Snart till salu

Charmig 20-tals villa med härlig trädgård och uteplats i soldränkt läge

Jonas Criff
ansvarig mäklare

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Fredsgatan 8

Mölndal / Krokslätt

Kortfakta

Boarea:
ca 181 kvm
Biarea:
ca 115 kvm
Byggår:
1923
Tomt:
ca 813 kvm
Adress:
Fredsgatan 8,
431 67 Mölndal
Charmig 20-talsvilla i soldrängt läge med strålande utsikt
Charmig 20-talsvilla i soldrängt läge med strålande utsikt
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på jonas.criff@lundin.se.

Vi har nöjet att presentera detta fantastiska hus med ett underbart läge i populära Krokslätt! Rymlig vind samt förråd på tomten. Här bor man med naturen och lugnet som granne och ändå i nära anslutning till staden. Från huset är det promenadavstånd till affärer, förskola, skolor och kommunikationer som på några minuter tar en till centrala Göteborg! Safjället, med elljusspår 2,5 km ligger ett stenkast från huset

Charmigt hus, med mycket yta i gott skick!

Bostadens kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in i en öppen och ljus hall. Plats för ytterkläderna finns direkt till höger och ni har möjlighet att möblera med avlastningsbord eller byrå för mer förvaringsmöjlighet om ni så önskar. På golvet ligger praktisk, uppvärmd klinker i mörk roströd nyans. Ljusa tapetserade väggar gör hallen luftig och ljuset från fönsterpartier reflekteras fint.

Entréplan bjuder på ett fantastiskt kök. En stor social plats som bjuder in hela familjen till att umgås och laga middag tillsammans. Köket är ett klassiskt Lidhult från 2006 i vitt med vita handmålade spegeldörrar och fina vitrininslag. Generösa arbetsytor med bänkskivor i trä och rostfritt och ovan bänkskivan är det helkaklat i en mörkgrå nyans. Förvaringen av köksredskapen görs enklast i flertalet över - och underskåp. Utrustningen består av nedsänkt diskho i rostfritt, spishäll med inbyggd ugn nedanför, en köksfläkt, inbyggd mikro, integrerad diskmaskin och fullstor kyl-och frys i rostfritt. Samtliga vitvaror är från renoveringen 2006. Lite extra arbetsyta bidrar köksön med, perfekt plats att sitta ned och hålla uppsyn när kocken lagar middag.

En fantastisk öppen planlösning mellan köket och in till vardagsrummet gör att ytan går att disponera på olika sätt och efter eget tycke och smak. I dagsläget disponeras det med ett stort matsalsbord med plats för minst 12 gäster och en loungedel med plats för en större soffgrupp intill den öppna spisen. En perfekt plats att sitta ned nu under vinterhalvåret och njuta av värmen som kommer från öppna spisen. Flertalet fönsterpartier gör att ljuset flödar och reflekteras fint i de ljusgråa väggarna. Genomgående för hela entréplan är de fantastiskt fina brädgolven i massivt trä.
Innanför matplatsen finner ni en mysig TV-hörna med plats för soffa och tillhörande möblering. Härifrån når ni dubbeldörrarna i glas som leder ut till den stora terrassen. En magisk plats för socialt umgänge i goda vänners lag under sommartiden. Här kan ni möblera med långbord och soffgrupp utan problem. En nedsänkt jacuzzi är en lyx nu under höst-och vinterhalvåret, sitt ned, koppla av och njut av tillvaron.

Innanför hallen finner ni ett arbetsrum med flertalet fönster som ger en härlig utsikt över området. Ljusa väggar och det fina brädgolvet i massivt trä pryder golvet. Det finns även en gästtoalett intill hallen. Helkaklat med WC, handfat med kommod och ovansittande spegel.

Bostadens övervåning är en plats för avkoppling och en god nattsömn. Här finner ni tre bra sovrum i varierade storlek. Det största sovrummet har gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande möblering. Härliga takfönster bjuder på rikligt med ljus till de ljusgula väggarna. Förvaringen av kläder görs bäst i fyra garderober. Sovrum nummer två ger plats för en mindre dubbelsäng med tillhörande möblering. Förvaringsmöjligheter i garderob och byrå om så önskas. Disponera som ni själva önskar, barnrum, kontor eller gästrum. Väggarna är målade i en ljusgrå kulör och golvet är detsamma som nedre plan och resterande av övervåningen.

Det tredje sovrummet på övervåningen ger plats åt en säng med tillhörande möblering samt skrivbord om så önskas. Ett stort fönster med en mysig utsikt över området ger ett härligt lugn. Hallen på övre plan har fina takfönster som släpper in rikligt med ljus.

Övervåningen har ett stort inkaklat badrum med vitt kakel på vägg och blått klinker på golv. WC, In kaklat badkar, dubbelhandfat med gott om förvaring under, stor spegel samt en duschavdelning med vikbara glasväggar och handdukstork. Två takfönster gör att badrummet är ljust.

Det sista våningsplanet, i den inredda källaren finner ni allt som ni kan tänkas behöva. En groventré med gott om förvaringsmöjligheter för ytterkläderna i flertalet garderober. En stor tvättavdelning med både tvättmaskin och torktumlare med avlastningsbänk intill för att underlätta vardagen samt förvaring. Ljus klinker på golv och ljusa väggar som är halvkaklade i vitt.

Innanför tvättrummet finner ni ett rum som idag disponeras som ett hemmagrym med full utrustning. Även lyxen med en egen relaxavdelning finner ni på undervåningen. Helkaklat badrum i vitt med WC och handfat med dusch intill bastun. Här finner ni även ett extra sovrum med plats för dubbelsäng med tillhörande möblering. Perfekt vid flertalet gäster som ska övernatta.

Information Ekonomi

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 3 518 000 kr varav byggnadsvärde 1 811 000 kr (fastställt 2015). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Planbestämmelser: Detaljplan (1997-08-20).

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Tapiren 7.

Typ: Friliggande villa.

Besiktigad: Nej.

Byggår: 1923.

Senaste renovering/ombyggnad: Löpande utbyggt och renoverat, senast 2017 med nytt vattenburet värmesystem.

Storlek: Boarea ca 181 m², biarea ca 115 m². Areauppgifter enligt mätning.

Byggnadssätt: Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Värmepump - luft/vatten (el) & direktverkande el.

Energideklaration: Energiprestanda 95 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2018-01-25. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Tomt: Tomtarea 813 m² (friköpt).

Planritning

Counter