Välkommen till

Solrosgatan 6A

3:a Kålltorp

Helrenoverad lägenhet i toppskick

Till er som söker en öppen och otroligt ljus landshövdingspärla i helrenoverat skick har vi nu denna att erbjuda. Hjärtligt välkomna till Solrosgatan 6a! Genomgående ljusa och enhetliga ytskikt där brädgolven i original går i vitt och grått. Stora fönsterpartier som bjuder på rikligt med ljusflöde. Ni erbjuds en mycket bra planlösning där kök och vardagsrum går i en öppen planlösning, perfekt social yta där ni kan umgås i goda vänners lag. Två bra sovrum med goda förvaringsmöjligheter och ett helkaklat badrum med egen tvättpelare som underlättar vardagssysslorna. En bostad där ni kan flytta in och trivas!

En unik kombination av grönska och närheten till stadskärnan lockar allt fler till Kålltorp. De natursköna omgivningarna är lugna och trivsamma och bjuder på fina elljusspår, vidsträckta strövområden samt badplatser vid både Delsjön och Härlanda Tjärn. Gång- och cykelavstånd till Skatås motionscentral. På behagligt avstånd ligger bland annat Munkebäckstorget och Munkebäcksmotet där ni finner bland annat Coop Konsum, ICA Kvantum, fiskbil, systembolag, konditori, videoaffär och apotek. Ett stenkast bort finner ni även kaféet Oizo där helgfrukosten kan intas. Goda kommunikationer med närliggande hållplats där 5:ans och 3:ans spårvagn går. Buss 17 samt linje 1 tar ni från hållplatsen Härlanda som ligger endast en kort promenad bort.

Välkomna att boka in visning!

Läs hela beskrivningen
Jennieann
ansvarig mäklare
Jennieann Bergström
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se
Lundin Östra Centrum

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Jennieann
ansvarig mäklare
Jennieann Bergström
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se
Lundin Östra Centrum

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Bostadens 64 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ta er upp till våning ett och kliv in i denna ljusa och hemtrevliga landshövdingepärla. Öppen hall där ljuset från fönsterpartierna i vardagsrum och kök letar sig hela vägen. Till höger i hallen finner ni utrymme för att hänga av ytterkläderna och för den som önskar mer förvaring så är hallen möblerbar med avlastningsmöbel. Väggarna är målade i vitt och det vackra brädgolvet är målat i grått med höga fina fotlister.

Kliver ni vidare in kommer ni till ett stort allrum där kök och vardagsrum disponeras i en öppen planlösning. Stora fina fönsterpartier bjuder på rikligt med ljus som reflekteras fint i både de vitmålade väggarna men även brädgolvet som är målat i vitt. Den generösa takhöjden gör att rummet upplevs otroligt rymligt. Köksdelen erbjuder god förvaring för köksredskapen i både över – och underskåp. Inredningen går i vitt tillsammans med vitt kakel på vägg och massiv bänkskiva i trä. Den maskinella utrustningen består av spis, inbyggd ugn, köksfläkt, diskmaskin och en fullstor kyl och frys i vitt. Ett större matbord för minst 8 sittande gäster har en given plats intill. Vardagsrumsdelen erbjuder olika möbleringsalternativ som inkluderar soffgrupp, bord och tv-möbel.

Bostadens första sovrum ligger i anslutning till vardagsrummet, mindre i sin storlek men ger gott om plats för en dubbelsäng tillsammans med förvaringsmöbel. Inbyggd garderob hjälper till med förvaringen av kläder. Stort härligt fönsterparti som bjuder på rikligt med ljus till de vitmålade väggarna. Originalbrädgolvet har blivit målat i en fin grå nyans.

Bostadens master bedroom är rofyllt. Lugnt beläget mot innergården är detta en plats för avkoppling. Möblerbart rum med stor dubbelsäng tillsammans med tillhörande avlastningsmöbel. Mycket god förvaring för kläder och skor via en garderobsvägg och klädkammare intill. Väggarna är målade i vitt med framtaget tegel som ger karaktär. Brädgolvet är målat i grått.

Badrummet är helkaklat med vitt kakel på vägg och mörkgrått klinker på golv. Inredningen består av vägghängd WC, handfat med vit karakteristisk kommod och ovansittande spegel, duschhörna med vikbara väggar i glas och en egen tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare.

Ekonomi
Bostad
Förening
Området

Kålltorp

Kålltorp är en central stadsdel med fin atmosfär och vacker natur in på knuten. Namnet Kålltorp härrör från de gårdar, Stora Torp och Lilla Torp, som låg i området på 1500-talet. Torpet Lyckan finns bevarat än idag och rymmer en kaffestuga.

Bebyggelsen är varierad och består främst av låga flerfamiljshus. Området började byggas ut på 1930-talet och karaktäriseras av vindlande, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla.

I kvarteren finns både mataffärer, restauranger och mysiga butiker. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek och café. Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kålltorps fritidsgård har öppet flera dagar i veckan. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för Kålltorpsborna. Här finner man vandringsleder, motionsslingor och badsjöar. Vid Apslätten finns härliga ytor för lek och rekreation. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare träningsanläggningar finns exempelvis i Örgryte och vid Valhallabadet.

Kålltorp inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs lummigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta