Såld

Helrenoverad tvåa med bevarad 30-tals charm

Jennieann Nyström
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 75 jennieann.nystrom@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Danska Vägen 71A

2:a Lunden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 213 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 54 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1932
Adress:
Danska Vägen 71A,
416 59 Göteborg

Beskrivning

Letar du lägenhet där du vill slippa att renovera? Denna fina lägenhet är helrenoverad med moderna bekvämligheter och bevarade tidstypiska detaljer. Här bor ni med ett bekvämt avstånd från stadens puls samtidigt som ni har nära till natur- och rekreationsområden. Lägenheten har genomgående ljusa ytskikt där golven präglas av vackra brädgolv och väggarna är klädda med fin bröstpanel. Stora fönsterpartier och ett härligt ljusinsläpp bidrar till känslan av rymd. Det mysiga och lantliga köket har plats för ett matbord med fyra stolar. Här har ni även ett bevarat serveringskåp i original och inbyggt skafferi med goda förvaringsmöjligheter. Vardagsrummet är ett rum för umgänge i goda sällskaps lag och präglas av fint elementskydd, en platsbyggd bänk och höga fotlister tillsammans med bröstpanel. I anslutning till vardagsrummet har ni bostadens romantiska sovrum med plats för dubbelsäng och nattduksbord. Helkaklat badrum med lyxen att ha golvvärme och både tvättmaskin och torktumlare.

Välkomna på visning!

I Lunden bor ni i ett lummigt bostadsområde med trevliga gator och charmiga hus. Tvärgatan Danska vägen kantas av diverse mysiga butiker som mataffärer, café, konditori, möbelbutik och stadens godaste glass hos Lejonet & Björnen. En kort promenad bort ligger även Olskrokstorget och Redbergsplatsen med allehanda daglig service, levande torghandel samt goda kommunikationer som snabbt och smidigt tar dig in till city. Lockar skön natur och motion kan man promenera till Delsjöområdet på cirka 15 minuter.

Bostadens 54 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Via den tidstypiska entrédörren välkomnas ni in i bostaden med en generös takhöjd och en väl tilltagen och möblerbar hall. Plats för fri avhängning av ytterkläder och skor har ni till er höger. Golvet är belagt med ett vackert Marrakechklinker och väggarna är vita med en dekorativ bröstpanel.

Bostadens kök bjuder in till härlig matlagning med plats för vännerna. Ljust och fräscht med skåpsluckor i lantlig stil med speglar och rostfria beslag. Ni har även ett bevarat serveringsskåp i original som utgör en snygg detalj och bidrar med bra porslinsförvaring. Inte nog med det har ni även ett inbyggt skafferi med plats för det mesta. Den maskinella utrustningen består av spishäll, ugn, köksfläkt, diskmaskin samt kyl/frys. Intill väggen har ni plats för ett matbord med fyra tillhörande stolar. Köksfönstret vetter ut mot föreningens trädgårdssida.

Vardagsrummet är ett rum för umgänge i goda sällskaps lag. Generösa ytor bjuder in till en rad olika möbleringsalternativ. Såväl för avslappnade kvällar i tv-soffan som för trevliga sammankomster kring ett litet matsalsbord eller en kontorshörna om så önskas. En häftig detalj är att en del av plankväggen är framtagen för att skapa ett belyst vinstställ på väggen. Det gråmålade brädgolvet plockas upp i de höga fotlister i matchande färg och ramar in rummet. Härliga spegeldörrar, elementskydd, inbyggd garderob och en platsbyggd bänk präglar även detta rum.

Romantiskt sovrum med gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Kläderna förvarar ni på bästa sätt i ett smart förvaringsmöblemang längst ena väggen. Väggarna är klädda i en vacker bröstpanel med ovansittandet tapet. Brädgolvet tillsammans med det höga fotlisterna fortlöper in i sovrummet och utgör även här en snygg detalj.

Stilrent helkaklat badrum med vitt kakel och ljusgrått klinker med underliggande golvvärme. Inredningen består av en vägghängd wc, handfat med ovansittande spegel, duschhörna samt tvättmaskin och torktumlare.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 213 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten. I avgiften ingår värme, VA, sophantering och källarförråd. Andel i föreningen är 8,8%.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Lunden 22:14.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1050005/1202.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, ej hiss.

Byggår: 1932.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 54 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

TV- och internetanslutning: TV: Kabel-tv via Telia Adsl.
Internet: Bredband via Telia Adsl.

Bilplats: För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Energideklaration: Energiprestanda 114 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett källarförråd. I källaren finns även en tvättstuga.

Information Förening

Förening: Brf Danska Vägen 71.


Allmänt om föreningen: Brf Danska vägen 71 förvärvade den friköpta fastigheten Lunden 22:14 år 2015. Fastigheten bebyggdes med ett flerbostadshus med tre våningar samt källare och vind 1932. I föreningen finns idag 14 st lägenheter med bostadsrätt då råvinden tidigare sålts av och bildat 4st nya bostadsrätter. Detta har i sin tur givit ett bra tillskott till föreningen. Den totala boarean är 463 kvm.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nordic Life. I dagsläget har föreningen inga planerade avgiftsförändringar. Kontrollerat med föreningen 2018-02-08.

Kommande/gjorda renoveringar: Kommande renoveringar 2018/2018:
Trapphusrenovering
Talas om fiber
Planerad dränering enligt underhållsplanen, inget beslutat ännu (2019)Gjorda renoveringar:
2017
- Renovering av stammar klar.
- Fönsterrenovering
- Fasadmålning

2016
-Under första halvåret sker en hel del försäljningar av bostadsrätter.
-Ny luftvärmepump installeras för fastigheten.
-Offert för stamrenovering tas in från RO-byggteknik den 26 februari kostnad 2 100 000 för budgetrenovering. Inget beslut tas i styrelsen för genomförande.
-En större del av golvet i källaren nedanför trappuppgång B är den 3 februari vattentäkt. Vattnet torkas upp och en avfuktare placeras i anslutning under drygt två veckors tid. Orsak oklart.
-Den 29 februari 2016 säljs råvinden till företaget Vind AB för byggnation av 4 ettor.
-Den 6 juni får vi göra en akut spolning av stammarna, vilket är en indikation på att stammarna behöver renoveras snarast möjligt.
-Vind AB har färdigställt lägenheterna, 4 st nya bostadsrätter på vinden och dessa säljs i augusti 2016.
-Nya säkerhetsdörrar sätts in i fastigheten.

2015-12-09 Köps sista lägenheten i föreningen ut.

Lunden


Bebyggelsen i denna del av staden är varierad. Charmiga landshövdingehus från 1920-talet blandas med stilren 50-talsarkitektur och moderna bostadsområden. Stadsdelen karaktäriseras av backiga, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla. De stora nivåskillnaderna ger Lunden sitt typiska utseende.

I Lundens mysiga kvarter finns allt man behöver. Utmed Danska vägen ligger flera trevliga butiker och matställen. Flera träningsanläggningar ligger på nära avstånd. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen med bl.a. bibliotek, hälsotek och café. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för de boende i Lunden. I vidsträckta skogar finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Lunden inbjuder till ett trivsamt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter