Såld

Fint renoverad gavelbostad med öppen spis och balkong i väster

Jennieann Nyström
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 75 jennieann.nystrom@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Skillnadsgatan 60A

3:a Örgryte

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 929 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 74,5 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1947
Adress:
Skillnadsgatan 60A,
412 73 Göteborg
Ljust och luftigt kök
Ljust och luftigt kök
Gott om plats bakom vita skåpsluckor och lådor
Gott om plats bakom vita skåpsluckor och lådor
Vackert stänkskydd av skiffer i silvergrå ton
Vackert stänkskydd av skiffer i silvergrå ton
Gott om plats för många middagsgäster
Gott om plats för många middagsgäster

Beskrivning

Välkomna till lugnet i staden! Örgryte-Bö stoltserar med många härliga grönområden och närhet till både natur, bad och centrum. På våning två i huset ligger denna insynsskyddade och välplanerade lägenhet med generös takhöjd samt ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck. Vardagsrummet präglas av en vacker eldstad och utgång till en härlig västerbalkong med många soltimmar och vidsträckt utsikt över de fina omgivningen. Renoverat kök med plats för många sittande gäster, två lagom stora sovrum med goda förvaringsmöjligheter och ett helkaklat badrum, även detta nyrenoverat. Bo bra i en trevlig bostadsrättsförening med bra gemenskap.

Örgryte passar er som önskar ett centralt men ändå lugnt och tryggt boende med närhet till natur- och grönområden. Läget är optimalt med 5:ans spårvagnshållplats inom två minuters gångavstånd som tar er in till city på 10 minuter eller till Munkebäck och Östra Sjukhuset åt andra hållet. Det finns även fina cykelvägar och det är smidigt att ta sig ut på motorvägen för de som har bil. Vid Bö affärscentrum som ligger precis intill finns mataffär, blomsterbutik, två restauranger (även avhämtning) och servicebutik. Rakt över Delsjövägen ligger Stora Torp med Delsjöns golfbana och restaurang. Lilla Torps Allé tar er till GLTK med tennisbanor, gym, bastu och sjukgymnaster. Det är även gångavstånd till Delsjöområdets naturreservat med härlig natur och sjöar för svalkande bad. Här ligger Skatås med motionsanläggning och elljusspår.

Rumsbeskrivning: Bostadens välplanerade kvadrat disponeras enligt följande:

Inbjudande hall som öppnar upp mot denna hemtrevliga lägenhet i gott skick. Plats för fri avhängning av ytterkläder samt skor och för ytterligare komplement finner vi en dubbelgarderob med spegeldörrar. På golvet ligger en ekparkett vilket är ett genomgående tema i alla rum och väggarna är vita.

I anslutning till hallen finner vi även en gästtoalett utrustad med wc-stol och handfat.

Stort, nyrenoverat kök med skåpinredning i en bruten vit nyans tillsammans med rostfria beslag, mörk bänkskiva med ovansittande skiffer i en silvergrå ton. Köket erbjuder gott om förvaringsmöjligheter och arbetsytor och den maskinella utrustningen består av en inbyggnadsugn, glaskeramisk häll, fläkt, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd - allt i ett rostfritt utförande. De två fönsterpartierna sprider ett behagligt ljus som fortsätter vidare genom bostaden. Detta kök ger gott om plats för ett rejält matbord för många middagsgäster och har sin givna plats invid fönstret.

Vardagsrummet och köket integreras i en öppen planlösning vilket skapar sociala ytor för umgänge och trivsel. Här finns god plats för en soffgrupp med tillhörande soffbord och tv-möbel. Den öppna spisen är ett fint smycke i rummet och ger en riktig myskänsla. Nyligen sotad och det är ok att elda! Från vardagsrummet når ni utgången till balkongen som vetter mot väster och bjuder på både dags- och kvällssol samt utsikt över omgivningarna. Det fina fönsterpartiet sprider ett fint ljus genom rummet. Även här återfinns ekparketten på golvet och de vita väggarna bryts av med en gråfärgad fond. Rummet har även ett bevarat original-gavelfönster i frostat glas som pryder rummet.

Rogivande master bedroom med god plats för dubbelsäng samt tillhörande möblemang. Det finns även plats för en skrivbordshörna om så önskas. Här finns en skjutdörrsgarderob för extra förvaring.

Bostadens andra sovrum är även detta rymligt med plats för säng, sängbord samt förvaringsmöbel eller skrivbordshörna. Ekparkett på golv och vita väggar.

Nyrenoverat badrum i snygga val! Helkaklat i tidlöst grått med ljusa fogar. Utrustat med wc-stol, handfat i kommod, spegelskåp, handdukstork samt duschhörna med vägg i klarglas. Ljusinsläpp genom vädringsfönstret.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 929 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 3,1%. Andel av årsavgift är 3,10223%.

Driftkostnad: El enligt individuell enhetsmätning via föreningen. Kostnad för hushållsström är beroende på elkonsumtion samt antal personer i hushållet.

Kostnad för bostadsrättstillägg på hemförsäkring tillkommer på ca 540 per år, dvs 45 kr per månad.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 24.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3, ej hiss. Våningsplan 2 av 3.

Byggår: 1947.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 74,5 m². Areauppgifter enligt förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

TV- och internetanslutning: Internet: Bredband via Telenor fiber.

Uteplats: Härlig balkong i bästa västerläge som bjuder på ljuvliga soltimmar och utsikt över området.

Bilplats: Gratis parkering på gatorna i området.

Vill man hyra garage eller parkeringsplatsligger Bögaraget precis intill.

Energideklaration: Energiprestanda 87 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett källarförråd samt ett vindsförråd.

I huset finns bastu med dusch och sittgrupp, samligslokal/festlokal med pentry, snickarhörna samt pingisrum/cykelrum. Det finns även en tvättstuga som är utrustad med tre tvättmaskiner, en torktumlare, torkrum samt kombinerat mangel- och strykrum.

Föreningen tillämpar sopsortering och behållare finns på gården. På väg mot spårvagnshållplatsen ca 200 meter från huset finns en miljöstation.

Information Förening

Förening: Brf Svenska Folkbyggens nr 9 i Göteborg. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Brf Svenska Folkbyggens Nr 9 i Göteborg är en stabil förening som bildades i samband med att huset byggdes 1947. Föreningen består av 38 lägenheter som upplåts med bostadsrätt och 5 lokaler med hyresrätt. Fastigheten Torp 24:8 är upplåten med tomträtt.

Gemensamma utrymmen: I huset finns bastu med dusch och sittgrupp, samligslokal/festlokal med pentry, snickarhörna samt pingisrum/cykelrum. Det finns även en tvättstuga som är utrustad med tre tvättmaskiner, en torktumlare, torkrum samt kombinerat mangel- och strykrum.

Föreningen tillämpar sopsortering och behållare finns på gården. På väg mot spårvagnshållplatsen ca 200 meter från huset finns en miljöstation.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administeras av SBC. Föreningen amorterar av ca 3% av sin lånestock varje år. Avgifterna blev oförändrade vid årsskiftet 2017/2018. I dagsläget finns det inga beslutade avgiftsförändingar, kontrollerat med föreningen 20190527 .

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2013 och sträcker sig fram till 2023. Föreningen håller på att uppdatera underhållsplanen nu.
Inom två år planeras dränering och i samband med det omläggning av gången. Man planerar även översyn av tak och takkupor. Föreningen planerar på sikt att installera mekanisk frånluft, ombyggnad av utrymmet till den sk kolkällaren till bostadsrätt samt renovering av pentryt vid föreningslokalen. Framöver kan det eventuellt bli aktuellt med relining, spolning av stammar kommer ske nu under kommande månad 2019.
Gjorda renoveringar:
2019 Skorstenar är sotade och kontrollerade. Man får elda i alla spisar. Spolning av alla avloppsstammar.
2018-2019 Takarbete genomfört.
2016 målning av trapphus, byte av radiatortermostater i lägenheterna, möbelbekämpning på vindarna, översyn av tak samt utredning av fukt i fasaden mot Bögatan.
2015 renovering av golv i källaren.
2013-2014 obligatorisk ventilationskontroll (OVK).
2013 ny sopsortering samt installation av fiber.
2012 installation av individuella elmätare med gemensamt abonnemang samt upprättande av underhållsplan.
2010-201 byttes elstammar och nya proppskåp installerades.
2008 reperation av fuktskadad sydfasad, energideklaration samt nya kodlås
2007 översyn av takpannor, målning plåtinklädnader på tak samt provtryckning av öppna spisar.
2005 installerades nya fönster, byte till säkerhetsdörrar, renovering av trapphus, omputsning av fasad, renovering av tvättstugan med nya maskiner samt renovering av bastu.
2002 omläggning av tak
2000-2002 relinieing.
1996 byte av alla elledningar utom huvudstammarna samt renovering av öppna spisar.
1993 nya balkonger.

Parkering: Föreningen har inga egna parkeringsplatser. Gratis parkering längst gatorna i området.

TV och bredband: Bredband via Telenor fiber.

Örgryte Bö

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter