Såld

Väldisponerade trerumslägenhet med balkong i västerläge

Martin Hasselblad
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0709-78 13 78 martin.hasselblad@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Beryllgatan 39

3:a Tynnered

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 863 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 80,1 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1968-69
Adress:
Beryllgatan 39,
426 59 Västra Frölunda

Beskrivning

Välkommen till Beryllgatan och denna väldisponerade trerumslägenhet med balkong i västerläge! Genomgående ljusa ytskikt och fina golv präglar denna bostad och ger en bra bas att inreda efter. Genomgångsläget och de generösa fönsterpartierna sprider ett härligt ljus genom bostaden och skapar ytor för samvaro och gemenskap. Helrenoverat kök och badrum, två rymliga sovrum samt ett väl tilltaget vardagsrum. För bekvämlighetens skull finner ni även både diskmaskin och tvättmaskin i lägenheten. Här är det klart för att flytta in!

Grevegården med dess fantastiska placering i naturskön miljö i västra Göteborg inom stadsdelen Tynnered. Föreningen har ett bra läge med närhet till flertalet badplatser, båthamnar, strövområden, idrottsanläggningar, affärscentrum, skolor, dagis och med bra kommunikationer till hjärtat av Göteborg. Ica Fiskebäck ligger med gångavstånd till lägenheten. Exempelvis stannar 50-bussen precis utanför och tar en in till City via Järntorget, Brunnsparken och vidare förbi Korsvägen. Ett par hållplatser åt andra hållet finner vi köpcentrumet Nya Frölunda Torg.

Lägenhetens kvadratmeter disponeras enligt följande:

På våning två finner ni denna inbjudande hall som öppnar upp mot 3 rum och kök på 80,1 kvadratmeter. På golvet ligger en svart/grå klinker och på väggarna sitter en randig tapet i ljusgrått. Plats för fri avhängning av ytterkläder och skor erbjuds till höger och övriga förvaringsmöjligheter finns i spegeldörrsgarderoben.

Renoverat kök från 2015 med skåpsinredning i ek samt bänkskiva i svart laminat. Här är det gott om både förvaringsmöjligheter och arbetsytor. Vitt kakel ovanför arbetsytorna och vita tapeter med silhuetter av silvriga träd samt en svart fondvägg vid fönsterpartiet. På golvet ligger ett svartmelerat klickgolv i vinyl från Starfloor, inlagt 2015. Köket är utrustat med induktionshäll, inbyggnadsugn med varmluftsfunktion, köksfläkt, diskmaskin (2008), mikrovågsugn (2007) samt hel kyl och frys, allt i rostfritt. Matbordet har sin givna plats invid fönstret och rymmer ett sällskap på två personer. Här finner vi även utgången till den härliga balkongen som vetter mot väster och bjuder på många timmars sol under stora delar av dagen.

Lättmöblerat vardagsrum i generös storlek som ger plats för en soffgrupp med tillhörande soffbord samt tv-möbel. Man kan även möblera upp med ett matsalsbord om så önskas. Stilrent med ekparkett i original i fin läggning och väggarna är tapetserade i en ljusgrå tapet vilket skapar en perfekt bas för egen inredning. De stora fönsterpartierna sprider ett behagligt flöde och gör rummet ljust och luftigt.

Lägenhetens stora sovrum är väl tilltaget och har roströda väggar med laminatgolv (2015). Rogivande sovrum med god plats för en dubbelsäng och tillhörande sängbord. Gott om förvaringsmöjligheter har ni även här med en skjutdörrsgarderob som täcker ena långsidan av sovrummet.

Det andra sovrummet som idag används som gästrum är även det rymligt och ger god plats för säng med tillhörande möblemang. Som i föregående rum finns det gott om förvaringsmöjligheter genom en stor skjutdörrsgarderob längst ena långsidan av rummet samt ytterligare plats för förvaring eller liten skrivbordshörna. Väggarna är klädda i kaffefärgade tapeter och på golvet ligger laminat.

Ljust och generöst helkaklat badrum som renoverades i samband med stambyte 2010. Ni har svartmelerat klinker på golvet och vitt kakel på väggarna. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp med belysning, handdukstork samt duschhörna med glasdörrar.
Här finns även bekvämligheter så som tvättmaskin (2013) och torktumlare (2015).

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 863 kr/mån. Varmvatten och el debiteras efter faktisk förbrukning och läggs på månadsavgiften. Tilläggen kan variera efter förbrukning. Nuvarade säljare betalade 409 kr gällande maj månad (debiterades i oktober).
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,24411%. Andel av årsavgift är 0,24411%.

Driftkostnad: Kostnad för bostadsrättstillägg på hemförsäkring tillkommer på ca 540 per år, dvs 45 kr per månad.

Varmvatten och el debiteras efter faktisk förbrukning och läggs på månadsavgiften. Tilläggen kan variera efter förbrukning. Nuvarade säljare betalade 409 kr gällande maj månad (debiterades i oktober).

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 306.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3, ej hiss. Våningsplan 2 av 3.

Byggår: 1968-69.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 80,1 m². Areauppgifter enligt förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät via Com Hem.
Internet: Bredband via fiber. Välj själv vilken avtalsleverantör.

Uteplats: Ljuvlig balkong i ett härligt västligt läge som bjuder på många timmar med sol.

Bilplats: Till lägenhet hör en garageplats.
Fördelningen av dessa gjordes när husen byggdes.

Föreningen har inget kösystem för p-platser o garage. Är du i behov av att hyra ytterligare en plats, råder föreningen dig att sätta upp lappar i portalerna.

Energideklaration: Energiprestanda 143 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Ett förråd till lägenheten finns beläget i fastighetens källare.
Där finns även ett låst cykelförråd.
Föreningen har flertalet tvättstugor men lägenheten är utrustad med egen tvättmaskin och torktumlare.

Information Förening

Förening: HSB Grevegården. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 444 st lägenheter och 2 st lokaler.

Allmänt om föreningen: HSB Grevegården är en stor förening om 444 lägenheter samt två hyreslokaler fördelat på sex stycken flerbostadshus. Den totala lägenhetsytan är 33 654 kvm och total lokalyta är 105 kvm. Föreningens adress är Beryllgatan 2-73. Byggnationen skedde åren 1968-1969. Fastigheterna upplåts med tomträtt. Tomträttsavgälden omförhandlades januari 2017 och nästa omförhandling sker januari 2027.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns två samlingslokaler, gym, boulebana, keramikverkstad, lekrum, odlingslotter, tvättstuga och cykelförråd.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar men det kan bli aktuellt med en avgiftshöjning i januari eller juli 2020 (2019-08-21).
I avgiften ingår värme, kallvatten, kabel-tv och parkerings- eller garageplats. Föreningen har individuell debitering av varmvatten och el.

Försäkring: Föreningens fastigheter är fullvärdesförsäkrade i Folksam. Föreningen har ett kollektivt bostadsrättstillägg för alla lägenheter.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan. I dagsläget pågår garagerenovering som beräknas vara klar i september 2019. Föreningen har även börjat ta in anbud inför kommande fasad- och takrenovering som planeras ca 2020-2021.
Urval av utförda renoveringar:
Ca 2010-2012 utfördes stambyte, renovering av badrum samt byte av elinstallationer och energisparande åtgärder.
Porttelefon och nytt passersystem till trapphusen är också att installerat. Samtliga trapphus är uppfräschade genom målningsarbeten.
2017-2018 genomfört åtgärder efter garantibesiktning av stambyte och nya badrum samt injustering av värme- och ventilationssystem.

Parkering: Till varje lägenhet hör antingen en garageplats eller en p-plats. Fördelningen av dessa gjordes när husen byggdes.
Föreningen har inget kösystem för p-platser och garage. Är du i behov av att hyra ytterligare en plats, råder föreningen dig att sätta upp lappar i portalerna. 13 pakeringsplatser hyrs ut som husvagnsplatser.

Du kan om du vill köpa en fjärrkontroll till garaget. Det finns även "vanliga" brickor att köpa.

Övervakning av gästparkering, gårdar och garage sköts av Parkeringstjänst i Väst och övervakning av matargator av Gatubolaget.

TV och bredband: Tv via Comhem ingår i avgiften. I samtliga lägenheter finns fiberkabel installerad. Föreningen har inget gruppavtal om bredband så du väljer själv leverantör, det finns ca 16 stycken via fibernätet.

Gårdsplats: Fina gröna innergårdar med sittgrupper och lekytor för barnen.

Övrigt: Öppettider: Expedition. Helgfria måndagar 18.30-19.30 Tel: 031-29 40 57

Bra med kommunikationsmöjligheter till bland annat Frölunda Torg dit du tar dig med buss 50, 90, 91 eller 97. Direktbuss 50 till Brunnsparken, ca 15 min. Vardagar på dagen är det täta avgångar, minst var 15:e minut.

Tynnered

I Tynnered bor man nära skog, hav och storstad. Bebyggelsen består främst av flerfamiljshus men här finns även villa- och radhusområden. Flerfamiljshusens rymliga innergårdar med skyddande trädkronor, prunkande rabatter och stora gräsytor skapar goda möjligheter till lek och avkoppling. Mellan kvarteren finns gott om promenad- och cykelvägar.

För Tynneredsbon ligger havet på nära avstånd. Med cykel tar man sig lätt ner till Askimsvikens badplatser eller ut till Näsets badvikar. Vid Ganlet och i Fiskebäck finns både flera fina bad och ett naturskönt rekreationsområde.

I kvarteren runt Smycketorget och Opaltorget finns god närservice. Till Frölunda Torgs köpcentrum tar man sig enkelt. Här finns ett stort utbud av affärer samt kulturhus, simhall och träningsställen. Göteborgs centrum ligger på bara 15 minuters avstånd med bil, buss eller spårvagn. Frölunda Torg är knutpunkt för ett stort antal buss- och spårvagnslinjer.

För barnfamiljer finns ett stort utbud av både skolor och föreningsverksamheter. Vårdcentral, BVC och apotek finner man vid Opaltorget. Här ligger även Tynnereds kulturcentrum.

Möjligheterna till ett aktivt liv är många. I området finns gott om motionsslingor och bollplaner. Åkeredsvallen, Välen och Ruddalens Idrottscentrum ligger alla på behändigt avstånd.

Tynnered inbjuder till ett trivsamt boende nära skog, hav och storstadsliv.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Counter