Såld

Låg avgift, balkong och toppläge i hjärtat av Lorensberg

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Skånegatan 35 B

2:a Korsvägen

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
1 730 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 49 kvm
Våning:
5/5, hiss
Byggår:
1923
Adress:
Skånegatan 35 B ,
412 52 Göteborg

Beskrivning

Välkomna till Skånegatan 35 B och denna fina 20-tals lägenhet. Centralt men ändå lugnt med gårdsläge och balkong. Härligt social lägenhet med vardagsrum och kök i öppen planlösning och mycket charm. Vackra fönster, brädgolv, listverk och generös takhöjd bidrar till trivseln. Stort sovrum mot innergården och utgång till den mysiga balkongen! Stilfullt och helkaklat badrum.

Attraktivt belägen mitt på evenemangsstråket med trevliga restauranger & hotell, Liseberg, Universeum, Världskulturmuseet mm utanför porten. Handelshögskolan, Universitetet och Chalmers återfinns på gång- eller cykelavstånd.

Mycket låga avgifter i denna välskötta förening! Välkomna att boka visning.

Mitt på evenemangsstråket, en unik miljö i hjärtat av citykärnan. Ett stråk som med sina trevliga restauranger & hotell, Liseberg, Universeum, Världskulturmuseet och så mycket mer lockar flera miljoner besökare per år.
Direkt in från gatan genom den vackra välbevarade portalen anno 1923, här slås man av det totala lugnet & tystnaden som infinner sig mitt Göteborgsvimlet. Ett rogivande gårdsläge!

De 49 kvadratmetrarna är mycket välplanerade med fokus på sociala ytor och ett stort härligt sovrum. Mycket generös takhöjd genomgående och ett härligt ljusinsläpp.

Du välkomnas in i en fin hall full av charm och förvaringsmöjligheter.
Redan här ser du alla fina detaljet i form av dörrar i origianl, höga listverk och stuckaturer.

Charmiga plankgolv i sovrummet, eleganta pardörrar ut mot den härliga balkongen & en ljuvligt bevarad badrumsdörr från förr. Exemplariska förvaringsmöjligheter i form av stor garderob bakom skjutdörrar. Gott om plats för dubbelsäng samt arbetshörna.

Vardagsrummet och köket är i öppen planlösning. Ett socialt rum med härliga ytor perfekt för middagar och sociala tillställningar. Ljusa väggar och ekparkett i original. Här finns plats för matbord, soffrgrupp med tillhörande möblering, tv-hörna och förvaring. Ett fantastiskt rum att trivas och bo i.

Renoverat helkaklat badrum med golvvärme för extra komfort. Utrustning i form av dusch, wc, tvättställ med kommod och handdukstork.

Ett härligt boende i en synnerligen välskött förening!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 1 730 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 2,87%. Andel av årsavgift är 2,87158%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 250 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 100 kr och hushållsel 150 kr.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1501 / 16.

Våningsplan: Våningsplan 5 av 5, hiss finns. Våningsplan 5 av 5.

Byggår: 1923.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 49 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.
Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Uteplats: Härlig balkong i högt och fritt läge mot den fina gårdsmiljön.

Bilplats: I föreningen finns 11 p-platser. Separat kösystem tillämpas. Föreningen förfogar även över 3-platser för gäster som får lov att användas efter kl 18.00 på vardagar samt under helger.

Boendeparkering tillämpas i området.

Energideklaration: Energiprestanda 148 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Det finns ett tillhörande förråd till lägenheten.

Gemensam tvättstuga finner ni i fastighetstens uppgång A.

Information Förening

Förening: Brf Skånegatan 35 A-C. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 28 st lägenheter varav 2 st hyresrätter.

Allmänt om föreningen: Brf Skånegatan 35 A-C bildades 2005 och består av 26 lägenheter med bostadsrätt samt 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen äger fastigheten Heden 31:5 med adress Skånegatan 35 A-C. Den totala ytan är 1903 kvm varav 120 kvm utgör lokalyta.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har en gemensam tvättstuga i bottenplan i A-uppgången. På gården finns ett cykelförråd som medlemmarna disponerar.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Föreningens ekonomi är mycket god. Avgifterna har varit oförändrade de senaste åtta åren och det finns inget beslut om någon höjning under 2015. Avgiftsnivån är mycket låg med 405 kr/kvm. Belåningsgraden är låg med ca 4 200 kr/kvm.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring för styrelsen ingår och ett kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en gedigen underhållsplan som upprättades 2017 tillsammans med sustend och sträcker sig till och med år 2046.

Större åtgärder gjorda under senare år:
2018: Målning av fönster samt byte av tätningslister mot gatan. Målning av brandmur, smidesräcken och byte av äldre stuprör mm. Tvätt av fastighetens tak, sophustak, spolning av hängrännor. Målning och skrapning av samtliga fönster i föreningen. Installation av snö/smältanordning på taket.
2017: Renovering av hissar i A och C uppgångarna, Termostater och ventiler utbytta till nya smarta och moderna i samtliga utrymmen.
2015 planeras rengöring av taket på sophuset, renovering av trappa B-uppgång, inventering av termostatbyten för lgh, förbättringsåtgärder på brandcellsavskiljande dörrar samt målning av trapphusfönster.
2014 renovering av staket mot granngården samt renovering av balkongdörrar i uppgång A och B.
2013 markplansrenovering i garage nr 1, byte av belysningsstyrning i uppgång C, lagning av spricka i uppgång C , kompletterat belysningskåpor i uppgång C samt målning av fönster till uthyrda lokaler samt byte av energiglasfönster i lokal 1
2012 stuprör och hängrännor
2010/2011 balkongbyggnation av balkonger i uppgång B och C.
2010 renovering av sporum samt asfaltering av gårdsplan
2009 målning av hustak
2007-/2009 ommålning av trapphus
1991/1992 utfördes stambyte
1950 utfördes grundförstärkning.

Parkering: Totalt fogar föreningen över 6 st garageplatser och 5 st parkeringsplatser på gården. Garage går att hyra för ca 780 kr/mån och p-plats för ca 380 kr/mån. Kösystem tillämpas. Föreningen fogar även över 3 st gästparkeringar som kan användas kvälls och nattetid. I området gäller även boendeparkering via Göteborgs stad. Kostnad ca 650 sek/månad.

TV och bredband: Efter 1 Oktober är ett bredbandsabonnemang om 100/10 mbit och Digital-tv grundutbud från Com Hem, samt ett IP-telefoni abonnemang inkluderat i avgiften.

Gårdsplats: På innergården som delvis är öppen mot Burgårdsgatan grönskar ett stort träd. Sedan balkongerna byggdes har utemiljön avsevärt förbättrats och blivit mer upplivad. På innergården finns både parkeringsplatser, garage och sittplatser. Samtliga av föreningens uppgångar nås via gården.

Lorensberg/Korsvägen

Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Genom en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna.

För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur.

Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska.

I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter