Såld

Totalrenoverad 2016, insynsskyddat läge & balkong mot Gubberoparken

Niklas Kocev
ansvarig mäklare
Försäljningschef, Mäklare & Partner
0735-16 22 68 niklas.kocev@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Lagerströmsplatsen 4

3:a Olskroken

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 903 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 72 kvm
Våning:
4/5, hiss
Byggår:
1939
Adress:
Lagerströmsplatsen 4,
416 47 Göteborg

Beskrivning

I mysiga Olskroken, med direkt närhet till Gubberoparken, finner ni denna välplanerade trea som har totalrenoverats under 2016 med genomgående tidlösa materialval. Lägenheten har ett insynsskyddat läge näst högst upp i huset med fönster i två väderstreck och balkong mot grönskande Gubberoparken. Trevliga sällskapsytor i öppen planlösning och välplanerat kök med köksinredning från Marbodal. Två sovrum med bra förvaringsmöjligheter och lugnt läge mot Gubberoparken. Modernt helkaklat badrum med tvättpelare.

I Olskroken bor ni med närhet till det trevliga Olskrokstorget. Här finns matbutik, bageri, fruktaffär, apotek - ja det mesta ni kan tänkas behöva. Trevlig torghandel och restauranger gör området till en levande stadsdel. Gubberoparken ligger alldeles bredvid och där kan ni njuta av en skön stund i solen. Det är även nära till Delsjöns naturreservat och Skatås. Lockar storstadspulsen tar ni er enkelt till centrum med spårvagn eller buss från Olskrokstorget. Ni kan även promenera eller cykla in till stan.

Lägenheten som har totalrenoverats under 2016 disponeras enligt följande:

Inne i bostaden möts man av en möblerbar hall med plats för avhängning. I taket sitter infällda spotlights. Lägenheten har genomgående vitpigmenterat brädgolv och vitmålade väggar.

Trevliga sällskapsytor med vardagsrum och kök i öppen planlösning. Här kan man inreda med en soffa och matsalsbord. Fint ljusinsläpp från ett generöst fönsterparti.

Nyrenoverat kök med klassiska materialval samt utrustning i rostfritt och integrerat utförande. Marbodalkök i vitt med bänkytor i ek och vitt kakel. Arbetsytorna belyses av infällda spotlights. Köket är utrustat med induktionshäll (Bosch), fläkt (Whirlppol), inbyggnadsugn (Bosch), inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin (Whirlpool) samt kyl med frys (LG).

Lägenheten har två sovrum med fönster mot lugna och grönskande Gubberoparken. Det största sovrummet har plats för dubbelsäng, goda förvaringsmöjligheter i en klädkammare samt dubbeldörrar ut till en härlig balkong. Rummet präglas av en klassisk mönstrad fondtapet från Mullberry.

Det mindre sovrummet kan inredas med säng och arbetshörna. Goda förvaringsmöjligheter i en inbyggd garderob med skjutdörrar. Fin fondvägg i vitmålad liggande träpanel. Ett dubbelfönster bidrar med ljusinsläpp.

Helkaklat badrum med grått klinkergolv och vita helkaklade väggar med ett fondparti i grafiskt mönstrat kakel. Badrummet har behaglig golvärme och inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp med infälld belysning, handdukstork, duschhörna med vikdörrar i glas samt både taksil och handdusch. I badrummet finns även en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare från Cylinda. I taket sitter infällda spotlights.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 903 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 2,79299535%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 10/1401.

Våningsplan: Våningsplan 4 av 5, hiss finns. Våningsplan 4 av 5.

Byggår: 1939.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea ca 72 m². Areauppgifter enligt mätning.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Föreningen är ansluten till kabel-TV och fiber via Telia. Möjligheten finns sedan att själv välja leverantör.

Uteplats: Balkong mot fina Gubberoparken.

Bilplats: På Lagerströmsplatsen kan man söka parkering via P-Bolaget Göteborg och boendeparkering kan ansökas hos Göteborgs Stad.

Övriga byggnader: I föreningen finns källarförråd och gemensam tvättstuga finns i källaren på Norra Gubberogatan 23. Tvättstugan är utrustad med tre tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp, en mangel och ett torkrum. I källaren finns också en gemensam toalett samt ett cykelrum. Via husets källare nås även Gubberoparken på baksidan.

Information Förening

Förening: Brf Gubberoparken i Göteborg.

Allmänt om föreningen: Brf Gubberoparken i Göteborg köpte fastigheten Gårda 69:15 2015 och äger marken. I föreningen finns 41 lägenheter varav 6 fortfarande upplåtes med hyresrätt. En av hyresrätterna står i dag tom och kommer att säljas under 2019. Det finns även 4 hyresrättslokaler. Adresserna är Norra Gubberogatan 23B samt Lagerströmsplatsen 4. Bostadsarean är 2 534 kvm samt 319 i lokal/förrådsarea, totalt 2 853 kvm.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras SBC. Det finns inget beslut om någon avgiftsförändring (2019-01-28).

Kommande/gjorda renoveringar: Utförda renoveringar:
1986 Stambyte av VA-stammar, renovering av kök och badrum, nya värmeradiatorer, nya el-stigare, nya fönster och balkonger, vinden byggdes om, installation av mekanisk frånluft samt takomläggning.
2014 Installation av ledbelysning i trappuppgångar.
2015 Fläkt byttes ut på taket och ventilationen i lägenheterna justerades. I samband med detta genomfördes sen en OVK.
2017 Trapphusen målades och diverse underhåll gjordes av fönster och balkongdörrar.
Under 2019 kommer taket att renoveras.

Olskroken

Olskroken är ett område med gamla anor. Idag blandas moderna bostadshus med
50-talsarkitektur och äldre byggnader. Kring Redbergsplatsen står vackra landshövdingehus samt den pampiga St. Paulikyrkan.

Vid Olskrokstorget pågår traditionell torghandel, här finns flera fiskebodar, blomsterförsäljare och annat smått och gott. Vid torget finns även butiker och matställen. Kommunikationerna i området är goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Redbergsskolan och Redbergsteatern har ett stort utbud av kurser, föredrag och föreställningar. I Härlanda Park ligger kulturhuset Kåken som rymmer bl.a. bibliotek, öppen förskola och café. Flera träningsanläggningar finns på nära avstånd.

Gröna oaser finner man exempelvis i Östra kyrkogårdens park, i Redbergsparken och i Delsjöreservatet. I de lummiga skogarna finns vandringsleder, motionsslingor, ridvägar och badsjöar. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Olskroken inbjuder till ett bekvämt och trivsamt boende i Göteborgs östra centrum.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning