Snart till salu

Sekelskiftesdröm - låg avgift

Patrik Henningsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0709-16 22 68 patrik.henningsson@lundin.se
Annika Landqvist
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 78 annika.landqvist@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Majorsgatan 11

2:a Linnéstaden

Kortfakta

Avgift:
1 095 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 58 kvm
Våning:
2/5, ej hiss
Byggår:
1904
Adress:
Majorsgatan 11,
413 08 Göteborg

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på patrik.henningsson@lundin.se.

I ett av Linnéstadens vackra hus har vi nöjet att erbjuda ett hem att förälska sig i! Ett hem som har många av de karaktäristiska detaljerna som förväntas men som samtidigt känns modern med sina välgjorda renoveringar. Stora fönsterpartier i rakt söderläge som låter ljuset flöda, generös takhöjd på hela 3,35 meter, takrosetter, taklister, fina snickerier och en ståtlig kakelugn (ej i bruk). Den goda smaken lyser igenom i varje val och visar tydligt att inget är lämnat åt slumpen.

Bostaden i genomgångsläge nås på andra våningen. Välkommande entré med förvaringsmöjligheter och påkostat badrum med dusch. Ett generöst och smakfullt renoverat kök, vardagsrum som rymmer flertalet möbleringsalternativ och ett rogivande sovrum beläget tyst in mot husets mysiga gård.

Läget är fenomenalt och omgivningarna har allt du kan önska. Det är svårt att sätta fingret på vad det är som gör stämningen här så oerhört gemytlig. Kanske är det den sköna blandningen av caféer, krogar och små butiker som gör att det alltid är liv och rörelse på gatan. Människor strosar fram och tillbaka, glasen klirrar och skratt blandas med förtroliga samtal. Det är härligt att bo mitt i stan och känna denna puls men samtidigt ha den omedelbara närheten till Slottsskogens grönska för rekreation och motion. Som om inte detta vore nog är detta hem beläget i en förening vars ekonomi överträffar det mesta med låg belåning och en välskött fastighet.

Information Ekonomi

Avgift: 1 095 kr/mån. I avgiften ingår vatten och kabel-TV. Obligatoriskt värmetillägg 266kr/mån. Andel i föreningen är 3,13321%. Andel av årsavgift är 3,13867%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ett antaget riktvärde baserat på säljarens uppgifter och kan variera beroende på antalet personer i hushållet.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 23.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 5, ej hiss. Våningsplan 2 av 5.

Byggår: 1904.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 58 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät. Leverentör ComHem.
Internet: Bredband via ComHem. Innehavaren står själv för kostnaden.

Bilplats: För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt fylla i din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Energideklaration: Energiprestanda 91 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett källarförråd.

Gemensam tvättstuga.

Information Förening

Förening: Brf Solhörnan.

Allmänt om föreningen: Brf Solhörnan förvärvade fastigheten redan år 1921. Föreningens fastighet, som utgör hörnet Majorsgatan/Linnégatan stod färdig år 1904. Husets fasad är med sina tidstypiska utsmyckningar en av de bäst bevarade i området och läget kunde inte vara bättre. Föreningen består av 15 lägenheter med bostadsrätt och 2 lägenheter samt 2 lokaler (leksaksaffär och skoaffär) med hyresrätt. Totalyta uppgår till ca 2 325 kvm, varav 2 123 kvm utgör lägenhetsyta och 202 kvm lokalyta.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomi får anses som mycket god. De långfristiga skulderna uppgår till knappt 5 miljoner kr vilket motsvarar endast ca 2 209 kr/kvm bostadsyta. Föreningen har tidigare sänkt avgifterna under flera år men har den senare tiden legat stilla på den nuvarande låga avgiftsnivån och istället satsat överskotten på renoveringar. Intäkterna från lokalerna utgör ca 40 % av de totala intäkterna. Föreningen har också en latent tillgång i form av 2 st. hyresrätter som kommer att stärka den redan goda ekonomin den dagen de säljs. Föreningens långa historik borgar för en stabilitet utöver det vanliga. Det finns inga planerade avgiftshöjningar aviserade i dagsläget.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan med avsatta medel till det underhåll som planeras. Fastigheten anses vara i gott skick.

Genomförda renoveringar:
1985: ROT-renovering av fastigheten med bland annat stambyte och grundförstärkning. Vinden byggdes om till lägenheter.
2007: Renovering av balkonger ut mot Linnégatan, renovering av taket.
2010: Ommålning av fönsterkarmarna på utsidan, ytterligare reparationer av taket.
2014: Omfattande trädgårdsarbete mot Linnégatan.
2015: Renovering av innergården där bland annat mysig kullersten lagts och trädgården planterats om.

Övrigt: Lägenhetsförteckningen samt den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Fastighetsskötsel via HSB.

Linnéstaden

Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter