Såld

1930-tals charm i mysiga Jakobsdal

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Påskbergsgatan 10

2:a Örgryte / Jakobsdal

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 154 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 51 kvm
Våning:
2/6, hiss
Byggår:
1930
Adress:
Påskbergsgatan 10 ,
412 68 Göteborg

Beskrivning

I en anrik stenfastighet anno 1930 i Jakobsdal/Örgryte finner vi denna unika tvårumslägenhet med spännande planlösning. Karaktären sitter i de böjda väggarna och de olika takhöjderna, de djupa fönsternischerna som bjuder på effektfulla hyllplan och fönsterbräden. Genomgående fina golv och harmoniska färgsättningar sätter prägel på bostaden och ljusflödet strömmar tack vare genomgångsläget. Köket är renoverat 2015! Välkommen hem!

Örgryte ligger lummigt och avskilt men ändå centralt. Göteborgs stadskärna nås lätt med cykel, spårvagn, buss eller bil. Närhet till Göteborgs evenemangsstråk som startar vid Liseberg och Universeum och sträcker sig fram till Ullevi. I de egna kvarteren finns mataffärer, restauranger och mysiga butiker. Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång och i de vidsträckta skogarna finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare gym- och motionsanläggningar finns exempelvis i Lunden och på Valhallabadet.

Lägenhetens 51 kvm disponeras enligt följande:

Hall/Inre hall: Välkomnande hall med ljusa ytskickt och vacker parkett.
Här finns plats för avhängning och skohylla. In i lägenheten följer en vacker inre hall med fiskbensparkett, ljusa ytskickt och gott om plats för förvaring i form av garderobsvägg. Här finns även plats för en arbetshörna.

Kök: I anslutning med hallen finner du lägenhetens kök. Stilrent renoverat kök från 2015. Inredning i vitt med vitt kakel oavnför arbetsytorna. Maskinpark i rostfritt från Samsung. Matplats intill fönster mot gården för ca 2-3 personer.

Sovrum: Ljust sovrum med lugnt läge mot gården. Här finns plats för dubbelsäng samt garderob för förvaring. Ett stort fönster med djupa fönsternischer i marmor ger extra charm mot den lummiga gården.

Badrum: Lägenhetens badrum har vitt kakel på väggarna med blå detalj och blå plastmatta på golvet. Utrustning i form av wc, dusch, handfat och spegelskåp.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 154 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 2,8%. Andel av årsavgift är 2,8%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 250 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 100 kr och hushållsel 150 kr.
Kostnad för bostadsrättstillägg på hemförsäkring tillkommer på ca 540 per år, dvs 45 kr per månad.

Kostnad för hushållsström är beroende på elkonsumtion samt antal personer i hushållet.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 201/10.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 6, hiss finns. Våningsplan 2 av 6.

Byggår: 1930.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 51 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät via Comhem.
Internet: Bredband via ComHem.

Bilplats: Föreningen har 3 garageplatser.

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Vissa gator i området har fri parkering.

Energideklaration: Energiprestanda 114 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett källarförråd.

I föreningen finns en gemensam tvättstuga som är belägen på entréplan och är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare och torkrum. Det finns även cykelförråd i entréplan samt på innergårde.

Information Förening

Förening: Påskbergsgatan 10-12.

Allmänt om föreningen: Brf Påskbergsgatan 10-12 äger fastigheten Bö 33:10 med adress Påskbergsgatan 10 och 12. Föreningen består av två flerbostadshus med 34 lägenheter med en total bostadsarea om 1 839 kvm. Samtliga lägenheter upplåts med bostadsrätt.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns gemensam tvättstyga samt cykelförråd på innergården.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Revisorsringen. Mycket trevlig förening med stabil ekonomi. I dagsläget finns det inga inplanerade avgiftsförändringar. Kontrollerat med föreningen 2018-10-08.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän.

Kommande/gjorda renoveringar: Inga större renoveringar inplanerade framöver.
Föreningen har röstat igenom balkongutbyggnader för de lägenheter som vetter mot innergården. En bygglovsansökan är inskickad men bygglov är ej klart i dagsläget då föreningen valde att byta entreprenör och behövde söka nytt bygglov. Det kommer även ske in spolning av rören som påbörjas under slutet av 2018.

1985-1986 utfördes en större renovering av fastigheter. I samband med det gjordes ett stambyte.
2012 större översyn och rengöring av hissar och maskinrum.
2012-2013 större ommålning av trapphusen, entréer, dörrar och räcken. Samtliga belysningsarmaturer är utbytta till retromodeller med lågenergilampor passande husets byggnadsstil.
2013 installation av rörelsevakt i entrén samt ny uteplats på gården.
2014 installation av ny torktumlare samt fläkt i torkrummet. Samma år utfördes även installationsarbete av regnvattenränna med tiIhörande rör utanför 12an's gårdsentré samt renovering av miljörum.
I januari 2015, i samband med stormen Egon slets det loss flera plåtar från undertaket mot gatan. Dessa ersattes och översyn och förankring av resterande delar av undertaket utfördes.
2015 utfördes även en OVK-beskitning där vissa lägenheter fick anmärkningar och lägenhetsinnehavarna måste byta fläkt innan ombesiktningen.
2015 Nya fläktar på taken har installerats.
2015 Ny torktumlare är installerats och torkrummen är ommålade.
2016 OVK besiktning utfördes. Utbyte av ventilationsfläktar på tak har gjorts till energisparande tryckstyrda för förhöjd komfort i anläggningen.
2017 Nytt cykelförråd på innergården
2017 Cykelgarage på gården är uppfört för att frigöra ytterligare en garageplats.
2017 Ny portanläggning är installerad.

Parkering: Föreningen förfogar över fyra garageplatser. Det kostar ca 1000kr/mån att hyra en plats och det är ca 8 personer före i kön. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

TV och bredband: Kabel-tv och bredband via Comhem.

Gårdsplats: Gemensam innergård med uteplats och grillmöjligheter.

Övrigt: Föreningen anordnar gemensam höst- och vårstädning med korvgrillning.

Örgryte Jakobsdal

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter