Snart till salu

Kvadratsmart etta med stor balkong

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Niklas Kocev
assisterande mäklare
Fsg. chef, Mäklare, Partner
0735-16 22 68 niklas.kocev@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Mölndalsvägen 69A

1:a Johanneberg / Almedal

Kortfakta

Avgift:
2 787 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
ca 43 kvm
Våning:
2/7, hiss
Byggår:
2016
Adress:
Mölndalsvägen 69A,
412 63 Göteborg

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på victoria.wigerud@lundin.se.

Denna lägenheten ligger ute som Snart till salu och är inte till försäljning just nu. Gör en intresseanmälan här på hemsidan alternativt maila mäklaren på christoffer.lennartsson@lundin.se, så hör mäklaren av sig till alla intresserade när det är dags för försäljning.

Välkomna till Almedals terrasser och Brf Almedals Odlingslott som erbjuder ett boende med mycket stadskänsla samtidigt som man värdesätter det hållbara livet. Här bor man på ett av stadens smartaste lägen och lägenheterna har genomtänkta planlösningar samt hög inredningskvalitet. Denna lägenheten är en kvadratsmart etta med öppna sociala ytor och stor balkong. Tidlöst kök från HTH med vitvaror av hög klass från Siemens. Avskild sovalkov, goda förvaringsmöjligheter samt stort helkaklat badrum med inredning från Svedbergs och tvättmöjligheter. Föreningen har en stor gemensam takterrassen med riktigt bra solläge och fin utsikt över Örgryte Koloniträdgårdar samt det parkliknande bostadsområdet i väster.

Grundtanken med Almedals terrasser var att bygga ett hus med lägenheter på en av de smartaste platserna i stan. Med "smart" menas inte bara att det är ett bra läge, där det är nära till det mesta utan det är även ett strålande läge för den som vill leva lite miljö- och transportsmart. Innerstadens kontor, butiker och högskolor ligger på cykelavstånd, spårvagnshållplatsen ligger utanför ytterdörren och det är även nära till grönområden. Kort avstånd till evenemangsstråket med Världskulturmuseet, Universeum, Liseberg och Scandinavium med mera samt massor av trevliga små restauranger och krogar. Området vid Mölndalsvägen håller på att utvecklas till ett av de mest kreativa och spännande i Göteborgstrakten just nu.

Information Ekonomi

Avgift: 2 787 kr/mån. I avgiften ingår värme.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,9939%.

Driftkostnad: Vatten och el debiteras efter faktisk förbrukning. Ett bostadsrättstillägg tillkommer på försäkringen.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: B4-1101/1101.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 7, hiss finns. Våningsplan 2 av 7.

Byggår: 2016.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea ca 43 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft med värmeåtervin.

TV- och internetanslutning: TV: Telia Triple play - Internet, TV och ip-telefoni ingår i avgiften.

Uteplats: Stor balkong.

Bilplats: Parkeringsplats kommer att hyras ut med ett sidoavtal. Kostnaden ingår inte i avgiften utan debiteras separat. Vid överlåtelse av bostadsrätten upphör sidoavtalet att gälla. Det finns 46 parkeringsplatser i parkeringsgaraget. Föreningens andel i garaget är 55 % och motsvarar 24 parkeringsplatser. Hyran för en plats är 1200kr/månad.

I garaget finns en bilpool med två elbilar tillgängliga. Elbilspoolen administreras av MoveAbout. Medlemskapet är frivilligt och kostar 62 kr/månad + en kostnad för de dagar bilen nyttjas.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett källarförråd. I föreningen finns cykel- och barnvagnsförråd samt soprum.

Information Förening

Förening: Brf Almedals Odlingslott.

Allmänt om föreningen: Föreningen bildades under 2014 och äger fastigheten Krokslätt 184:3 med adress Mölndalsvägen 69 A-D, i Göteborgs södra centrum.
Fastigheten bebyggdes under 2015-2016 med ett flerfamiljshus om 7 våningar med 74 st. lägenheter.
Boarean är 4962 m2. Förråd finns till samtliga lägenheter i källaren.

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening.
Föreningen godkänner inga juridiska personer.
Föreningen godkänner ingen Airbnb uthyrning.
Tv och bredband samt IP-telefoni finns i samtliga lägenheter och ingår i avgiften.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 2,5% av gällande basprisbelopp av köparen.
Pantsättningsavgiften uppgår till 1% av gällande basprisbelopp.
Avgiften för andrahandsupplåtelse är 10% av gällande basprisbelopp.
Föreningen är medlem i Almedals Terrassers samfällighetsförening till ca 55% där det ingår en takterrass på ca 165 m2, miljörum, lusthus på gården, lekplats samt ett antal cykel och barnvagnsrum samt garage.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av NordicLife Förvaltning.

Kommande/gjorda renoveringar: Fastigheten är nybyggd så det finns inga planer på renoveringar utan mest garantiåtgärder från Sverigehuset/Skanska.

Parkering: Parkeringsgarage finns i källaren och det finns 46 platser för bilar och 4 för mc.
I garaget finns en bilpool med 2 bilar som administreras av Sunfleet och där våra medlemmar har gratis medlemskap fram till 2021.
Det är en separat kö för parkeringsplatser. Aktuella priser och anmälan finns på hemsidan.

Johanneberg Almedal

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter