Såld

Västerbalkong

Patrik Henningsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0709-16 22 68 patrik.henningsson@lundin.se

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Falkenbergsgatan 11 B

3:a Johanneberg / Fredriksdal

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 866 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 67,5 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Byggår:
1950
Adress:
Falkenbergsgatan 11 B,
412 65 Göteborg

Beskrivning

En underbar och välrenoverad femtiotalspärla i ljust genomgångsläge med balkong mot parkens lummiga omgivning och västersolen. Tidlösa kulör och materialval som lämnar en neutral bas att inreda efter och väl disponerade ytor med rymliga och luftiga rum. Ett generöst utformat vardagsrum, kök renoverat år 2015 med vita skåpsluckor och goda utrymmen för matlagningsglädje, fullutrustat och matplats för fyra. Två väl tilltagna och rogivande sovrum med klädkammare intill och helkaklat badrum med badkar för avkopplande stunder.

En välskött förening och ett klassiskt hus. Ett boende i en attraktiv och expansiv stadsdel för er som vill bo i lugna kvarter med parken runtomkring men som samtidigt önskar bekväma avstånd till hela stadens utbud av restauranger, nöjen, kultur och shopping. I Brf Göteborgshus nr 13 finner man hög trivselfaktor bland de boende. Förutom välplanerade bostäder och en underbar gemensam park finner vi här flertalet gemensamhetsutrymmen som t.ex. relaxavdelning med bastu och biljardrum.

Rumsbeskrivning: Bostadens yta disponeras enligt följande:

HALL
Med lätta steg går vi en trappa upp och välkomnas in i möblerbar hall som utgör bostadens nav varifrån vi når alla rum. Plats för jackavhängning och skor invid entrén och mängder med förvaringsmöjligheter lämnas via generös klädkammare i hallens bortre del. Golvet är belagt med ekparkett i original och väggarna är ljust målade, dimmerbara spotlights i taket.

KÖK
Klassiskt kök som smakfullt renoverades år 2015 med genomtänkt skåpinredning och gott om förvaringsutrymmen i lådor och skåp. Vita släta luckor, mörkgråa bänkskivor och vita kakelplattor med fasade kanter och mörk fog. Riktigt snyggt och mycket svängrum för hemmakocken och bagaren. Den maskinella utrustningen består utav: Spishäll, kolfilterfläkt, ugn, diskmaskin samt kyl och frys. Intill fönstret ryms ett matbord för fyra eller fem personer. Golvet är belagt med ett fint laminatgolv, väggarna är målade i en behaglig grön ton.

VARDAGSRUM
Ett rum för umgänge i goda sällskaps lag. Generösa ytor inbjuder till en rad olika möbleringsalternativ, såväl för avslappnade kvällar i tv-soffan som för trevliga sammankomster kring ett matsalsbord om så önskas. Givmilt fönsterparti förser rummet ett vackert ljusinsläpp och en luftig känsla. Fina 50-talsdetaljer är lämnade som den vackra parketten i fiskbensläggning och fönsterbräde i sten. De ljust målade väggarna bryts av mot en naturnära fondtapet.

Från vardagsrummet nås balkongen med sitt oslagbara läge mot västersolen och mitt i parken med grönskan runtomkring, plats för utemöbler, vänner och växter.

SOVRUM 1
Rogivande sovrum beläget tyst mot parken. Idag disponerat som ungdomsrum med säng och skrivbord men rummets storlek rymmer med enkelhet en dubbelsäng och sängbord. Förvaring via tre garderober. Golv belagt med ekparkett, ljust målade väggar och panelfondvägg.

SOVRUM 2
Master bedroom ligger även det tyst beläget. Det är en av alla fina saker med denna bostad, läget mitt i parken helt ostört från biltrafik utanför. Här ryms en dubbelsäng, sängbord och byrå eller garderober. Golv belagt med ekparkett, ljust målade väggar.

BADRUM
Badrummet renoverades i föreningens regi i samband med stambytet. Stilrent och tidlöst med helkaklade väggar i vitt med blå bård och golv belagt med blå klinker. Badrummet är utrustad med: WC, handfat, spegelskåp och vägghängt badrumsskåp samt badkar för avkopplande stunder.

En underbar och välrenoverad bostad i en välskött förening i ett klassiskt hus. Lugna och lummiga Fredriksdal med endast några få minuters spårvagnsfärd in till Göteborgs pulserande centrum.

Kvarteret Ruskens hus började uppföras år 1948, ritade av arkitekter från Svenska Riksbyggens eget arkitektkontor. Kvarteret består av en relativt lång vinklad länga samt fem lamellhus grupperade kring ett halvslutet gårdsrum. Husen är av sten i tre våningar med gula tegelfasader. Karaktäristiska drag är valmade sadeltak täckta med enkupigt rött tegel, glasade entrédörrar med utskjutande tegelomfattningar samt utanpåliggande balkonger med täta räcken av korrugerad plåt.

Området erbjuder god närservice. Allt som kan tänkas behövas går att nå inom en kort promenad. Nordic Wellness för den hurtige och flertalet restauranger samt större matvarubutiker såsom Willys och ICA MAXI med tillgång till både post och apotek. Förutom närheten till större leder och motorväg erbjuds goda kommunikationer via spårvagn 2 och 4 vid Elisedal, samt stombuss 19 med Sörgårdsskolan som närmsta hållplats. På några minuter tar du dig till Korsvägen och om man känner för en uppfriskande promenad genom villastaden så nås Götaplatsen på ca 20 min med sitt rika kulturutbud, toppen av vår paradgata Avenyen och den pulserande stadskärnan.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 866 kr/mån. I avgiften ingår vatten och kabel-TV. Obligatoriskt tillägg 817kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren. Andel i föreningen är 0,5829%. Andel av årsavgift är 0,58331%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 283 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 83 kr och hushållsel 200 kr.
Driftkostnaden är ett antaget riktvärde baserat på säljarens uppgifter och kan variera beroende på antalet personer i hushållet.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 181.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3, ej hiss. Våningsplan 1 av 3.

Byggår: 1950.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 67,5 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Uteplats: Balkong, läge väster.

Bilplats: Avgiftsfri 24h parkering utmed Falkenbergsgatan, Fredriksdalsgatan och Brynolfsgatan. Föreningen förfogar över 19 st. garageplatser, 9 st MC-garage och 36 st. parkeringsplatser. För garageplats och parkeringsplats är det separat kö. Ca 540 kr/mån för garage samt ca 160 kr/mån för p-plats.

Energideklaration: Energiprestanda 134 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Det finns källarförråd och vindsförråd.

Det finns fyra stycken tvättstugor i föreningen samt en mattvättstuga (Falkenbergsgatan 11 C). Belägna på: Fredriksdalsgatan 8 A, Brynolfsgatan 1 C, Falkenbergsgatan 9 C samt 13 C. Tvättstugorna är modernt utrustade med snabba tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och manglar. Tider bokas på nyckeltavla i anslutning till tvättstugorna. Mangelrum med stenmangel intill tvättstugan (Br 1C). Mattställning på gården. Därav är tvättmöjligheterna väldigt goda i föreningen.

Bastu och relaxavdelning, bokningsbar (Fredriksdalsgatan 8 A). Fritidsrum med bla. biljard, fussball och dart (Fredriksdalsgatan 8 A). Samlingslokal med porslinsförråd och kök, rymmer ca 50 personer. (Fredriksdalsgatan 6 C). Lokalen kan hyras för 300 kr/dag. Det finns tre stycken snickerilokaler för hobbyarbeten utrustade med snickarbänkar (Fredriksdalsgatan 10 A, Falkenbergsgatan 13 B samt Brynolfsgatan 3 C). Gästlägenhet som kan hyras av medlemmar för 200 kr/natt (Fredriksdalsgatan 12 C). Lägenheten består av ett rum med kokvrå, hall och badrum. Sex bäddar (en dubbelsäng och en bäddsoffa samt två hopfällbara sängar). Gästlägenheten renoverades senast år 2011, förra året (2016) inköptes nya sängar och textilier. Moderna miljöstationer för källsortering.

Information Förening

Förening: RB Brf Göteborgshus nr 13. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 192 st lägenheter och 5 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Föreningen innehar tomträtten till fastigheten Krokslätt 39:1 med därpå uppförda bostadshus. Fastighetens adress är Falkenbergsgatan 9-13, Fredriksdalsgatan 6-12 samt Brynolfsgatan 1-3. Föreningen består av 192 lägenheter om 11 150 kvadratmeter, och 5 lokaler om 315 kvadratmeter. Föreningens tomträttsavgäld omförhandlades i december år 2018 och gäller till år 2028.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Riksbyggen. Föreningens ekonomi anses god, vid verksamhetsårets slut (brutet räkneskapsår) hade föreningen endast 3 660 kr/kvm i lån. Några planeringar på att förändra månadsavgiften finns i dagsläget inte.

Kommande/gjorda renoveringar: Framtida renoveringar och underhållsarbeten: Föreningen följer underhållsplan. För närmare beskrivning se årsredovisning.

Genomförda renoveringar:
1985 Byte till aluminiumfönster, (ej källarplan). Byte till säkerhetsklassade lägenhetsdörrar.
1995 Fasadreparationer Brynolfsgatan 3.
1996 Omdragning av elledningar i lägenheter (kök samt badrum).
2001 Renovering yttertak.
2004-2006 Stamrenovering.
2006 Renovering av gästlägenhet.
2007 OVK - Obligatorisk VentilationsKontroll. Fjärrvärmestyrning.
2008 Uppgradering värmereglersystem. Dränering dagvatten.
2008-2009 Balkongombyggnad.
2009 Fasadreparationer Brynolfsgatan 1, Fredrikdalsgatan 12. Asfaltering 40 % av ytan. Anläggning av miljöstationer. Dagvattenledningar utmed huskroppar. Putsning av fasadpartier
2010 Iordningsställande av parken
2011 Målning av källarfönster, portar, dörrar samt en del ventilationsrör och trappräcken. Ny cirkulationspump (Falkenbergsgatan 13).2
2012 Upprustning av föreningens grillplats.
2013 Garageportar.
2015 Ommålning av föreningens alla trapphus. Markkompletteringar, fasadkompletteringar.
2016 OVK (Obligatorisk ventilationskontroll).
2016-17 Entrédörrar samt kodlås.
2017-2018 Utvecklat värmesystemet med ny värmeväxlare samt reglersystem.

Parkering: Avgiftsfri 24h parkering utmed Falkenbergsgatan, Fredriksdalsgatan och Brynolfsgatan. Föreningen förfogar över 19 st. garageplatser, 9 st MC-garage och 36 st. parkeringsplatser. För garageplats och parkeringsplats är det separat kö. Ca 540 kr/mån för garage samt ca 160 kr/mån för p-plats.

TV och bredband: Telia driftar föreningens fiber-LAN och det är även via telia man abonnerar på tjänster. Möjlighet till telefoni och bredband (ADSL, etc) finns även via ordinare telefonledning.

Övrigt: Föreningen har en hemsida www.goteborgshus13.se.

Krokslätt

Krokslätt är ett lugnt och härligt område med blandad bebyggelse, där nya moderna bostäder mixas med fastigheter av äldre charm. Det planeras många nya bostäder och området i stort kommer få ett enormt uppsving allt eftersom det utvecklas. I närområdet finns servicebutiker samt matställen och utmed Mölndalsvägen ligger flera stormarknader. För barnfamiljen finns ett bra utbud av skolor och för studenter ligger flera av universitetets institutioner på nära avstånd. I Krokslätt ligger Örgryte koloniträdgårdar som är en gömd lummig oas och på gångavstånd finns även Safjällets naturreservat som är ett fint naturområde med promenadstigar och upplysta motionsslingor. I Krokslätt bor du med närhet till det mesta. Mölndals centrum eller Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss. På historisk mark mellan Mölndal och Göteborg ligger Krokslätts Fabriker, som uppfördes 1890-1907 av Mölnlycke Väfveriaktiebolag som en av många textilfabriker i Göteborgstrakten. De anrika tegelbyggnaderna är renoverade efter dagens krav och standard och delar numera yta med högteknologiska och energieffektiva hus.

Planritning

Counter