Såld

Underbar sekelskiftestrea med två balkonger

Annika Landqvist
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 78 annika.landqvist@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Prinsgatan 6

3:a Linnéstaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 712 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 101 kvm
Våning:
2/5, hiss
Byggår:
1909
Adress:
Prinsgatan 6,
413 05 Göteborg

Beskrivning

I ett av Linnéstadens äldsta hus anno 1909 har vi nöjet att erbjuda en underbar och väldisponerad trea om 101 kvm på våning två av fem med hiss. Ett vackert hem som har många av de karaktäristiska detaljerna som förväntas men som känns modern med sina välgjorda renoveringar och lämnar en neutral bas att inreda efter. Generös takhöjd på ca tre meter, takrosetter, fina snickerier och pardörrar. Genuina vitmålade brädgolv och stavparketter tillsammans med ljusa ytskikt. Den goda smaken lyser igenom i varje val och visar tydligt att inget är lämnat åt slumpen.

Två generösa sällskapsrum i fil med burspråk och access mot balkongen som vetter mot gatan och har utsikt mot Skansen Kronan och Oscar Fredriks kyrka. Smakfullt renoverat och fullutrustat kök med matplats och balkong mot den lugna gården och södersolen, rogivande master bedroom och mängder av förvaringsmöjligheter samt helkaklat badrum med dubbel dusch och tvättpelare. Hela lägenheten andas en skön atmosfär tack vare de stora fönstren som släpper in rejält med ljus i två väderstreck.

Som om inte detta vore nog är Brf Prinsen 6 en av Linnés bästa föreningar med låg belåning och en välskött fastighet. Vi är dessutom här helt förskonade ifrån stadens planer med västlänken.

Varmt välkomna till Prinsgatan nummer sex. Läget är fenomenalt och omgivningarna har allt du kan önska. Det är svårt att sätta fingret på vad det är som gör stämningen här så oerhört gemytlig. Kanske är det den sköna blandningen av caféer, krogar och små butiker som gör att det alltid är liv och rörelse på gatan. Vid halv åtta på morgonen slår genuina Bar Italia upp dörrarna och sedan strömmar gästerna till för att njuta av en italiensk frukost på stående fot innan de sedan tar spårvagnen till jobbet. Strax därefter ställer blomsteraffären ut sina blommor på trottoaren och när sedan kvällen kommer väljer många att avsluta dagen med ett glas vin på någon av de alla restauranger som finns i närheten, eller med en kvällspromenad i Slottsskogen.

Rumsbeskrivning: HALL
Efter att ha passerat via husets tidsenliga och eleganta entré tar vi hissen upp till våning två. Det känns att detta är en förening som engagerar sig i sitt hus, trapphusen är renoverade i tidstypisk stil med entrédörrar i matchande färgskalor och enhetliga namnskyltar. Vi kliver in i den möblerbara och rymliga hallen som utgör bostadens nav varifrån vi når alla rum och med ljusinsläpp från båda håll. Förvaringsmöjligheter för ytterkläder och skor erbjuds via hyllor och häng dolda bakom en draperad gardin. Väggarna är målade i tidlöst vitt som sedan följer genomgående i alla rum och lämnar en neutral bas att inreda efter, golvet är belagt med vitmålade brädgolv i original och följer mot kök.

KÖK
Köket nås till vänster om hallen, smakfullt renoverat år 2009 med sobra materialval signerat Kvik. Vita högblanka skåpsluckor med spotlights inunder och arbetsytor i rostfritt av deco steel. Perfekt för er som vill tillbringa mycket tid i köket och förbereda härliga middagar för alla vänner med stora arbetsytor och väl tilltagna förvaringslösningar. Maskinell utrustning från kvalitativa Siemens. Induktionshäll med översittande fläkt, ugn i ergonomisk höjd och integrerad diskmaskin och kyl samt frys, i vinkylen håller vi champagnen perfekt tempererad. Köket är stort och oerhört ljust tack vare de dubbla glasade balkongdörrarna mot söder och fönstret intill med överljus. Balkongen är väl tilltagen och säkerligen det mest använda rummet sommartid. Belägen mot den tysta renoverade gården och grönskan i bakgrunden är det svårt att tro att man befinner sig i stan. Här skiner solen till största delen av dagen och det skyddade läget ger en härlig frihetskänsla.

MATSAL/SOVRUM
Rakt över hallen från köket återfinns detta pampiga och luftiga rum, som idag nyttjas som matsal. Detta rum kan med fördel också användas som sovrum för den som önskar. Golvet belagt med vacker stavparkett, takrosett och burspråk med fönster åt två väderstreck skänker extra charm och blir till en perfekt plats för en fåtölj och favoritboken. Från detta rum nås den helt nybyggda balkongen i smide med vy över två av stadens vackraste landmärken, Oscar Fredriks Kyrka och Skansen Kronan.

VARDAGSRUM
Med höga pardörrar emellan avskiljs matsalen från vardagsrummet, ljust och luftigt tack vare den tilltagna takhöjden och det breda fönstret. Flertalet möbleringsalternativ lämnas med plats för soffgrupp och sittgrupp och givetvis återfinns här de originaldetaljer som förväntas såsom dörrnischer med speglar, takrosett, höga fotlister och klassisk stavparkett som löpt tröskellöst från matsalen. Den "runtgående" planlösningen ger en skön struktur och gör att man har ett härligt flöde mellan rummen som binder fint ihop lägenheten.

SOVRUM
Knäppt tyst beläget mot gården sover vi gott om natten i bostadens master bedroom. Kontrasten är väl påtaglig helt ostört från stadens brus. Sovrummet är stort och rymmer gott och väl en dubbelsäng med tillhörande möblemang och mängder med förvaringsmöjligheter erbjuds via flertalet garderober. Brädgolven har alldeles nyligen målats i vitt och ackompanjeras väl tillsammans de vitmålade väggarna likt övriga rum.

BADRUM
Ifrån hallen mellan sovrum och vardagsrum nås badrummet som totalrenoverades av fackmän i stilrent utförande år 2009. Väggarna är kaklade i vitt och grått och golvet pryds av grafitgrå klinker med underliggande komfortvärme. Badrummet är utrustat med wc, handfat med kommod, två vägghängda badrumsskåp och handdukstork samt en lyxig dubbeldusch med glasade duschdörrar. Tvättmaskin och torktumlare från Siemens tar hand om tvätten på ett bekvämt vis. Allt är självklart snyggt upplyst av dimbara spotlights.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 712 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Andel i föreningen är 6,83476%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 542 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 167 kr/mån, och hushållsel 375 kr/mån.
Driftkostnaden är ett antaget riktvärde baserat på säljarens uppgifter och kan variera beroende på antalet personer i hushållet.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 10071203/1201.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 5, hiss finns. Våningsplan 2 av 5.

Byggår: 1909.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea ca 101 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

TV- och internetanslutning: TV: Leverantör Com Hem. Internet: Höghastighets fibernät i fastigheten, 500+/500+ Mb. Kostnaden för detta har lagts på avgifterna som obligatoriskt tillägg (ca 400 kr per lägenhet).

Uteplats: Balkong som nås från köket, läge söder.
Balkong som nås från matsal, läge norr.

Bilplats: Närliggande garage på Prinsgatan 12, där hyresplats kan sökas. Kostnad ca 1250kr/mån inkl. moms.

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt fylla i din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett källarförråd.
Gemensam tvättstuga.
Cykelparkering på gården, och i särskilt förråd på gården.

Information Förening

Förening: Brf Prinsen 6.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Prinsen 6 är en trivsam och extremt välskött förening där styrelsen har som vision att kunna erbjuda ett boende i toppklass. Detta syns inte bara i den välskötta ekonomin utan också på den renoverade fastigheten. Fastigheten Olivedal 3:3 som består av ett flerbostadshus i sex våningar och har adresserna Prinsgatan 6 A, 6 B och 6C upplåter 21st. lägenheter med bostadsrätt (ca 1658 kvm) och 2 st. lokaler med hyresrätt (ca 117 kvm). Dessa två lokaler hyrs av Sharper Barber och Duns. Fastighetens totala taxeringsvärde är ca 36 790 000kr.

Byggnaderna som uppfördes 1909 tillhör jugendstilen. Runt sekelskiftet och i och med jugendstilens intåg i Sverige blev byggstilen mjukare och luftigare än tidigare. De numera släta putsfasaderna målades i ljusa och klara färger såsom gulrosa, gulvitt, ljusrosa, gulrött och gult och dekorerades med ornament med växtmotiv. Kalksten eller sandsten dominerade materialvalet i sockeln och mjukt buktande burspråk sträckte sig ofta upp över takfoten. Runt den bågformiga entrén dekorerades det lite extra. Fönstersnickerierna målades ofta i engelskt rött och fönstren småspröjsades upptill.

Föreningens ekonomi: Föreningen har en mycket god ekonomi och har i omgångar sänkt årsavgifterna. Under år 2009 sänkte man med hela 20 % samt ytterligare med 25 % under 2010! Man fick i samband med försäljningen av råvinden in ett stort kapital och kunde därefter göra en större amortering på lånen. Föreningens hyresintäkter uppgår till ca 30 % av de totala intäkterna. I januari 2016 höjde man avgifterna med 20 % för att fondera kapital till balkongrenoveringen. I samband med detta har de behövt ta ett nytt lån på 1 500 000kr som även täcker kostnaden för relining av stammarna i bottenplattan som är planerat att göras härnäst. Den totala belåningen idag är ca 8 494 000kr på hela fastigheten.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer underhållsplan. Nästa projekt är relining av de horisontella avloppsrören i bottenplattan samt bättringsmålning av trapphuset, efter alla omfattande renoveringar de senaste åren.

1983: Rörstambyte, även el-stigar byttes under 1980-talet.
2009: Försäljning av vinden samt ett gårdshus till ett företag som byggde om dessa till två bostadsrätter. I samband med ombyggnationen lades även taket om, trappuppgångarna spacklades och målades, fönstren renoverades och målades och de befintliga balkongerna samt hissen renoverades. Nya trädörrar i entré, gångpassage och ut till gården sattes in.
2011: Byggdes nya balkonger mot gården, man spolade samtliga rörstammar och en omfattande renovering av innergården påbörjades.
2013: Avslutades renoveringen av nedre innergården som nu har kullersten istället för asfalt, ett trädäck med sittgrupper, planteringar och belysning.
2015: Installation av fibernät i fastigheten. Dränerat och lagt ny kullersten på övre delen av innergården.
2016: Filmning av stammarna horisontellt. Byggt flera förråd och uthyrningsmöjligheter i källaren.
2016/2017: Dränerat, satt in avfuktningsfläkt och byggt nya förråd och uthyrningsmöjligheter i källaren.
2017: Nya balkonger och balkongräcken mot Prinsgatan, delvis omfogat, målning av fönster och balkongdörrar samt fönster och dörrar i marknivå. Därtill nya ventiler, lagning av stuprör, fågelskydd.

Övrigt: Nordic Life Förvaltning sköter lägenhetsförteckningen, den ekonomiska och tekniska förvaltningen inkl. trappstädningen. Överlåtelseavgift betalas av köparen. Föreningen äger sin mark och påverkas därmed inte av tomträtt. För mer information om föreningen, besök www.brfprinsen6.se/.

Linnéstaden

Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning