Snart till salu

Renoverat kök & badrum samt söderbalkong Bredband ingår.

Niklas Kocev
ansvarig mäklare
Fsg. chef, Mäklare, Partner
0735-16 22 68 niklas.kocev@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Adler Salvius gata 9

3:a Prippska tomten

Kortfakta

Avgift:
4 102 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 81,4 kvm
Våning:
6/8, hiss
Byggår:
1988
Adress:
Adler Salvius gata 9,
411 11 Göteborg
Föreningens fina innergrård
Föreningens fina innergrård
Bastu för de boende i föreningen
Bastu för de boende i föreningen
med tillhörande relaxavdelning
med tillhörande relaxavdelning
Gemensam takterrass för medlemmarna
Gemensam takterrass för medlemmarna
med underbar utsikt över stan
med underbar utsikt över stan
Gemensam festlokal som man kan nyttja
Gemensam festlokal som man kan nyttja
I föreningen finns även 2st övernattingslägenheter om man får besök
I föreningen finns även 2st övernattingslägenheter om man får besök

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på niklas.kocev@lundin.se.

Denna lägenhet ligger ute som snart till salu och är inte till försäljning just nu.
Gör en intresseanmälan här på hemsidan alternativt maila mäklaren på christoffer.lennartsson@lundin.se, så hör mäklaren av sig till alla intresserade när det är dags för försäljning.

Information Ekonomi

Avgift: 4 102 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,7564%. Andel av årsavgift är 0,7564%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 350 kr/mån.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 60/1601.

Våningsplan: Våningsplan 6 av 8, hiss finns.

Byggår: 1988.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea ca 81,4 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Tv via Comhem. Grundutbud ingår i avgiften.
Internet: Bredband via Telia Fiberlan (100/10 Mb/sek) och IP-telefoni. De fasta avgifterna för detta ingår i månadsavgiften.

Uteplats: Gårdsbalkong i söderläge.

Bilplats: Föreningen förfogar över ett varmgarage med ca 70 bilplatser och 5 MC-platser. En garageplats kostar ca 800kr/mån och MC-plats ca 200kr/mån. Kösystem med cirka 2 års väntetid.

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.

Energideklaration: Energiprestanda 83 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett källarförråd. Stor takterrass samt bastu med tillhörande relaxavdelning finns att utnyttja för medlemmarna i föreningen. Gästrum med två sängar samt toalett och badrum kan hyras för ca 200kr/natt. I anslutning till gästrummen finns en fullt utrustad caféavdelning med plats för 35 personer som kan hyras av medlemmarna för ca 300kr/tillfälle. Gemensam tvättstuga, källarförråd, cykelförråd, miljöstation och sopsug.

Information Förening

Förening: HSB Brf Humlet.
Föreningens policy gällande delat ägande är att den som bor i lägenheten måste äga minst 20%. Juridisk person godkänns inte som medlem.

Föreningen har inspekterat alla våtutrymmen i fastigheten och säljaren bör kunna visa protokoll från detta. Numera har föreningen som krav att alla badrumsrenoveringar ska inspekteras av deras konsult.

Allmänt om föreningen: HSB Brf Humlet består av 134 lägenheter som upplåts med bostadsrätt och cirka 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen har adress Barnhusgatan 24 och 26, Adler Salvius gata 7, 9 och 11 samt Karin Boyes gata 5 och 7.

Gemensamma utrymmen: Det finns bastu, cykelförråd, gästlägenhet, källarförråd och samlingslokal.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Föreningens mål är att ha en god, stabil och långsiktig ekonomi. Avgifterna sänktes för ca 10 år sen och har varit oförändrade fram till årsskiftet 2014/2015 då avgifterna höjdes med ca 5% pga ökade driftskostnader. I dagsläget finns inga planerade eller beslutade avgiftsförändringar (2018-10-03).

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en långsiktig underhållsplan som revideras regelbundet. De närmsta åren planeras byte av ledningar för dränering och regnvatten samt renovering av bland annat garage, tak, värme och ventilation.
Gjorda renoveringar:
2006 Ommålning av entréer, hissar och våningsplan
2009 Översyn av fasad och visst förbättringsarbete. Samma år genomfördes även en förbättring av isoleringen av samtliga fönster.
2010 Utfördes en energideklareration av fastigheten samt en OVK (besiktning av ventilationssystemet).
2011 Totalrenovering av caféet
2012 Byggnation av en ny bostad (innan hobbyrum samt en hyresrätt, såld) samt utbyte av fastighetens låssystem.
2013-2014 byttes avloppsrör i källaren.
2014 omfogning av fasader.
2015-2016 omfogning av fasader samt tätning av takterrasser.
2018 omfattande renovering av bastun samt rengöring av alla murar runt fastigheten.

Prippska tomten

Prippska tomten är en miljö som andas både historia, nutid och framtid. Vid kanalen i den vackra gula tegelbyggnaden från 1800-talet, låg en gång Pripps Bryggerier. Vattnet i Vallgraven och Fattighusån var viktigt för de bryggerier och fabriker som fanns här i området.

Husen i området började uppföras i slutet av 1980-talet. Liksom bryggeribyggnaden går de i gula toner. Flera av gatorna är uppkallade efter personer som verkade i området.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Mataffärer, apotek, vårdmottagningar och träningsställen finns alldeles i närheten. Göteborgs stora utbud av shopping ligger ett stenkast bort. Evenemangsstråket går från Ulleviarenorna bort till Världskulturmuseet.

I stadsdelen finns gott om föreningar inom idrott, musik och kultur. För barnfamiljen finns många förskolor, grundskolor och gymnasier att välja mellan. För studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Bussar och spårvagn passerar alldeles utanför och det finns goda parkeringsmöjligheter i området.

Gröna oaser finner man på de fina innergårdar som hör till många av bostadshusen. Prunkande planteringar och sköna uteplatser skapar vackra blickfång och härliga stunder utomhus. Alldeles intill ligger anrika Trädgårdsföreningen.

Prippska tomten inbjuder till ett centralt och bekvämt boende i klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter