Såld

Renoverad tvåa med fina materialval i tegelfastighet anno 1905

Niklas Kocev
ansvarig mäklare
Fsg. chef, Mäklare, Partner
0735-16 22 68 niklas.kocev@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Övre Djupedalsgatan 5

2:a Linnéstaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 212 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 46 kvm
Våning:
BV, 1/4, ej hiss
Byggår:
1905
Adress:
Övre Djupedalsgatan 5,
413 07 Göteborg

Beskrivning

Välkomna till Övre Djupedalsgatan som ligger på toppen av Nordhemsberget invid Nordhemsskolan. Här bor man i en gedigen tegelfastighet anno 1905 och föreningen har fått sitt namn efter forna tiders spinnhus. Lägenheten har ett genomgående läge med fönster i två väderstreck och egen ingång från portgången. Genomtänkt renoverat kök med fina materialval, välplanerade kvadratmetrar samt generöst utformat vardagsrum som inbjuder till umgänge med vänner och familj. Mysigt sovrum med hotellkänsla som skapas av mjuk heltäckningsmatta och dov färgskala. Helkaklat badrum med dusch.

I Linné bor ni i hjärtat av Göteborg med ett rikt utbud av allt man kan önska. Inom promenadavstånd finns restauranger, caféer, mysiga butiker, större mataffärer och andra nöjen. På kort avstånd finns Slottsskogen som bjuder på stora grönområden för motion, avkoppling och umgänge. Kommunikationerna är goda då det från Linnégatan går flera spårvagns- och busslinjer som enkelt tar er till stadens alla hörn.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en entré med en trappa upp till hallen som har plats för avhängning. Välbevarat golv i natursten, vita väggar och högt i tak.

Genomtänkt kök med välplanerade kvadratmetrar som är renoverat 2015. Köksinredning i högblankt vitt, bänkytor i massivt trä och vitt kakel. Köket är utrustat med glaskeramikhäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt integrerad kyl med frys. Schackrutigt linoleumgolv och vita väggar. Här ryms en liten matplats för tre personer. Ett fönster måt gården bidrar med ljusinsläpp.

Generöst utformat vardagsrum med fint ljusinsläpp från två fönster. Vardagsrummet kan inredas med soffa och matsalsbord. Valnötslaminat och vita väggar. I taket sitter infällda dimbara spotlights.

Mysigt sovrum med plats för en dubbelsäng och goda förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob. Mörkgrå heltäckningsmatta och gråa målande väggar. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp.

Helkaklat badrum med sandfärgat klinkergolv och ljusgrått kakel. Inredningen består av wc, handfat, spegelskåp, handdukstork samt duschhörna med draperi.

Elen renoverades 2014 och jordfelsbrytare finns. Ny elcentral med automatsäkringar.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 212 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 108 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 443 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 5,1722%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 8.

Våningsplan: Bottenvåning, våningsplan 1 av 4, ej hiss.

Byggår: 1905.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 46 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Digital-tv via Comhem.
Internet: Comhem.

Bilplats: Föreningen har inga egna parkeringsplatser. På Övre djupedalsgatan gäller boendeparkering samt max 10 min parkering. På Nordhemsgatan gäller boendeparkering och avgift (30 kr/2 kr). I Vegastan (Vegagatan, Jungmansgatan) finns flera parkeringshus med taxa mellan 5-15 kr/h.

På Nordhemsskolan kan man teckna två typer av parkeringskort:
1. Dagtid, vardagar 8-17, 840 kr/mån
2. Natt, vardagar 17-08 + helger, 300 kr/mån

Det finns även möjlighet att hyra parkeringsplatser i garage hos de större privata fastighetsägarna i Linnestaden exempelvis Holger Blomstrand Byggnads AB i parkeringsgaraget på Prinsgatan 12 samt av Ivar Kellberg Fastighets AB i parkeringshusen på Vegagatan.

Energideklaration: Energiprestanda 117 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett källarförråd. Gemensam tvättstuga som är belägen i källaren och utrustad med tvättmaskin, torktumlare, separat centrifug samt torkrum. Cyklarna ställer man på gården eller i cykelförrådet (på gården).

Information Förening

Förening: Brf Spinnhuset.

Allmänt om föreningen: BRF Spinnhuset bildades 1987 och förvärvade fastigheten Olivedal 3:11 under hösten 2012. Föreningens adress är Övre Djupedalsgatan 5A-B. Föreningen äger marken. I föreningen finns totalt 20 lägenheter varav 18 upplåts som bostadsrätt och 2 som hyresrätt. Föreningens tidigare lokal har ombildats till lägenhet och såldes i mars 2016. Köparna har renoverat lokalen till en lägenhet men den får ej tillträdas som bostadsrätt förrän slutbesked lämnats. SBK har haft vissa anmärkningar på byggnationen vilket gör att slutbesked ännu inte har lämnats.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Fastighetspartner. Föreningen har för närvarande har en renoveringsfond som uppgår till ca 3 Msek. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar.

Kommande/gjorda renoveringar: I samband med ombildningen avsatte föreningen pengar för framtida renoveringar av fastigheten, bla konvertering till fjärrvärme och renovering av tak, fasad och fönster. Föreningen arbetar systematiskt efter den underhållsplan som togs fram i samband med ombildningen till bostadsrätt.

Kommande renoveringar:
Bygglovsansökan för balkonger, terrasser och fönsterbyten ligger hos SBK för behandling. Tanken är att balkong, fönster - och fasadprojekt ska ske samtidigt och när detta sker beror helt enkelt på när föreningen får besked från SBK. Sannolikt under 2017. Bygglovsansökan gäller samtliga lägenheter men troligtvis kommer lägenheterna på bottenplan inte att få den sökta uteplatsen. Några övriga renoveringar är inte planerade i tid men att renovera trapphus och tvättstuga har kommit på tal flertalet gånger.

Gjorda renoveringar:
1972-73 genomfördes en omfattande renovering och fastighetens råvind gjordes om till lägenheter. Samtidigt utfördes stambyte.
1995 Installation av frånluftsfläktar.
2014 har fastigheten konverterats till fjärrvärme.
2015 byttes fastighetens tak.
I mars 2016 har bygglovsansökan för balkonger ut mot gatan, innergården samt terrasser för vindslägenheterna lämnats in till Stadsbyggnadskontoret.

Övrigt: Sedan 2013 är föreningen medlem i intresseorganisationen Bostadsrätterna, en intresse och medlemsorganisation för bostadsrättsföreningar.

Linnéstaden

Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter