Såld

Vackert och varsamt renoverad våning med braskamin & söderbalkong

Annika Landqvist
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 78 annika.landqvist@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Skånegatan 37

5:a Lorensberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 826 kr/mån
Rum:
5 rum
Boarea:
ca 130 kvm
Våning:
1/6, hiss
Byggår:
1913
Adress:
Skånegatan 37,
412 52 Göteborg

Beskrivning

En kolossalt vacker våning som varsamt renoverats med stor respekt för originalet, som har alla de tidstypiska detaljerna kvar men som även känns modern med sina välgjorda renoveringar. Mitt bland händelsernas centrum.
Bostaden genomsyras av stora tilltalande rum med väldisponerade ytor i vacker byggnad uppförd år 1913 och alla tidstypiska detaljer som hör till. Väl tilltagna sällskapsrum och sovrum. Platsbyggt drömkök signerat Lidhults. Härlig balkong mot södersolen, stilrent helkaklat badrum och gäst-wc. I oktober år 2015 målades hela bostaden om i ljusa och tidlösa kulörer och alla golv samt trösklar slipades och mattlackades.

Allt detta i en välskött och solid förening i klassiska kvarter med ett fördelaktigt läge och närhet till allt vår stad har att erbjuda. Omedelbar närhet till Götaplatsen och Avenyn samt Evenemangsstråket. I stadsdelen Lorensberg kan gastronomiska upplevelser med menyer från världens alla hörn varvas med stort kulturutbud och storstadshopping.

Bostadens yta disponeras enligt följande:

Entré/Hall
Efter att ha passerat via husets tidsenliga och eleganta entré tar vi hissen upp till våning ett och välkomnas in i hall med plats för kapphylla och avställning av skor.

Hallen öppnar upp mot ett väl tilltaget och möblerbart allrum, centrerat i mitten av bostaden gör detta till en härlig och social yta. Rymligt nog att inreda som bibliotek eller som matsal för det stora sällskapet. År 2016 sattes det in en ny braskamin av danskt kvalitetsmärke inklusive installation av egen skorsten på taket. Ljust målade väggar, golvet är belagt med vacker ekparkett i fiskbensläggning som löper vidare mot vardagsrummet.

Vardagsrum
Via dubbla spegeldörrar passerar vi mot vardagsrummet beläget mot den lugna gården. Generöst i storlek med alla förväntade detaljer såsom takprofilen, vacker takrosett och höga fotlister. Rummets storlek lämnar plats åt såväl soffgrupp som bokhyllor och favoritfåtöljen. Ljust målade väggar.

Kök
Genom gamla serveringsgången med bevarade skåp från när huset byggdes når vi det tidlösa drömköket. Platsbyggt år 2002 med snickerier i vitt från Lidhults. Gott om förvaring i lådor och skåp och utformningen lämnar stora ytor för matlagningsglädje på den massiva ekbänkskivan. Taket är något nedsänkt med infällda spotlights för trivsam belysning. Vi rymmer enkelt ett bord med matplats åt ett större sällskap intill fönster med vy över gården.

Den maskinella utrustningen består utav: Glaskeramikhäll nyinstallerad år 2013, ugn, köksfläkt, mikrovågsugn i ergonomisk höjd, integrerad diskmaskin och kyl samt frys i fullhöjd i rostfritt utförande. Golv belagt med plank, ljust målade väggar.

Kammare
Intill köket nås jungfrukammaren, idag inrett som ungdomsrum med plats för säng och skrivbord. Rummets storlek lämpar sig bra som antingen kontor eller sovrum för barnen eller gästerna. Golv belagt med plank, ljust målade väggar.

Balkong
Från kammaren kliver vi ut på den ljuvliga balkongen belägen mot södersolen och lugna gården. Här ryms möbler växter och vänner.

Sovrum
Två sovrum eller sällskapsrum i fil nås över hallrummet och vetter mot Skånegatan med utsikt längst med evenemangsstråket. Fantastiska rum med alla vackra detaljer bevarade, generösa i storlek som inbjuder till en rad olika möbleringsalternativ. Ljust målade väggar framhäver de fina snickerierna och vi blickar åter uppåt mot taket som pryds av fina takrosetter. Ljuset finner sig in via höga fönsterpartier med djupa nischer som ger en elegant inramning.

Master bedroom har plats för dubbelsäng, sängbord, byråer och garderober. Golv belagt med charmigt plank. Avskiljt med klassisk spegeldörr emellan nås sovrummet eller sällskapsrummet intill med plats för det stora möblemanget. Golv belagt med fiskbensparkett.

Badrum/Gäst-wc
Badrummet har direktaccess via master bedroom och har praktiskt avdelats mot gäst-wc som nås via hallrummet med en dörr emellan. Enhetligt renoverat år 2006 i stramt och stilrent utförande med helkaklade väggar i vitt och golv belagt med klinker i ljus kulör och underliggande komfortvärme. Badrummet är utrustat med vägghängd wc, handfat med kommod och vägghängt spegelskåp, dusch med glasad vägg som sattes in år 2016, tvättmaskin och torktumlare (2016) och garderob samt väggfasta hyllor för förvaring. Gästwc:n är utrustad med vägghängd wc, handfat och spegel. Infällda spotlights i taket känns självklart.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 826 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Andel i föreningen är 5,91059%. Andel av årsavgift är 6,1739%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 599 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 124 kr/mån, och hushållsel 475 kr/mån.
Driftkostnaden är ett antaget riktvärde baserat på säljarens uppgifter och kan variera beroende på antalet personer i hushållet.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 4.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 6, hiss finns. Våningsplan 1 av 6.

Byggår: 1913.

Storlek: 5 rum och kök. Boarea ca 130 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Comhems basutbud för tv ingår i månadsavgiften. Internet: Bredband finns att tillgå via Comhem.

Uteplats: Balkong, läge söder.

Bilplats: Föreningen har 6st egna parkeringsplatser varav en gästparkering på Skånegatan 37 framför fastigheten, vilka hyrs ut till medlemmarna. Kö i dagsläget.
Boendeparkering sträckning M, för mer information besök www.trafikkontoret.goteborg.se eller ring 031-61 37 00.
Garage Södra Vägen kan ansökas om hos Göteborgs Stad Parkering www.p-bolaget.goteborg.se tel 031-774 37 00.

Energideklaration: Energiprestanda 94 kWh/m² år.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Föreningen hyr in sig hos familjebostäder i tvättstuga och soprum som finns på gemensam gård.

Information Förening

Förening: Brf Skånegatan 37.

Allmänt om föreningen: Brf Skånegatan bildades år 2001. Föreningen upplåter 18 lägenheter med bostadsrätt och 2 lägenheter med hyresrätt. Fastighetens byggnad är uppförd år 1913.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomi är god. Långfristiga skulder uppgår till 4 600 000kr. Lån/kvm ca 2210kr. Dessutom finns två hyresrätter kvar som utgör en dold tillgång.

Den ekonomiska förvaltningen sköts via SBC.

Kommande/gjorda renoveringar: Inga större underhåll är planerade de närmaste åren. Föreningen följer underhållsplan som sträcker sig till år 2045. Målning av fönster och balkonger mot Skånegatan som skulle gjorts i samband med fasadrenoveringen har skjutits fram till i år på grund av kylan. Planerad målning av fönster och balkong insidan mot gården under år 2018. I samband med att insidan renoveras ges bostadsrättsinnehavare möjlighet att mot egen bekostnad få sina fönster målade invändigt.

Genomförda renoveringar och underhållsarbeten:
1980: Rörstambyte, elstambyte, renovering av balkonger, nyinstallation av hiss, omläggning tak och omputsning fasad.
2009-2010: Nya balkonger mot gården, Skånegatan 37 A.
2014: Borinfiltration.
2015: Byte av frånluftsfläkt, OVK (obligatorisk ventilationskontroll).
2015: Kullerstensbeläggning mot fasad innergård, dränering.
2016: Byte av säkerhetsdörrar till lägenheter i trapphus A.
2017: Renovering fasad.

Lorensberg

Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Genom en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna.

För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur.

Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska.

I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning