Såld

Topprenoverad vindslägenhet i hjärtat av Örgryte

Såld

Förtroligheten 22

2:a Örgryte

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 652 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 67 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1946
Adress:
Förtroligheten 22,
412 70 Göteborg

Beskrivning

Charmig vindspärla med underbara sällskapsytor i den öppna planlösningen av hall, kök och vardagsrum. Tidstypiskt präglad med välbevarade originaldetaljer såsom ljuvligt vitlaserat plankgolv, beslag och spegeldörrar. Här finns en magisk öppen spis i hjärtat av bostaden som värmer under frusna kvällar. Köket är stilrent renoverat med moderna materialval som bjuder in till socialt umgänge vid grytorna. Ett mysigt sovrum med plats för två och tidlöst badrum i vitt och grått. Eget förråd och privat tvättstuga ingår också. Välkommen hem!

Bo i ett rogivande område med omedelbar närhet till kommunikationer som tar er till stan på några minuter. Här bor man alltså lugnt, tyst och tryggt men med fördelen att snabbt och bekvämt kunna ta sig in till citypulsen med alla dess fördelar. Delsjön och Skatås ligger i närheten för en mer naturnära upplevelse och är perfekt för dig som älskar promenader, löpning eller träning i andra former. Varmt välkomna att boka er på visning!

Välkommen till denna underbart charmiga vindsvåning som smakfullt renoverats med fokus på att bevara funkiseran med välbevarade originaldetaljer såsom spegeldörrar, tidstypiska beslag och fönsterbräden i sten.

Den generösa öppna planlösningen med hall, vardagsrum och kök präglas av ljuvligt plankgolv i original som möter klassiskt vitmålade väggar. För frusna kvällar tronar i hjärtat av bostaden en skön, svart öppen spis vid den vitmålade murstocken och runt om ligger mörk skiffer som en lyxig detalj. De underbara sällskapsytorna har gott om plats för en skön soffgrupp, ett större matsalsbord och favorithörnan med två fåtöljer. Det öppningsbara vindsfönstret och ett brett fönsterparti bjuder på fint ljusflöde.

Den topprenoverade lägenheten har fått ett stilrent kök med detaljer som vitt hamrat kakel som är i ljuvlig harmoni med den tidstypiska inredningen. Släta vita skåpsluckor matchas mot svart bänkskiva och under den smarta hyllan ovan kaklet har spotlights fällts in för en skön belysning. Köket är utrustat med diskmaskin, kombinerad kyl/frys och en integrerad ugn med häll. Här man man umgås och laga mat vid grytorna under trevliga sociala tillfällen.

Sovrummet är en rofylld och charmig oas med sina vinklar och vrår. Här finns plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Väggarna är klassiskt vita och under fötterna hittar vi återigen det vitlaserade plankgolvet.

Det exklusiva badrummet är tidlöst inrett med vitt kakel och mörkgrå klinker. Utrustat med wc-stol, handfat och en duschhörna med vägg i klarglas.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 652 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten. Andel i föreningen är 25,188%.

Driftkostnad: Kostnad för bostadsrättstillägg på hemförsäkring tillkommer på ca 540 per år, dvs 45 kr per månad.

Kostnad för hushållsström är beroende på elkonsumtion samt antal personer i hushållet.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1201.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, ej hiss. Våningsplan 3 av 3.

Byggår: 1946.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 67 m². Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Bilplats: Gratis parkering i området.

Energideklaration: Energiprestanda 139 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett eget förråd med privat tillhörande tvättstuga med ny tvättmaskin och torktumlare.

Information Förening

Förening: Brf Förtroligheten 22.


Allmänt om föreningen: I hjärtat av Örgryte ligger Brf Förtroligheten 22 som består av tre stycken bostadsrätter samt två garageplatser/Förråd. Fastighet i toppskick med underbart läge.

Örgryte

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter