Snart till salu

Västerbalkong

Patrik Henningsson
ansvarig mäklare

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Falkenbergsgatan 11 B

3:a Johanneberg / Fredriksdal

Kortfakta

Avgift:
3 866 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 67,5 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Byggår:
1950
Adress:
Falkenbergsgatan 11 B,
412 65 Göteborg

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på patrik.henningsson@lundin.se.

En underbar och välrenoverad femtiotalspärla i ljust genomgångsläge med balkong mot parkens lummiga omgivning och västersolen. Tidlösa kulör och materialval som lämnar en neutral bas att inreda efter och väl disponerade ytor med rymliga och luftiga rum. Ett generöst utformat vardagsrum, kök renoverat år 2015 med vita skåpsluckor och goda utrymmen för matlagningsglädje, fullutrustat och matplats för fyra. Två väl tilltagna och rogivande sovrum med klädkammare intill och helkaklat badrum med badkar för avkopplande stunder.

En välskött förening och ett klassiskt hus. Ett boende i en attraktiv och expansiv stadsdel för er som vill bo i lugna kvarter med parken runtomkring men som samtidigt önskar bekväma avstånd till hela stadens utbud av restauranger, nöjen, kultur och shopping. I Brf Göteborgshus nr 13 finner man hög trivselfaktor bland de boende. Förutom välplanerade bostäder och en underbar gemensam park finner vi här flertalet gemensamhetsutrymmen som t.ex. relaxavdelning med bastu och biljardrum.

Bostadens yta disponeras enligt följande:

HALL
Med lätta steg går vi en trappa upp och välkomnas in i möblerbar hall som utgör bostadens nav varifrån vi når alla rum. Plats för jackavhängning och skor invid entrén och mängder med förvaringsmöjligheter lämnas via generös klädkammare i hallens bortre del. Golvet är belagt med ekparkett i original och väggarna är ljust målade, dimmerbara spotlights i taket.

KÖK
Klassiskt kök som smakfullt renoverades år 2015 med genomtänkt skåpinredning och gott om förvaringsutrymmen i lådor och skåp. Vita släta luckor, mörkgråa bänkskivor och vita kakelplattor med fasade kanter och mörk fog. Riktigt snyggt och mycket svängrum för hemmakocken och bagaren. Den maskinella utrustningen består utav: Spishäll, kolfilterfläkt, ugn, diskmaskin samt kyl och frys. Intill fönstret ryms ett matbord för fyra eller fem personer. Golvet är belagt med ett fint laminatgolv, väggarna är målade i en behaglig grön ton.

VARDAGSRUM
Ett rum för umgänge i goda sällskaps lag. Generösa ytor inbjuder till en rad olika möbleringsalternativ, såväl för avslappnade kvällar i tv-soffan som för trevliga sammankomster kring ett matsalsbord om så önskas. Givmilt fönsterparti förser rummet ett vackert ljusinsläpp och en luftig känsla. Fina 50-talsdetaljer är lämnade som den vackra parketten i fiskbensläggning och fönsterbräde i sten. De ljust målade väggarna bryts av mot en naturnära fondtapet.

Från vardagsrummet nås balkongen med sitt oslagbara läge mot västersolen och mitt i parken med grönskan runtomkring, plats för utemöbler, vänner och växter.

SOVRUM 1
Rogivande sovrum beläget tyst mot parken. Idag disponerat som ungdomsrum med säng och skrivbord men rummets storlek rymmer med enkelhet en dubbelsäng och sängbord. Förvaring via tre garderober. Golv belagt med ekparkett, ljust målade väggar och panelfondvägg.

SOVRUM 2
Master bedroom ligger även det tyst beläget. Det är en av alla fina saker med denna bostad, läget mitt i parken helt ostört från biltrafik utanför. Här ryms en dubbelsäng, sängbord och byrå eller garderober. Golv belagt med ekparkett, ljust målade väggar.

BADRUM
Badrummet renoverades i föreningens regi i samband med stambytet. Stilrent och tidlöst med helkaklade väggar i vitt med blå bård och golv belagt med blå klinker. Badrummet är utrustad med: WC, handfat, spegelskåp och vägghängt badrumsskåp samt badkar för avkopplande stunder.

En underbar och välrenoverad bostad i en välskött förening i ett klassiskt hus. Lugna och lummiga Fredriksdal med endast några få minuters spårvagnsfärd in till Göteborgs pulserande centrum.

Kvarteret Ruskens hus började uppföras år 1948, ritade av arkitekter från Svenska Riksbyggens eget arkitektkontor. Kvarteret består av en relativt lång vinklad länga samt fem lamellhus grupperade kring ett halvslutet gårdsrum. Husen är av sten i tre våningar med gula tegelfasader. Karaktäristiska drag är valmade sadeltak täckta med enkupigt rött tegel, glasade entrédörrar med utskjutande tegelomfattningar samt utanpåliggande balkonger med täta räcken av korrugerad plåt.

Området erbjuder god närservice. Allt som kan tänkas behövas går att nå inom en kort promenad. Nordic Wellness för den hurtige och flertalet restauranger samt större matvarubutiker såsom Willys och ICA MAXI med tillgång till både post och apotek. Förutom närheten till större leder och motorväg erbjuds goda kommunikationer via spårvagn 2 och 4 vid Elisedal, samt stombuss 19 med Sörgårdsskolan som närmsta hållplats. På några minuter tar du dig till Korsvägen och om man känner för en uppfriskande promenad genom villastaden så nås Götaplatsen på ca 20 min med sitt rika kulturutbud, toppen av vår paradgata Avenyen och den pulserande stadskärnan.

Information Ekonomi

Avgift: 3 866 kr/mån. I avgiften ingår vatten och kabel-TV. Obligatoriskt tillägg 817kr/mån. Andel i föreningen är 0,5829%. Andel av årsavgift är 0,58331%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 283 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 83 kr och hushållsel 200 kr.
Driftkostnaden är ett antaget riktvärde baserat på säljarens uppgifter och kan variera beroende på antalet personer i hushållet.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 181.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3, ej hiss.

Byggår: 1950.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 67,5 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Uteplats: Balkong, läge väster.

Bilplats: Avgiftsfri 24h parkering utmed Falkenbergsgatan, Fredriksdalsgatan och Brynolfsgatan. Föreningen förfogar över 19 st. garageplatser, 9 st MC-garage och 36 st. parkeringsplatser. För garageplats och parkeringsplats är det separat kö. Ca 540 kr/mån för garage samt ca 160 kr/mån för p-plats.

Energideklaration: Energiprestanda 134 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Det finns källarförråd och vindsförråd.

Det finns fyra stycken tvättstugor i föreningen samt en mattvättstuga (Falkenbergsgatan 11 C). Belägna på: Fredriksdalsgatan 8 A, Brynolfsgatan 1 C, Falkenbergsgatan 9 C samt 13 C. Tvättstugorna är modernt utrustade med snabba tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och manglar. Tider bokas på nyckeltavla i anslutning till tvättstugorna. Mangelrum med stenmangel intill tvättstugan (Br 1C). Mattställning på gården. Därav är tvättmöjligheterna väldigt goda i föreningen.

Bastu och relaxavdelning, bokningsbar (Fredriksdalsgatan 8 A). Fritidsrum med bla. biljard, fussball och dart (Fredriksdalsgatan 8 A). Samlingslokal med porslinsförråd och kök, rymmer ca 50 personer. (Fredriksdalsgatan 6 C). Lokalen kan hyras för 300 kr/dag. Det finns tre stycken snickerilokaler för hobbyarbeten utrustade med snickarbänkar (Fredriksdalsgatan 10 A, Falkenbergsgatan 13 B samt Brynolfsgatan 3 C). Gästlägenhet som kan hyras av medlemmar för 200 kr/natt (Fredriksdalsgatan 12 C). Lägenheten består av ett rum med kokvrå, hall och badrum. Sex bäddar (en dubbelsäng och en bäddsoffa samt två hopfällbara sängar). Gästlägenheten renoverades senast år 2011, förra året (2016) inköptes nya sängar och textilier. Moderna miljöstationer för källsortering.

Information Förening

Förening: RB Brf Göteborgshus nr 13.
Föreningen tillåter delat ägande: Nej.
I föreningen finns 192 st lägenheter och 5 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Föreningen innehar tomträtten till fastigheten Krokslätt 39:1 med därpå uppförda bostadshus. Fastighetens adress är Falkenbergsgatan 9-13, Fredriksdalsgatan 6-12 samt Brynolfsgatan 1-3. Föreningen består av 192 lägenheter om 11 150 kvadratmeter, och 5 lokaler om 315 kvadratmeter.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Riksbyggen. Föreningens ekonomi anses god, vid verksamhetsårets slut (brutet räkneskapsår) hade föreningen endast 3 660 kr/kvm i lån. Några planeringar på att förändra månadsavgiften finns i dagsläget inte.

Kommande/gjorda renoveringar: Framtida renoveringar och underhållsarbeten: Föreningen följer underhållsplan. För närmare beskrivning se årsredovisning.

Genomförda renoveringar:
1985 Byte till aluminiumfönster, (ej källarplan). Byte till säkerhetsklassade lägenhetsdörrar.
1995 Fasadreparationer Brynolfsgatan 3.
1996 Omdragning av elledningar i lägenheter (kök samt badrum).
2001 Renovering yttertak.
2004-2006 Stamrenovering.
2006 Renovering av gästlägenhet.
2007 OVK - Obligatorisk VentilationsKontroll. Fjärrvärmestyrning.
2008 Uppgradering värmereglersystem. Dränering dagvatten.
2008-2009 Balkongombyggnad.
2009 Fasadreparationer Brynolfsgatan 1, Fredrikdalsgatan 12. Asfaltering 40 % av ytan. Anläggning av miljöstationer. Dagvattenledningar utmed huskroppar. Putsning av fasadpartier
2010 Iordningsställande av parken
2011 Målning av källarfönster, portar, dörrar samt en del ventilationsrör och trappräcken. Ny cirkulationspump (Falkenbergsgatan 13).2
2012 Upprustning av föreningens grillplats.
2013 Garageportar.
2015 Ommålning av föreningens alla trapphus. Markkompletteringar, fasadkompletteringar.
2016 OVK (Obligatorisk ventilationskontroll).
2016-17 Entrédörrar samt kodlås.

Övrigt: Föreningen har en hemsida www.goteborgshus13.se.

Innerstaden

Storstadspuls, kaféliv, gröna oaser och historiska vingslagVälkommen till Göteborgs innerstad! Stadskärnan består av flera områden, däribland Vasastaden, där vårt kontor finns, Linnéstaden, Haga, Kungshöjd, Guldheden, Landala Egnahem, Johanneberg, Lorensberg, Heden, Stampen och Gårda. Majoriteten av bostäderna utgörs av lägenheter men radhus och villor finns också. Här bor man med direkt närhet till Göteborgs stora utbud av kultur och nöje, med mängder av restauranger och caféer, shoppingstråk och träningsställen att välja mellan. Flera av Göteborgs Universitets institutioner samt Chalmers Tekniska högskola finns också här och stadens vackra parker finns på gång- eller cykelavstånd. Botaniska trädgården, Slottsskogen, Trädgårdsföreningen, Bältesspännarparken och Näckrosdammen är några av alla gröna oaser.

Guldheden

Guldheden är en trivsam stadsdel belägen på Göteborgs södra höjder med en byggnadsstil inspirerad av funktionalismen och folkhemstanken. Området är uppdelat på Norra Guldheden och Södra Guldheden och trots den täta bebyggelsen, upplevs stadsdelen som mycket grön. Bostadshusen är inbäddade i lummig grönska och gårdarna mynnar ofta ut i små grönområden med gång- och cykelvägar. Vid Guldhedstorget på Norra Guldheden ligger Olssons trädgård. Änggårdskolonin, Botaniska trädgården och Slottsskogen är fler gröna oaser i närheten. I området finns två vattentorn, varifrån man i det södra får en hänförande utsikt över staden samt möjlighet till en fika i kaféet. Det norra rymmer idag studentbostäder. Sahlgrenska sjukhuset har satt prägel på stadsdelen då flertalet doktorer och systrar gett namn åt Guldhedens gator. Vid Doktor Fries Torg finns bland annat mataffär, bibliotek, tandläkare och apotek. Även Guldhedstorget vid Wavrinskys plats - knutpunkt för flera spårvagns- och busslinjer - erbjuder ett bra utbud av restauranger och butiker. Här bor du centralt med närhet till stadens utbud.

Gårda

Gårda är en central och modern stadsdel som andas både historia, nutid och framtid.
I området finns såväl bostäder och kontor som gammal bebyggelse. I de egna kvarteren och i grannområdena, däribland i Focus-huset, finns ett stort utbud av mataffärer, butiker, caféer och restauranger. Göteborgs evenemangsstråk löper från Ulleviarenorna bort till Liseberg, Universeum och Världskulturmuseet.
Nära Södra Gårda ligger Lisebergs pendelstation och Korsvägen, knutpunkt för ett stort antal buss- och spårvagnslinjer.

Haga

Haga är en stadsdel med stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Bebyggelsen består av gamla restaurerade landshövdingehus och tegelhus tillsammans med moderna bostäder, byggda delvis i samma stil. Kullerstensgatan Haga Nygata är områdets huvudgata och kantas av ett stort utbud av mysiga och personliga butiker, caféer och matställen. Liten Karin, Haga Trätoffelfabrik och kaféer som serverar gigantiska kanelbullar är några typiska Haga- företeelser. Under året ordnas olika arrangemang som till exempel Bondens marknad och den klassiska julmarknaden. Anrika Hagabadet ryms i vackra Renströmska badet och är en plats för alla sinnen.
Här bor du i en unik och mysig Göteborgsmiljö med direkt närhet till Järntorget, Linnéstaden, Vasastaden och Skansen Kronan.

Heden

Heden är en stadsdel där det sjuder av aktivitet och folkliv året om. Här samlas årligen mycket folk vid sportevenemangen Gothia Cup och Partille Cup. Här finns även en isbana öppen för allmänheten nära Exercishuset.
Flera av Hedens höga hus har pampiga fasader som ger karaktär åt stadsdelen. Många av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer, restauranger och trevliga butiker och med en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Området ligger mitt i Göteborgs evenemangsstråk som löper från Ulleviarenorna till Korsvägen med Liseberg och Världskulturmuseet. Mer av Göteborgs rika kulturliv finns vid Götaplatsen.

Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil medan den övre delen karaktäriseras av ljusa funkishus.
Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer, restauranger och butiker. Med sin närhet till Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner är området populärt bland studenter. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

Kungshöjd, Otterhällan och Inom Vallgraven

Bebyggelsen inom vallgraven är idag en spännande blandning av historiska byggnader och toppmodern arkitektur. För den som bor här ligger allt nära till hands. Stadsdelen har ett av stadens största utbud av shopping, kaféer, restauranger och nöjesställen. Magasinsgatan, kvarteren runt Domkyrkan och Hamngatorna är några av alla shoppingstråk.
Uppe på Kungshöjd och Otterhällan får man en härlig utsikt över hamnen och skärgården utanför. Sköna oaser finner man här och var, exempelvis i Kronhusparken, Kungsparken och i anrika Trädgårdsföreningen med Palmhuset, Rosencaféet och Trädgår’n. Nere vid Lilla Bommen ligger Göteborgs gästhamn och Göteborgsoperan. Utmed kajerna på södra älvstranden växer ett nytt rekreationsområde fram.

Landala Egnahem

Landala Egnahem är beläget i Göteborgs södra centrum och är ett vackert och charmigt område beläget på en egen liten skogsklädd bergsplatå med vacker vy över staden.
Bebyggelsen består av en blandning av flerbostadshus, villor och radhus men domineras av de omtalade chokladbruna villorna i nationalromantisk stil. Trappor och promenadvägar leder ner till Wavrinskys plats och Chalmers varifrån bussar och ett stort antal spårvagnslinjer går. På bara några minuter tar man sig ner till Göteborgs stadskärna. Vid Doktor Fries Torg, Guldhedstorget och Landala Torg hittar man ett stort utbud av butiker, caféer och matställen.

Linnéstaden

Linnéstaden kännetecknas av pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader. De vackra byggnaderna härstammar främst från början av förra sekelskiftet och bidrar till områdets stora charm och starka karaktär. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.
Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga butiker, kaféer och restauranger. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet. I populära Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor. I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö.

Lorensberg

De pampiga, välbevarade stenhusen i Lorensberg präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker, och Göteborgs stadskärna nås med en kort promenad. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.
Stadsdelen har ett rikt musik- och kulturliv och Lorensbergsteatern stod klar 1916. Vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset, Stadsteatern och Stadsbiblioteket. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna. Näckrosdammens park ligger nära till hands, liksom Vasaparken och Trädgårdsföreningen.

Stampen & Prippska tomten

Stampen och Prippska tomten är en unik bostadsmiljö som andas både historia, nutid och framtid. Under 1600-talet uppfördes här Skansen Lejonet och de första fabrikerna. Vattnet i Vallgraven och Fattighusån var viktigt för de bryggerier och fabriker som drevs i området. Pripps Bryggerier var det sista av bryggerierna att lämna området. Här blandas äldre tegelbyggnader med anor från 1900-talet med toppmoderna höghus och Odinsplatsens konkava funkisfasader.
I kvarteren finns butiker, restauranger och träningsställen. Här bor man nära Göteborgs stora shoppingutbud, däribland Nordstan som är ett av Sveriges största shoppingcenter.
Ett stenkast från Stampen ligger Ulleviarenorna och anrika Trädgårdsföreningen.

Vasastaden

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av husen byggdes mellan 1870-1920 med inspiration från Paris och Wien. Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé med ett stort utbud av mysiga kaféer och restauranger. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping och nöjen. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området.

I Göteborgs innerstad lever du ett aktivt storstadsliv med både havet och grönskan inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter