Snart till salu

Välplanerad gaveltvåa med solig balkong i charmiga villakvarter

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Helenebergsgatan 2B

2:a Johanneberg

Kortfakta

Avgift:
3 572 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 50 kvm
Våning:
2/2, ej hiss
Byggår:
2000
Adress:
Helenebergsgatan 2B,
412 62 Göteborg

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på victoria.wigerud@lundin.se.

Med ett ypperligt läge mitt bland Johannebergs charmiga villakvarter finner du detta trivsamma boende. Njut av de välplanerade ytorna med centralt läge nära allt du kan önska. Totalrenoverat kök från 2015 med köksinredning från Novaflex som är svenskproducerat i Lindome. Köket har ett fint ljusinsläpp och utgång till lägenhetens härliga balkong med sol från ca 10-18. Trivsamt vardagsrum i gavelläge med ljusinsläpp från fönster i två väderstreck samt ett rymligt sovrum med goda förvaringsmöjligheter. Badrum med duschhörna och tvättmaskin 2018. Tryggt boende med fin innergård och bra grannar.

Här bor ni med närhet till god service, bra kommunikationer, Chalmers, Fysiken och Mossens idrottsplats. I närområdet ligger Johannebar som är en omtyckt kvarterskrog. Det är även gångavstånd till stadskärnan med stort utbud av restauranger och shopping samt kultur- och nöjesliv vid evenemangsstråket, Götaplatsen och Avenyn.

Rumsbeskrivning: Bostadens 49,5 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i inbyggd skjutdörrsgarderob med spegeldörrar och Elfa-system. Ljusgrått klinkergolv och vitmålade väggar.

Totalrenoverat kök från 2015 med köksinredning från Novaflex som är svenskproducerat i Lindome. Ljusgråa luckor kombineras med bänkytor i massiv ek och vitt kakel. Köket är utrustat med glaskeramikhäll, fläktkåpa (2015), Inbyggnadsugn, integrerad diskmaskin samt kyl med frys (2015). Vitmålat golv och vitmålade väggar. I köket ryms en matplats för fyra personer. Rikligt ljusinsläpp från ett dubbelfönster samt utgång till lägenhetens soliga balkong som har sol från ca 10-18.

Ljust vardagsrum i gavelläge med ljusinsläpp från generösa fönsterpartier i två väderstreck. Vardagsrummet kan inredas med soffa och övrigt möblemang. På ena väggen finns en platsbyggd bokhylla. Vitbetsad ekparkett och vitmålade väggar med ett fondparti i tegel.

Stort sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande sängbord. Här finns även goda förvaringsmöjligheter i fyra inbyggda garderober med nya snygga handtag. Mörkgrå heltäckningsmatta och vitmålade väggar med en fondvägg i vit liggande träpanel. Ett dubbelfönster bidrar med ljusinsläpp.

Badrummet har helkaklade väggar i vitt med svart bård och ljus våtrumsmatta. Inredningen består av wc, handfatskommod från 2016, dusch med rundade vikdörrar i glas från 2017 samt tvättmaskin från 2018. Ett fönster bidrar med dagsljus.

Information Ekonomi

Avgift: 3 572 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 120 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 448 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 4,82%. Andel av årsavgift är 4,82%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 0B22/1102.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 2, ej hiss.

Byggår: 2000.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 50 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren är 49,5kvm.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: TV via ComHem.
Internet: Internet via ComHem.

Uteplats: Härlig balkong med sol från 10-18. Balkongen har tåligt golv, lampa och extra uttag.

Bilplats: Föreningen förfogar över 19 parkeringsplatser och alla lägenheter är garanterade en parkering. Kostnad för att hyra en plats är ca 400 kr/mån.

Energideklaration: Energiprestanda 119 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett vindsförråd och ett källarförråd. Föreningen har ingen gemensam tvättstuga då varje lägenhet har sin egna tvättutrustning. Låst cykelförråd finns i huset brevid.

Information Förening

Förening: Brf Näckten.


Allmänt om föreningen: Brf Näckten är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen äger fastigheten Göteborg Krokslätt 106:5. Fastigheten består av fyra bostadshus och en handelsbod. Byggnaderna A, B och C uppfördes 2000. Handelsboden uppfördes ca 1922 och totalrenoverades 2009. Hus F uppfördes ca 1911 och totalrenoverades 2011. I föreningen finns 20 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 1 hyresrättslokal. Föreningen köpte fastigheten 2006 (äger marken).

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Bredablick. Föreningen har beslutat att höja avgiften med 5 % fr.o.m. 2018-01-01. Föreningen har en gammal tvättstuga/lokal i källarplan på villa Beda som styrelsen planerar att göra om till en bostadsrätt och sälja.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en långsiktig underhållsplan som upprättades 2012.
Under 2018 eller 2019 planeras en renovering av samtliga fasader och tak i föreningen.
Utförda renoveringar.
2000 uppfördes byggnaderna A, B och C.
2008 målades fasaderna om.
2009 totalrenoverades handelsboden.
2011 totalrenoverades hus F.
2015 upprättades bullerplank kring föreningens parkering och linoleummattor samt trösklar i samtliga trapphus polerades. Balkongstommar rengjordes, balkong- samt terrassräcken målades och dörrstängare bytes ut i hus A, B och C.
2016 genomfördes en utredning samt injustering av fjärrvärmesystem och värmesidan på cirkulationspump bytes ut.

Övrigt: Föreningen anordnar gemensam vår- och höststädning som avslutas med grillning eller annan fika. Medlemmarna ansvarar för trapphusstädning, gräsklippning samt snöskottning enligt rullande schema. För mer information besök gärna föreningens hemsida: www.brfnackten.se.

Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter