Såld

En ren dröm

Emelie Tolinsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0730-91 68 75 emelie.tolinsson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Stockholmsgatan 40M

2:a Bagaregården

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 839 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 54 kvm
Våning:
3/4, ej hiss
Byggår:
1927
Adress:
Stockholmsgatan 40M,
416 69 Göteborg

Beskrivning

I ett av Bagaregårdens landshövdingehus i tjugotalsklassicistisk stil finner ni denna drömtvåa. Lägenheten har många vackra bevarade originaldetaljer som brädgolv, listverk, serveringsskåp och gjutjärnselement. Väldisponerad planlösning med genomgående ljusflöde från fönster i två väderstreck. Smakfullt renoverat kök från 2015 och badrum från 2010/11. Stort underbart sovrum mot lugn innergård. Riktigt bra förvaringsmöjligheter i såväl lägenheten som i de två tillhörande förråden. Detta boende har fått en helt underbar upprustning och är bland det vackraste som Bagaregården just nu kan erbjuda!

Bo i en välorganiserad förening med stabil ekonomi och en fin sammahållning. Innergården har varit utnämnd till en av de finaste i Göteborg.

Mycket trevligt läge i mysiga Bagaregården med såväl citys nöjesliv som Skatås och Delsjöområdets natur inom cykel- och promenadavstånd. Runt hörnet drar Ånäsvägen fram med sina kaféer och spännande småbutiker. Dessutom tar det mindre än tio minuter att gå till Danska vägen samt Olskrokstorget där man förutom fiskbodar, grönsakshandlare, mataffär, systembolag med mera även hittar bistron Le Pain Français och tapasbaren Leonardo. Goda kommunikationer med buss och spårvagn från knutpunkten Redbergsplatsen som ligger på kort gångavstånd. Därtill är parkeringsmöjligheterna goda och det är lätt att ta sig ut på lederna.

Välkommen till detta charmiga landshövdingehus och en välplanerad tvårumslägenhet med kvadraten på rätt ställen.

Bostadens 54 kvadrat disponeras enligt följande:

Inbjudande hall som utgör centrum av bostaden och öppnar upp mot alla rum. Redan här slås man av charmen som sitter i de framtagna brädgolven som är nybehandlade och de fina tak- och fotlisterna, vilket även är ett genomgående tema genom bostaden. Mönstrad klassisk tapet från Boråstapeter. Här finns plats för avhängning, kontorshörna och goda förvaringsmöjligheter i en platsbyggd garderob. Lägenheten är genomgående renoverad med vackra välbevarade originaldetaljer.

Fantastiskt kök som renoverades 2015 med charmen i behåll. Köksinredning i en ljus harmonisk grågrön kulör, kallad old grey, från Pickyliving med integrerade handtag i mässing. Köket har gott om förvaring och ett extra plus är det bevarade serveringsskåpet som genomgått en varsam men ordentlig upprustning så att det samverkar med originalutseendet. Utrustningen består av induktionshäll, fläkt med Clean Air-tillsats, ugn, integrerad diskmaskin samt kyl och frys. Mässingsblandare från Tapwell med utdragbar pip. Allt detta bidrar till en kvalitativ känsla och gör detta till ett kök att trivas i. Behandlade brädgolv och vitmålade väggar. I köket ryms ett middagssällskap om minst fyra personer med möjlighet att sitta på den stiligt inbyggda sittbänken med bokförvaring under. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp.

Ljust vardagsrum som kan inredas med en större soffgrupp. Brädgolv och ljust målade väggar. Rummet karaktäriseras genom de bevarade detaljerna så som en vacker takrosett, gjutgärnselement samt fint fönsterparti med spröjs. Perfekt för sociala tillställningar eller lugna filmkvällar. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp.

Sovrummet inrymmer en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord samt nuvarande skjutdörrsgarderober. Goda förvaringsmöjligheter finns även i en mindre klädkammare/förvaringsskåp. Brädgolv och ljust målade väggar. Fönstret vetter mot den lugna innergården och bidrar till en harmonisk sovmiljö.

Badrummet renoverades under 2010/2011. Helkaklat i vitt med grått klinkers med komfortabel golvvärme. Badrummet är utrustat med wc-stol, handfat med kommod och tillhörande spegelskåp, handdukstork samt duschhörna med vikbara väggar i klarglas.

Ev. möjlighet att bygga upp på vinden (ca 15 kvm) har diskuterats med föreningen som tidigare varit positiva till detta.

Välkommen på visning!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 839 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 113 kr som betalas av säljaren. Andel i föreningen är 0,83105%. Andel av årsavgift är 0,83105%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 255 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 35 kr/mån, och hushållsel 220 kr/mån.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 122.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4, ej hiss. Våningsplan 3 av 4 (3 trappor).

Byggår: 1927.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 54 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Fastigheten är ansluten till Com Hem och bredbandsbolaget. Kabel-Tv via Com Hem.

Uteplats: Fantastisk gemensam innegård med grillmöjligheter.

Bilplats: Till föreningen finns 17 parkeringsplatser för uthyrning, 300 kr/mån, till denna är det separat kö.
Boendeparkering gäller i området. För mer information om områdets sträckning och priser, gå in på www.goteborg.se

Övrig parkering:
Gratis parkering i området, observera skyltning.

Energideklaration: Energiprestanda 105 kWh/m² år.

Övriga byggnader: Gemensamhetslokaler:

Barnvagns- och cykelförråd på innegården.

I föreningen, vid uppgång O finns tvättstugan med 8 tvättmaskiner, 4 torktumlare samt ett torkrum. Man bokar tid smidigt via telefonen eller på plats vid tvättstugan. Tre hushåll har möjlighet att tvätta samtidigt.

Till lägenheten hör två förråd om ca 6 kvm/st.

Information Förening

Förening: HSB BRF Omberg II i Göteborg. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 119 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Föreningen ägen fastigheten Bagaregården 18:2 som bebyggdes 1927-1928. Husen ritades av arkitekten Arvid Fuhre som även ritat andra äldre HSB föreningar. Föreningen har 119 lägenheter och en lokal som upplåts som bostadsrätt, lokalen används för närvarande endast som styrelserum men planer finns för att utöka verksamheten där. Föreningen har även köpt upp en lokal och letar för närvarande efter en passande hyresgäst.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltare är HSB. God och stabil ekonomi.
En höjning på 3% gjordes 2017 för att garantera soliditet efter en rad större reparationer. Styrelsen bedömer att detta var ett undantagsfall. Tidigare har endast indexjusteringar gjorts på någon procent för att kompensera för inflation och föreningen bedömer att så kommer vara fallet fortsättningsvis. Detta är nödvändigt då Omberg II är en större förening som köper in många tjänster istället för att engagera medlemmarna direkt. Inför 2018 gjordes ingen justering på avgifterna.

Kommande/gjorda renoveringar: Under 2018 kommer följande underhåll påbörjas eller planeras:
uppfräschning av trapphus, ytterligare fönsterbyten vid behov, kvalitetsinventering av badrummen. Stambyte är ej planerat.


1987 stambyte, renovering av badrum. installation av nya lägenhetsdörrar, samt installation av 3-fas el i kök.
2001 målning av trappuppgångar.
2004-2005 renovering av fasad.
2007-2008 spolning av avloppsrör, renovering av tvättstugan samt översyn av dåliga fönster.
2008-2009 målning av fasader.
2009 modernisering av sophanteringen
2010 förbättrningsarbete av snickerier på fasaden samt byte av dåliga fönster.
2011 det gamla sophuset gjordes om till barnvagnsförråd.
2012 byte av dåliga fönster.
2012-2013 genomgång av brandsäkerheten samt översyn av tak med vissa åtgärder. Det har även utförts en förundersökning för att veta omfattningen av dräneringen som planeras samt filmning och spolning av avloppsstammar och dagvattenledningar.
2016 utfördes värmejustering, takomläggning och utvändig målning av fasaden.
2017 löpande underhåll såsom fönsterbyte vid behov samt OVK-kontroll av ventilation

För mer information, vänligen se föreningens årsredovisning.

Övrigt: Se årsredovsiningen för mer detaljerad information samt föreningens hemsida www.omberg.net.

Bagaregården

småstadsidyll, storstadspuls och gröna oaser


I Göteborgs östra centrum ligger charmiga Bagaregården, en mysig pärla som består av vacker och välbevarad bebyggelse. Här finns en blandning av fristående villor och landshövdingehus, alla omgivna av grönskande gårdar och mäktiga träd.

I Bagaregårdens kvarter finns mysiga caféer och trevliga närbutiker. I intilliggande områden som Olskroken, Lunden och Munkebäck finner man ytterligare butiker, träningsställen, vårdmottagningar och apotek. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.
Redbergsplatsen är knutpunkt för flera buss- och spårvagnslinjer.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter av olika slag för alla åldrar. I Härlanda park ligger kulturhuset Kåken. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek, öppen förskola, och café. I parken som omger byggnaderna finns gräsytor och bollplaner. I Pellerins margarinfabrik, som grundades 1895, finns idag kontorslokaler.


Vill man ge sig ut i naturen ligger Göteborgs fina grönområde Delsjöreservatet på nära håll. I de lummiga skogarna finns vandringsleder, motionsslingor, ridvägar och badsjöar. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Bagaregården inbjuder till ett gemytligt boende i en av Göteborgs äldsta och mest genuina stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning