Såld

Topprenoverad etta med egen ingång och uteplats

Elina Vadász
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 63 elina.vadasz@lundin.se
Matilda Öhrfeldt
assisterande mäklare

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Görjelycksgatan 23

1:a Mölndal

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 277 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
ca 34,5 kvm
Byggår:
1929
Adress:
Görjelycksgatan 23,
431 34 Mölndal

Beskrivning

Välkomna till denna fantastiska genomgångslägenhet med tillgång till en underbar uteplats i soldränkt läge! Lägenheten har ett nyrenoverat kök i stilrena materialval med riktigt bra förvaringsmöjligheter, samt ett modernt helkaklat badrum med tvättmaskin. I detta lugna och grönskande område bor man med närhet till Mölndals Galleria, bageri, pizzerior och härliga Stensjön och dess badplats. Välkommen att boka in er på visning!

Beskrivning : Bostaden disponeras enligt följande:
Vid ingången finner vi en fantastisk uteplats med riktig huskänsla! Här finns plats för en loungegrupp eller matbord för dess trevliga grillkvällar! Gräsmatta runtomkring samt rabatter kring husknuten ger verkligen en harmonisk vy.

Vidare in i bostaden möts vi av en trevlig hall med goda förvaringsmöjligheter direkt till vänster. Golvet kläs i klinker och väggarna är vitmålade. Från hallen nås kök, badrum och bostadens vardagsrum/sovrum. Vidare in till vänster finner vi lägenhetens totalrenoverade kök från 2015. Genomgående vita luckor med bra förvaring i form av skåp och hyllor. Köket är utrustat med integrerad kyl och frys, induktionshäll, ugn, inbyggd micro samt integrerad diskmaskin. Matbordet har sin givna plats intill fönster med en fin vy över de grönskande omgivningarna.

Bostadens badrum finner vi i mitten av lägenheten och är totalrenoverat 2016 i stilrena färger. Här finns tvättmaskin, dusch, toalett samt kommod med förvaring. Även spotlights och handdukstork är installerat i denna stilfulla badrum! Från badrummet passerar man hallen för att komma till vardagsrummet som ger gott om plats för soffa, soffbord, tv-bänk samt säng och dess tillhörande möblemang. Rummet är helt kvadratiskt vilket gör det enkelt att möblera så som man önskar.

I området finns underbara promenadstråk och på bara några minuter når man Stensjön och dess härliga badplats. Här bor man i ett lugn och naturnära område med bara 10 minuters promenad från Mölndals Centrum och den nybyggda Gallerian. I Kvarnbyns anrika miljö möts man av gedigna byggnader, caféer, bageri och forsen som följer hela vägen ner mot centrum.

Observera att marken tillhör föreningen och ytorna/grönområdena runt omkring huset kan nyttjas av alla medlemmar.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 277 kr/mån. I avgiften ingår värme och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,5643%. Andel av årsavgift är 1,62206%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 350 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 150 kr och hushållsel 200 kr.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 14.

Våningsplan: Bottenplan med egen ingång.

Byggår: 1929.

Storlek: 1 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 34,5 m². Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Uteplats: Uteplats, läge sydväst.

Energideklaration: Energiprestanda 63 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Information Förening

Förening: HSB BRF Görjekullen.
I föreningen finns 36 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Nybyggnadsåret är 1984 då föreningen bildades efter renoveringarna som utförts av HSB bygg AB.
Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade hos Folksam.

Gemensamma utrymmen: Tvättstuga finns i hus nummer 10 och 21.
Förråd finns även till lägenheten i husets källare.

Föreningens ekonomi: Ekonomisk förvaltning sköts av HSB. Föreningen äger och förvarltar fastigheterna Görjelyckan 1 och Kikås 1:174.
Avgiften 2017 och 2018 ä oförändrade.

Kommande/gjorda renoveringar: De följer en 10 årig underhållsplan.

Parkering: P-plats kostar 275kr/månad. Totalt finns det 29 stycken. (separat kö).

-Mölndal

Storstadsliv, friluftsliv och vackra sjöar


Välkommen till Mölndal! Här kombineras stadsliv och friluftsliv på ett okomplicerat sätt. Mölndals stad, som är en egen kommun, är stort till ytan och är indelat i mindre områden som exempelvis Toltorpsdalen, Krokslätt, Bifrost, Kvarnbyn, Åby, Stensjön, Balltorp och Lindome. Bebyggelsen är blandad och består av äldre trävillor, radhus- och flerbostadsområden samt nybyggnationer. Här bor man nära härlig natur med vackra sjöar, skog och mark, som ger stora möjligheter till ett rikt friluftsliv. Mölndals centrum erbjuder ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger och är en knutpunkt för pendeltåg, bussar och spårvagn.

Balltorp
I Balltorp bor du nära både grönområden och bra kommunikationer. På kort promenadavstånd finns flera vackra grönområden, till exempel Hills Golf Klubb och Sandsjöbackas naturreservat. En kort biltur bort finns även Safjällets naturreservat. Mölndals Galleria erbjuder ett stort utbud av butiker och direkt i området finns bra närlivs- och servicebutiker.

Bifrost
Bifrost är ett lugnt och barnvänligt område med närhet till både Mölndals Centrum, de stora lederna samt goda kommunikationer som lätt tar dig in till centrala Göteborg. Området ligger fridfullt i anslutning till Safjällets Naturreservat, som erbjuder många promenadstigar och leder att välja mellan, perfekt för dig som älskar natur och friluftsliv.

Bosgården
I Bosgården bor man centralt med promenadavstånd till Mölndals Galleria och innerstad med ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger. I området finns också trevliga promenadstråk och härliga naturområden, däribland Safjällets naturreservat som ligger ett stenkast bort.

Hills
I sydvästra Mölndal har ett helt nytt bostadsområde vuxit fram. I Hills Villastad bor du nära såväl Mölndals centrum som vacker natur, sjöar och vandringsleder. Här finns även en av Sveriges bästa golfbanor Hills Golf & Sports Club runt knuten. Goda kommunikationer till centrala Göteborg är en bonus.

Krokslätt
Krokslätt är ett lugnt och härligt område med blandad bebyggelse, där nya moderna bostäder mixas med fastigheter av äldre charm. I närområdet finns servicebutiker och flera matställen. Är man sportintresserad så finns flera alternativ inom räckhåll och dessutom är det nära till elljusspår i vackra Safjällets naturreservat. I Krokslätt bor du med närhet till det mesta. Med goda kommunikationer når du såväl Mölndals centrum som Göteborgs city på några minuter. På historisk mark mellan Mölndal och Göteborg ligger Krokslätts Fabriker, som uppfördes 1890-1907 av Mölnlycke Väfveriaktiebolag som en av många textilfabriker i Göteborgstrakten. De anrika tegelbyggnader är renoverade efter dagens krav och standard och delar numera yta med högteknologiska och energieffektiva hus.

Kvarnbyn
Välkommen till anrika Kvarnbyn, ett område som expanderat med omsorgsfullt utformade bostäder, de flesta högt belägna med utsikt över vackra Störtfjället och södra Mölndal. Här bor man med bekvämt avstånd till det mesta, däribland med promenadavstånd till Mölndals Centrum samt till Mölndals Bro och dess goda kommunikationer. Stensjöns badplats och naturområden finns också nära till hands, liksom den vackra parken och ägorna runt Gunneboslott.

Kållered
Kållered är ett attraktivt och familjevänligt område nära till såväl shopping som vacker natur. Här finns all tänkbar service tack vare Kållered Köpstad med större varuhus och stormarknader, samtidigt som storstadens utbud nås snabbt och lätt tack vare pendeltåg. Fina motionsspår och naturupplevelser finns bland annat i Sandsjöbacka och Torrekulla.

Larssons Berg
Larssons Berg tillhör Mölndals populära område Stensjön. Här bor du nära naturen med en underbar utsikt över vackra Stensjön och dess trevliga strandpromenad och badplats. Här kan man spela minigolf, fiska eller hyra kanot och paddla runt sjön. Populära Gunnebo Slott är en kort promenad bort och här serveras smakrik lunch samt fika i anrik miljö. Ett stort utbud av butiker och restauranger finns såväl i Mölnlycke Centrum eller Mölndals Centrum. Med goda kommunikationer nås Göteborgs stadskärna med knappa 15 minuter.

Lindome
Lindome tillhör Mölndals kommun och är beläget vid motorvägen E20 och Västkustbanan. Orten präglas av natursköna områden och här finns flera mysiga sjöar att bada i, bland andra Tulebosjön och Barnsjön. Här finns även underbara naturstigar vid Bohusleden, som sträcker sig från Lindome i söder till Strömstad i norr. Vid Lindome Centrumpark finns fiskemöjligheter i Lindomeån och för såväl stora som små erbjuds ett rikt idrottsliv med bland annat innebandy, fotboll, hockey, golf och ridsport. I Lindome centrum finns ett bra utbud av närservice och till Kållereds stora köpcentrum är det bara några minuter med bil. Inom cirka 20 minuter med bil når du Göteborg och Kungsbacka, väljer du buss eller pendeltåg tar det cirka 40 minuter till Göteborgs Central och kommunikationsmöjligheterna är väldigt bra. Spinneriet i Lindome är ett populärt utflyktsmål. I den historiska byggnaden med anor från tidigt 1800-tal finns idag ett härligt utbud av butiker och kreatörer såsom inredare, fotografer och designers. och inredare samlats under samma tak. Här finns även Lilla Spinneriet som serverar både lunch, brunch, middagar och gott fika.

Mölndals Centrum
I Mölndals centrum finns ett stort utbud av allt man kan önska. Mölndals Galleria stod klar under 2018 och utmed Mölndalsvägen finns ytterligare butiker och stormarknader. Stadshuset rymmer bland annat bibliotek och biograf. Mölndalsbro är en stor knutpunkt för pendeltåg, bussar och spårvagn. Bebyggelsen i centrala Mölndal är blandad men består främst av villakvarter och flerbostadsområden. Många av dem uppfördes under 1950-talet och framåt.

Stensjön
I området omkring Stensjön bor man såväl intill storslagen natur som nära storstadslivet. Här ligger vackra och välbesökta Gunnebo Slott, som uppfördes på 1700-talet av John Hall. Idag kan man, förutom att besöka slottet, njuta av köksträdgårdens skörd på den mysiga restaurangen och caféet samt vandra i de vackra omgivningarna. Vid både Stensjön och Rådasjön finns flera frilufts- och idrottsklubbar. Kommunikationerna till både Mölndals centrum och Göteborgs centrum är goda.

Toltorpsdalen
Toltorpsdalen är en stadsdel i norra Mölndal, belägen mellan Göteborg och centrala Mölndal. Området består främst av småhusbebyggelse och här bjuds det på vacker natur med närhet till både natursköna Safjället och Änggårdsbergen. Till Göteborgs utbud är det cykelavstånd och från Mölndals Centrum erbjuds vidare transport med Kungsbacka-pendeln och spårvagn. Med bil kommer man snabbt ut till Söderleden eller E:6-an.

Åby
Åby är ett lugnt och trivsamt område som ligger centralt i Mölndal. Här bor du med närhet till bland annat äventyrsbad och motionshall samt med kort gångavstånd till Mölndals centrum med Mölndal Galleria, som har ett stort utbud av allt. Under våren 2019 öppnar Åby Arena, ett nytt spännande upplevelsecenter som kommer att innehålla evenemangshall, hotell och såklart travet, där allt en gång började. Åbytravet är Sveriges modernaste travanläggning och lockar årligen över 100 000 besökare. Från Åby är kommunikationerna goda in till Göteborgs centrum.

I Mölndal lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Counter