samt kyl med frys. Köket är handikappsanpassat. Grått golv och vita väggar. Öppen planlösning mot vardagsrummet.

Generöst utformat vardagsrum som präglas av ett stort fönsterparti i vinkel samt utgång till med lägenhetens härliga balkong i fritt och soligt läge. Vardagsrummet kan inredas med både soffgrupp och matplats.

I sovrummet får man med lätthet plats med en dubbelsäng och tillhörande sängbord och förvaringsmöjligheter finns i en skjutdörrsgarderob som sträcker sig längs ena väggen med dörrar i spegelglas. Parkettgolv och vita väggar. Ett generöst fönsterparti bidrar med ljusinsläpp och har fint läge mot föreningens innergård.

Stort badrum med mörkgrått klinkergolv och vita helkaklade väggar med fondpartier i grön mosaik. Inredningen består av vägghängd wc, handfatskommod, spegel, handdusktork, duschhörna med rundade vikväggar i grått glas samt en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 5 848 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, tv och bredband. Ett obligatoriskt tillägg om 1240 kr för matkuponger tillkommer som motsvarar ca 15 måltider/mån i föreningens mycket uppskattade lunchrestaurang.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,7642%. Andel av årsavgift är 0,76%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 822/1102.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 5, hiss finns. Lägenheten ligger en trappa upp.

Byggår: 1986.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 58 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft & FTX.

Energideklaration: Energiprestanda 119 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2009-03-02. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Information Förening

Förening: Brf Tornhuset. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 121 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Tornhuset registrerades år 1984 och köpte år 1985 fastigheten Gårda 27:1. Fastigheten består av 8 flerbostadshus som stod klara 1986.
Byggnadernas totalyta är enligt taxeringsbeskedet 10 208 kvm fördelade på 121 bostäder med en sammanlagd yta om 7 944 kvm samt lokaler med en yta på 2 264 kvm.
Lägenheterna är fördelade på 58 st 2 rok, 56 st 3 rok samt 7 st 4 rok. Husen byggdes i en hästskoform runt klocktornet till kontorsbyggnaden på en av de gamla fabrikstomterna i en unik miljö i Gårda.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns källarförråd. Föreningen har även tre gemensamma tvättstugor samt ett låst cykelförråd vilket nås via garaget på Tritongatan.

Restaurangen är Tornhusets hjärta och dagliga mötesplats för de boende. Här äter man utsökt lunch varje dag, utom lördagar då det är stängt, tillagad av våra egna duktiga kockar. Restaurangen är belägen i Tornhusets bottenplan och har trevliga, ljusa lokaler. Här kan man som boende äta sin mat. Men man kan också hämta maten och äta den i den egna våningen. Boendes gäster är välkomna att äta i restaurangen. Kaffet kan drickas på den inglasade verandan mot trädgården, om man så önskar.I restaurangen kan man också beställa mat till privata fester i restaurangen eller gästmatsalen.

I Tornhuset finns förutom restaurangen för de boende också en salong. Den är byggd i fil med musikrummet som har flygel och musikanläggning. Här finns också bibliotek och gästmatsal för 12 personer. Hela sällskapsvåningen används för olika sammankomster såsom bridgespel, brasaftnar, musikarrangemang, föredrag och mycket annat. Sällskapsrummen får även användas för privata fester.

I Tornhusets andra våning finns två gästrum med trebäddar i vardera. Här finns också data/hobbyrum, och lokaler för hår- och fotvård samt massage. Översta våningen domineras av gymnastiksalen med motionsredskap, shuffleboard, bordtennis och biljardbord samt bastu.

I Tornhusets gymnastiksal finns möjlighet till många olika aktiviteter. Här har man vanlig gymnastik men också stillsam qigong liksom bordtennis och shuffle. Biljard och dart kan man ägna sig åt på detta våningsplan. Utöver de fysiska aktiviteterna spelar man i salongen bridge ett par dagar i veckan. Det anordnas brasaftnar, litteraturcirkel, korsordslösning och en mängd andra sammankomster.

Husets egna medlemmar bidrar med förslag till arrangemang och kommittéer för trevliga och välbesökta tillställningar allt från musikarrangemang till föredrag.

I trädgården spelar man boule, har grillfester och umgås vid en fika eller ett glas vin under den varmare årstiden.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Husjuristerna. Föreningens ekonomi är god och stabil. Avsättningar för framtida underhåll och förbättringsarbeten sker löpande. Avgifterna har varit oförändrade sen 2005. Den finns inga planerade avgiftsförändringar (2019-09-13).

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan. Omfattande underhållsarbeten har genomförts senaste åren med eget kapital. Bland annat ombyggnad och renovering av hissarna i huset, målning och byte av fönster i Tornhuset, ommålning av lägenhetsfönster samt ommålning av Marmorgången.

Parkering: Föreningen har ett garage i källarplan där man kan hyra en garageplats för 700 kr/mån. Det är låg omsättning på platserna och ca 5 års kö. Adressen är inte berättigad till boendeparkering. Det finns andra alternativ till parkering i området. Exempel är Göteborgs Stads garage på Tomtegatan. Läs mer på www.parkeringgoteborg.se. Föreningen har även 10 gästplatser vid Tritongatan.

TV och bredband: Tv-lagom via Telia och fiberbredband 100/100 ingår i avgiften.

Övrigt: För att beviljas medlemskap i föreningen krävs en ålder mellan 55-75 år och den sökande måste ska vara frisk och kunna klara sig själv.
Varje medlem har en obligatorisk räkning från föreningen vilket gäller måltidskuponger för 1240 kr/person och månad.
Se mer information se föreningens trevliga hemsida: www.brf-tornhuset.se.

Gårda

Gårda är en central och modern stadsdel som andas både historia, nutid och framtid.
Området innehåller såväl bostäder och kontor som gammal bebyggelse.

Stadsdelen är med sitt strategiska läge ett populärt område. I de egna kvarteren och i grannområdena finns ett utmärkt serviceutbud. I Focus-huset finns mataffär, butiker och matställen.
Flera träningsställen ligger på nära avstånd. Göteborgs evenemangsstråk löper från Ulleviarenorna bort till Liseberg, Universeum och Världskulturmuseet.

Kommunikationerna i området är mycket goda. Nära Södra Gårda ligger Lisebergs pendelstation samt Korsvägen, knutpunkt för ett stort antal buss- och spårvagnslinjer. För den bilburne finns bra parkeringsmöjligheter.

Området har gott om föreningar inom kultur och idrott som riktar sig till alla åldrar. För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll.

Gröna oaser finner man i de prunkande innergårdar som hör till många av bostadshusen. Längs åarna löper fina promenadstråk där pilar doppar sina sirliga grenar i vattnet. Näckrosdammen och Trädgårdsföreningen är exempel på vackra parker i närheten av Gårda.

Gårda inbjuder till ett behagligt boende i nydanande Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter