Såld

Totalrenoverad genomgångstrea med västerbalkong mot Gubberoparken

Niklas Kocev
ansvarig mäklare
Fsg. chef, Mäklare, Partner
0735-16 22 68 niklas.kocev@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Norra Gubberogatan 7

3:a Olskroken

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 759 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 72 kvm
Våning:
4/6, hiss
Byggår:
1939
Adress:
Norra Gubberogatan 7,
416 63 Göteborg

Beskrivning

I mysiga Olskroken med direkt närhet till Gubberoparken och högt läge i huset finner ni denna välplanerade och sociala trea som totalrenoverats och byggts om under 2017. Lägenheten är genomgående med rikligt ljusinsläpp från fönster i två väderstreck samt härlig västerbalkong med eftermiddags- och kvällssol samt utsikt mot lummiga Gubberoparken. Trevliga sällskapsytor med vardagsrum och kök i öppen planlösning. Två sovrum varav det ena är generöst utformat och har egen klädkammare. Helkaklat badrum med fina materialval och vardagslyx som tvättpelare.

I Olskroken bor ni med närhet till det trevliga Olskrokstorget. Här finns matbutik, bageri, fruktaffär, apotek - ja det mesta ni kan tänkas behöva. Trevlig torghandel och restauranger gör området till en levande stadsdel. Gubberoparken ligger alldeles bredvid och där kan ni njuta av en skön stund i solen. Det är även nära till Delsjöns naturreservat och Skatås. Lockar storstadspulsen tar ni er enkelt till centrum med spårvagn eller buss från Olskrokstorget. Ni kan även promenera eller cykla in till stan.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med plats för avhängning av ytterkläder samt en rymlig klädkammare. Lägenheten har genomgående vitlaserat trägolv och vitmålade väggar.

Generösa sällskapsytor med vardagsrum och kök i öppen planlösning. Fint ljusinsläpp från ett stort fönsterparti samt utgång till en härlig gårdsbalkong i västerläge med eftermiddags- och kvällssol. Vardagsrummet har plats för både soffgrupp och matplats för stora middagssällskap.

Nyrenoverat kök som har köksinredning i grått från HTH med inslag av vitrinskåp, bänkyta i ljus marmorlaminat samt vitt kakel. Köket är utrustat med induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn med varmluftsfunktion, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Samtliga vitvaror är från Ikea förutom kyl och frys som är från Bosch.

Lägenhetens största sovrum har gott om plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang och goda förvaringsmöjligheter i en klädkammare. Ett generöst fönsterparti bidrar med ljusinsläpp.

Det mindre sovrummet kan man inredas med säng och arbetshörna. Ett dubbelfönster bidrar med ljusinsläpp.

Nyrenoverat badrum med snyggt mönstrat klinkergolv och helkaklade väggar i vitt. Badrummet har behaglig golvvärme och inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp, duschhörna med vikväggar i klarglas samt en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 759 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 2,119%. Andel av årsavgift är 2,54%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 375 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 125 kr/mån, och hushållsel 250 kr/mån.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 44/1404.

Våningsplan: Våningsplan 4 av 6, hiss finns. Våningsplan 4 av 6.

Byggår: 1939.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 72 m². Areauppgifter enligt mätning.

TV- och internetanslutning: TV: Kabel-tv via Comhem, ingår i avgiften. Internet: Fiber via Telia. Tecknas separat av lägenhetsinnehavaren.

Uteplats: Högt belägen västerbalkong med eftermiddags- och kvällssol.

Bilplats: För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Energideklaration: Energiprestanda 116 kWh/m² år.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett vindsförråd. I föreningen finns två gemensam tvättstugor som är belägna i källaren och är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Det finns även cykelrum samt soprum i källarplan.

Information Förening

Förening: BRF Norra Gubberogatan 5-7. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 52 st lägenheter varav 8 st hyresrätter och 2 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Norra Gubberogatan 5-7 äger fastigheterna Göteborg Gårda 69:3 och Gårda 69:4 i Göteborg. Föreningen bildades 2006 om man förvärvade fastigheterna 2015. Föreningen består av två flerbostadshus med 52 lägenheter varav 44 är upplåtna med bostadsrätt och 8 med hyresrätt. Föreningen har även två hyresrättslokaler. Byggnadsår 1939. Föreningen äger marken.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns två gemensamma tvättstugor belägna i källarplan som är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkskåp. Som medlem i föreningen har man också tillgång till ett cykelrum. Vid gårdsingången på Norra Gubberogatan 7 finns kärl för hushållsavfall och vid ingången på Norra Gubberogatan 5 finns ett grovsoprum till förfogande.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Husjuristerna. Föreningen har ett bra kassaflöde och går plus ca 800’-1000’ kr per år.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: I samband med ombildningen 2015 gjordes en besiktning av fastigheten och underhållskostnaderna beräknas till ca 900 000kr under de första fem åren.
Kommande renoveringar:
Föreningen planerar att måla om trapphusen och byta låssystem. Framöver kommer man åtgärda balkongplattor.
Genomförda renoveringar:
2018-2019 Satt nya nockband och nockpannor på taket samt bytt fläktsystem för huset. Samma period sanerades även krypgrunden och man bytte ut tvättmaskiner.
2016 Utfördes en renovering av hissarna
1989 Utfördes stambyte.

Parkering: För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

TV och bredband: Kabel-TV via Telia ingår i avgiften. Fiber via Telia öppen fiber. Tecknas separat av lägenhetsinnehavaren.

Gårdsplats: Grönskande innergård med gräsytor, sittbänkar och lekplats med gungor, klätterställningar samt sandlåda för barnen.

Övrigt: Föreningen har en revers som är på obestämt tid och räntefri. Om denna räknas med ökar föreningens belåningsgrad per kvm med 3000kr och det gör den enligt gängse regler. Tilläggas bör dock att reversen inte påverkas av några räntor utan betalas av när hyresgäst avflyttar och hyreslägenhet säljs. Reversen är på 10 miljoner, när reversen är löst tillfaller hela resterande lägenheternas försäljningsvärde föreningen vilket gör att det är en slags dold tillgång.

Olskroken

Olskroken är ett område med gamla anor. Idag blandas moderna bostadshus med
50-talsarkitektur och äldre byggnader. Kring Redbergsplatsen står vackra landshövdingehus samt den pampiga St. Paulikyrkan.

Vid Olskrokstorget pågår traditionell torghandel, här finns flera fiskebodar, blomsterförsäljare och annat smått och gott. Vid torget finns även butiker och matställen. Kommunikationerna i området är goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Redbergsskolan och Redbergsteatern har ett stort utbud av kurser, föredrag och föreställningar. I Härlanda Park ligger kulturhuset Kåken som rymmer bl.a. bibliotek, öppen förskola och café. Flera träningsanläggningar finns på nära avstånd.

Gröna oaser finner man exempelvis i Östra kyrkogårdens park, i Redbergsparken och i Delsjöreservatet. I de lummiga skogarna finns vandringsleder, motionsslingor, ridvägar och badsjöar. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Olskroken inbjuder till ett bekvämt och trivsamt boende i Göteborgs östra centrum.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning