Såld

Toppfräsch vindslägenhet med låg avgift och fransk balkong

Jennieann Bergström
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Laboratoriegatan 10

1,5:a Örgryte

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
1 748 kr/mån
Rum:
1,5 rum
Boarea:
50 kvm
Biarea:
20 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1928
Adress:
Laboratoriegatan 10,
412 68 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

I en välskött villafastighet erbjuds nu en toppfin vindslägenhet med ca 70 kvm golvyta med rymd på rätt ställen. Bostaden karaktäriseras av snedtak, synliga murstockar och fina massiva furugolv. Här finns dessutom en stor parkeringsplats att hyra för endast 100 kr/mån. Ett stilrent boende med enhetliga och fina ytskikt, vilket bjuder in till egen inredning. Ni erbjuds en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum med plats för matsalsbord samt soffgrupp. Rogivande sovrum med förvaringsmöjligheter samt ett helkaklat badrum utrustat med bland annat tvättmaskin och vattenburen golvvärme. Generösa fönsterpartier i fyra väderstreck ger ett naturligt ljusflöde i bostaden och bidrar även med en luftig känsla. Välmående villafastighet med en härlig trädgård, vilken kan nyttjas av föreningens medlemmar.

Örgryte ligger lummigt och avskilt men ändå centralt. Göteborgs stadskärna nås lätt med cykel, styr och ställ, spårvagn, buss eller bil. Närhet till Göteborgs evenemangsstråk som startar vid Liseberg och Universeum och sträcker sig fram till Ullevi. I de egna kvarteren finns mataffärer, restauranger och mysiga butiker. Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång och i de vidsträckta skogarna finns härliga ytor för motion och rekreation. Eller varför inte ta ett svalkande dopp vid Delsjön. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare gym- och motionsanläggningar finns exempelvis i Lunden och på Valhallabadet.

Bostadens kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ta den egna trappan upp till vindsplanet och ni välkomnas direkt in i ett stilrent boende med enhetliga och fina ytskikt. Golvet är belagt med ett massivt furugolv som låtits behandlats och väggarna är målade i vitt. Plats för avhängning har ni direkt till er höger samt ytterligare förvaringsmöjligheter i en byrå. Hallen utgör även bostadens nav varifrån ni når alla rum. Det synliga takbjälkarna och den framtagna murstocken ger en härlig karaktär till bostaden och den öppna planlösningen.

Stilrent kök med högblanka luckor i grått, vitt liggande kakel och en bänkskiva i ek som ger bra med arbetsyta i köket. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, kolfilterfläkt, diskmaskin samt kyl och frys som är integrerade under bänken. Dubbelfönstret bidrar med ett härligt ljusinsläpp i köket med utsikt över Laboratoriegatans trädgårdar.

Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum bjuder in till sociala umgängen och trivsel. I vardagsrummet har ni gott om plats för att möblera med matsalsbord för ca 4-6 personer samt soffgrupp med tillhörande möblemang och tv-möbel. Från vardagsrummet når ni även bostadens franska balkong i sydväst som bidrar med ett behagligt ljusinsläpp i rummet och möjligheten till att kunna öppna upp och vädra.

Generöst sovrum där en dubbelsäng med tillhörande sängbord har en självklar plats. Ni har tre platsbyggda garderober tillsammans med en platsbyggd byrå samt två öppna hyllplan som erbjuder goda förvaringsmöjligheter i rummet. Man har även låtit göra en smart lösning och gjort ett platsbyggt skrivbord vid trappräcket. Såväl i vardagsrummet som i sovrummet finns takfönster som tillåter ljuset att flöda.

Tidlöst helkaklat badrum med svart klinkers och vitt kakel på väggarna med avbrott för en svart bård i duschhörnan. Inredningen består av wc, svart handfatskommod med infällda spotlights ovanför hylla, spegelskåp med belysning, duschhörna med takdusch samt tvättmaskin. I badrummet erbjuds ni gott om förvaringsmöjligheter och ni har ett behagligt ljusinsläpp i rummet från både ett takfönster samt spotlights. Känn även den härliga värmen som sprider sig på golvet från golvvärmen.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 1 748 kr/månad. I avgiften ingår värme och vatten. Ett obligatoriskt tilläg om 300 kr tillkommer för bredband via fiber.

Andelstal: Andel i föreningen är 22,0%. Andel av årsavgift är 24,0%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen.

Information Bostad

Adress: Laboratoriegatan 10, 412 68 Göteborg. Göteborgs kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1928

Lägenhetsnummer: 1201

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3. Ej hiss. Våningsplan 3 av 3.

Storlek: 1,5 rum och kök. Boarea 50 kvm. Biarea 20 kvm. Uppgift från säljaren, lägenheten är hos förvaltaren registrerad som 55 kvm boyta.

Balkong/Uteplats: Gemensam altan och trädgråd samt franskbalkong i sydväst.

Tillträdesdag: 2018-02-26 00:00:00

Information Förening

Förening: Brf Laboratoriegatan 10. Föreningen är en bostadsrättsförening.

Allmänt om föreningen: Brf Laboratoriegatan 10 bildades 2009 och äger fastigheten Bö 41:17. Föreningens fastighet är en villa i två plan med inredd vind och består av tre lägenheter som upplåts med bostadsrätt. Föreningen hyr ut tre rum i källaren och har haft samma hyresgäster i flera år.

Föreningens ekonomi: Föreningen har egen förvaltning. Det finns inga inplanerade avgiftshöjningar för tillfället. Kontrollerat med föreningen 2017-06-15.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Nej
Föreningen äger marken: Nej

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2009 och sträcker sig till 2019. Föreningen har inga stora projekt eller förbättringsarbeten inplanerade. Prioriterat är att bygga ett väderskydd för cyklarna, förbättringsarbete/målning på den östra fasadsidan.

Gjorda renoveringar:
2012 nytt tak.
2014 byttes ett antal fönster och ett gemensamt trädäck byggdes.
2015 installerades fiber och man fullföljde bytet av fönster.
2017 dragit om el för ytterbelysning och rörelsestyrning i trapphuset samt kodlås på ytterdörrarna.

TV och bredband: TV: Fiber-tv från Telia. Bredband: Fiber från Telia.

Parkering: Till bostaden tillhör det en parkering som kostar 100kr/mån.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett förråd på gården om ca 2 kvm samt två kattvindar ca 6+3 kvm. Tillgång till tvättstuga i källaren utrustad med tvättmaskin samt torktumlare.

Övrigt: Fastigheten strider mot gällande detaljplan. De tre lägenheterna har enligt föreningen funnits i mer än 10 år och detta ska därför vara preskriberat.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Örgryte

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till populära Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer. Bostäderna är omgärdade av prunkande trädgårdar och de smala gatorna kantas av högväxta träd.

Göteborgs stadskärna nås lätt med cykel, spårvagn, buss eller bil. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum och dit går det snabbt att ta sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. I området finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen med bland annat bibliotek, hälsotek och café.

Det vackra angränsande Delsjöreservatet gör att grönskan finns på nära håll för de boende i Örgryte. I vidsträckta skogar finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare gym- och motionsanläggningar finns exempelvis i Lunden och i Valhallabadet.

Örgryte inbjuder till ett behagligt och exklusivt boende i en av Göteborgs vackraste stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning