Såld

Underbar tjugotalscharm & fungerande öppen spis

Niklas Kocev
ansvarig mäklare
Fsg. chef, Mäklare, Partner
0735-16 22 68 niklas.kocev@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Kungälvsgatan 1A

3:a Bagaregården

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 956 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 84 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Byggår:
1926-1927
Adress:
Kungälvsgatan 1A,
416 69 Göteborg

Beskrivning

I ett av Bagaregårdens landshövdingehus i tjugotalsklassicistisk stil finner ni denna mysiga trea. Lägenheten har många vackra bevarade originaldetaljer som brädgolv, listverk, spegeldörrar, serveringsskåp och fungerande öppen spis. Väldisponerad planlösning med genomgående ljusflöde från fönster i två väderstreck. Smakfullt renoverat kök från 2011 och badrum från 2008. Stort underbart sovrum med öppen spis och klädkammare samt ett mindre rum som kan användas som barn-, gäst-, eller arbetsrum. Riktigt bra förvaringsmöjligheter i såväl lägenheten som i de två tillhörande förråden.

Mycket trevligt läge i mysiga Bagaregården med såväl citys nöjesliv som Skatås och Delsjöområdets natur inom cykel- och promenadavstånd. Runt hörnet drar Ånäsvägen fram med sina kaféer och spännande småbutiker. Dessutom tar det mindre än tio minuter att gå till Danska vägen samt Olskrokstorget där man förutom fiskbodar, grönsakshandlare, mataffär, systembolag med mera även hittar bistron Le Pain Français och tapasbaren Leonardo. Goda kommunikationer med buss och spårvagn från knutpunkten Redbergsplatsen som ligger på kort gångavstånd. Därtill är parkeringsmöjligheterna goda och det är lätt att ta sig ut på lederna.

Lägenhetens 84 kvm är disponerade enligt följande:

Innanför den vackra ytterdörren välkomnas man av en mysig hall med brädgolv och Josef Franks mönstrade tapet Vårklockor. Här finns plats för avhängning och i lägenhetens inre hall finns goda förvaringsmöjligheter i fem garderober. Lägenheten har genomgående generös takhöjd och vackra välbevarade originaldetaljer.

Härligt kök som renoverades 2011 med charmen i behåll. Köksinredning i vitt som har specialbeställts för att passa de bevarade skåpen, bänkskiva Silestone blanco, antracitgrått kakel i granit samt blandare från Strandh. Köket har gott om förvaring och ett extra plus är det bevarade kallskafferiet. Utrustningen består av spishäll (Husqvarna, 2016), fläkt (Bosch), kombitionsugn/micro (Siemens Top Line), delvis integrerad diskmaskin (De Dietrich) samt kyl och frys (Siemens, 2017). Brädgolv och vitmålade väggar. I köket ryms en matplats för fyra personer. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp.

I anslutning till köket finns en serveringsgång med välbevarat serveringsskåp och utrymme för en arbetshörna.

Ljust vardagsrum som kan inredas med soffgrupp och matsalsbord. Brädgolv och vitmålade väggar. På varsin sida om vardagsrummet ligger lägenhetens två sovrum. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp.

Det största sovrummet nås vi vackra pardörrar och har en fungerande öppen spis som skapar en härlig atmosfär. Här finns gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord samt en läshörna. Goda förvaringsmöjligheter i en rymlig klädkammare. Brädgolv och vitmålade väggar. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp.

Det mindre sovrummet passar perfekt som barnrum, gästrum eller kontor. Brädgolv och vitmålade väggar. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp. Detta rum nås från både hallen och vardagsrummet.

Badrummet renoverades 2008 med stilrena materialval. Grått klinkergolv med golvvärme och vita helkaklade väggar med grått fondparti i stavmosaik. Inredningen består av wc, handfat med kommod, spegel, duschhörna med vikdörrar i glas samt tvättmaskin (Samsung, installerad 2014). I taket sitter infällda spotlights.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 956 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten. Obligatoriskt tillägg tillkommer för tv och bredband om 244 kr/mån.
Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 500 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 4,13%. Andel av årsavgift är 4,26%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 350 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 150 kr/mån, och hushållsel 200 kr/mån.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 7/1102.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3, ej hiss. Våningsplan 1 av 3.

Byggår: 1926-1927.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea ca 84 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Telia. Gemensamt upphandlat av föreningen, ej valbart och ligger på 244 kr per månad för TV och fiberbredband.

Bilplats: Säljaren hyr i dagsläget en privat parkeringsplats direkt utanför huset för 625 kr /månad, denna går sannolikt att överlåta på en eventuell köpare.

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.

Energideklaration: Energiprestanda 112 kWh/m² år.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett stort källarförråd och ett stort vindsförråd.

I källaren finns låst cykel- och barnvagnsförråd samt en tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, torkrum och mattvätt. En mindre mangel finns i cykelförrådet. Bokas via föreningens hemsida.

Information Förening

Förening: Brf Kynnefjäll. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 24 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Kynnefjäll äger och förvaltar fastigheten Bagaregården 4:1 med adress Kungälvsgatan 1A-D (äger marken). Den totala boytan enligt taxeringsbeskedet uppgår till 1 451 kvm, varav 1 451 kvm utgör lägenhetsyta. Föreningen bildades 1996 och består av 24 lägenheter.

Gemensamma utrymmen: I källaren finns låst cykel- och barnvagnsförråd samt en tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, torkrum och mattvätt. En mindre mangel finns i cykel- och barnvagnsförrådet. Det finns även en gemensam snickeriverkstad.

Föreningens ekonomi: Stabil förening med låg belåningsgrad. Föreningen är självförvaltande. Avgiften höjdes med 3 % 1 juli 2018. Styrelsen har tagit beslut om att låta extern ekonom räkna på kommande avgiftshöjningar för att kunna möta ökade kostnader och nylån för en takomläggning. Styrelsen kan tyvärr inte uttala sig om avgiftshöjningen kan bli högre än vad som tidigare beslutats i dagsläget och i så fall hur mycket högre. Nya stadgar har antagits 2018, men dessa gäller inte ännu då Bolagsverket ännu inte handlagt ärendet. (2018-11-07).

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg-Hansa.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen har en trettioårig underhållsplan som årligen uppdateras. Planen ligger till grund för föreningsstämmans beslut om reservering av medel för yttre fastighetsunderhåll.
1970-80-tal Plåtfasad, tilläggsisolering
1985 Fönsterbyte, Trapphusrenovering
1988 Takomläggning
1999 Infodring rökkanaler
2005 Nytt sophus, nya tvättmaskiner samt elstambyte.
2006 OVK genomgång
2007 Renovering av avloppsstammar (relining), byte/omdragning av vattenledningsrör, renovering/plåtarbete tak, nya portlås samt byte av värmeväxlare för fjärrvärme.
2008 Samtliga skorstenar renoverade
2012 Upprättande av underhållsplan samt byggnation av soldäck på gården.
2013 Injustering av värmesystemet
2014 Renovering av trappuppgångar (nya mattor, slipning av sten samt ommålning)
2014-2015 OVK, nytt eluttag till tvättstugan samt ny mangel.
2015 takunderhåll utfört.
2016 Takarbete, målningsarbeten runt vissa fönster och samtliga entrépartier, inköp av en ny tvättmaskin till tvättstugan, Ny torklösning tvättstugan.
2017 Sotning av öppna spisar, OVK godkänt, omläggning av sten på gården och förbättrad avrinning på gården.
2018 Spolning av dagvattenbrunnar.
Planerat underhåll:
2019 Planerad takomläggning, uppskattad kostnad ca 1,5-2 mkr.

Parkering: För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.

TV och bredband: Tv, bredband & IP-telefoni via Telia Fiber Lan. Gemensamt upphandlat av föreningen och är ett obligatoriskt tillägg om 244 kr/mån till avgiften.

Gårdsplats: Trevlig innergård med solterrass, trädgårdsmöbler och grill. Föreningen har 3-4 odlingslotter. De fördelas varje vår genom lottning mellan de boende som anmäler intresse.

Övrigt: Föreningen accepterar delat ägande mellan barn och förälder med minsta andel 10/90. Juridisk person beviljas ej medlemskap i föreningen. Andrahandsuthyrning tillåts efter styrelsens godkännande, en avgift på 500 kr tas ut.

Föreningen anordnar två gemensamma städdagar per år (en på hösten och en på våren). Två gånger per år städas den egna trappuppgången (obligatoriskt).

Bagaregården

småstadsidyll, storstadspuls och gröna oaser


I Göteborgs östra centrum ligger charmiga Bagaregården, en mysig pärla som består av vacker och välbevarad bebyggelse. Här finns en blandning av fristående villor och landshövdingehus, alla omgivna av grönskande gårdar och mäktiga träd.

I Bagaregårdens kvarter finns mysiga caféer och trevliga närbutiker. I intilliggande områden som Olskroken, Lunden och Munkebäck finner man ytterligare butiker, träningsställen, vårdmottagningar och apotek. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.
Redbergsplatsen är knutpunkt för flera buss- och spårvagnslinjer.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter av olika slag för alla åldrar. I Härlanda park ligger kulturhuset Kåken. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek, öppen förskola, och café. I parken som omger byggnaderna finns gräsytor och bollplaner. I Pellerins margarinfabrik, som grundades 1895, finns idag kontorslokaler.


Vill man ge sig ut i naturen ligger Göteborgs fina grönområde Delsjöreservatet på nära håll. I de lummiga skogarna finns vandringsleder, motionsslingor, ridvägar och badsjöar. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Bagaregården inbjuder till ett gemytligt boende i en av Göteborgs äldsta och mest genuina stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning