Nyproducerad dröm från år 2016 i charmigt landshövdingehus

Patrik Henningsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0709-16 22 68 patrik.henningsson@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Skiftesgatan 8 B

2:a Kvillebäcken

Kortfakta

Pris/Bud:
2 350 000 kr
Avgift:
3 372 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 49 kvm
Våning:
1/4, ej hiss
Byggår:
ca 1930
Adress:
Skiftesgatan 8 B,
417 06 Göteborg

Beskrivning

Det charmiga landshövdingehuset på Skiftesgatan nummer åtta uppfördes år 1930 och genomgick år 2016 en totalrenovering i samband med att föreningen bildades. Idag välkomnas ni till en välrenoverad drömtvåa där varje kvadratmeter utnyttjats på bästa sätt. Tidlösa materialval genomsyrar varje rum tillsammans med kvalitativt kök signerat HTH, helkaklat badrum och generösa förvaringsmöjligheter.

Kvillebäcken är en ny citynära stadsdel i Göteborg med all service på nära håll. Området består av en blandad bebyggelse med små mysiga gårdsgator, breda avenyer, pocketparker, torg och grönområden. Här bor du centralt med bra kommunikationer samt både gång- och cykelavstånd till stan. Backaplans köpcentrum och Kville Saluhall ligger runt hörnet. Det är nära till kajerna längs med Norra Älvstranden och Eriksberg samt fina naturområden som Ramberget, Flunsåsparken och Slätta damm. På bara 25 minuter med buss når du även salta bad.

Bostadens yta disponeras enligt följande:

Hall
Vi passerar gården och kliver med lätta steg en trappa upp och välkomnas in i möblerbar hall med plats för avhängning och avställning av skor. Mängder med förvaringsmöjligheter erbjuds via tre garderober och klädkammare intill. Golvet är belagt med ekparkett och följer sedan enhetligt tillsammans med vitmålade väggar igenom hela bostaden och lämnar en neutral bas att inreda efter. Infällda spotlights i taket.

Vardagsrum/Kök
Stort och härligt allrum där kök och vardagsrum samsas öppet. Rikligt med ljusinsläpp från tre fönsterpartier. Välplanerat kök signerat HTH med tidlösa materialval och kvalitativa vitvaror från Gorenje. Köksinredning i vitt kombineras med arbetsytor i ljusgrå laminat och vitt kakel. Köket är utrustat med induktionshäll, inbyggnadsugn, fläkt, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin och kyl samt frys i rostfritt utförande. Rummet rymmer med enkelhet ett större matbord, soffa, fåtöljer, byråer och bokhyllor.

Sovrum
Sovrummet nås innanför kök och vardagsrum. Tyst beläget mot lugna Skiftesgatan. Här ryms en dubbelsäng med tillhörande möblemang och förvaring erbjuds via en garderob.

Badrum
Badrummet nås via hallen. Riktigt stilrent med golv belagt med antracitgrå klinker och underliggande komfortvärme, och helkaklade väggar i vitt. Inredningen består av wc, handfatskommod nyinsatt år 2017, vägghängd spegel och dusch med glasade invikbara dörrar. Förberett för den som önskar sätta in en egen tvättmaskin. Spotlights i taket känns självklart.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 350 000 kr

Avgift: 3 372 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 10,37%. Föreningen tillåter juridisk person som köpare.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 350 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 100 kr/mån, och hushållsel 250 kr/mån.
Driftkostnaden är ett antaget riktvärde baserat på säljarens uppgifter och kan variera beroende på antalet personer i hushållet.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: B1001.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 4, ej hiss. Våningsplan 1 av 4.

Byggår: ca 1930.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 49 m².

Uppvärmning: Bergvärme via vattenburna radiatorer.

Ventilation: Självdrag.

Energideklaration: Energiprestanda 108 kWh/m² år.

Övriga byggnader: Till lägenehten hör ett förråd. I källaren i uppgång B finns cykelrum samt gemensam tvättstuga. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner och en torktumlare från år 2016.

Information Förening

Förening: Brf Skiftesgatan 8.

Allmänt om föreningen: Brf Skiftesgatan 8 äger fastigheten Brämaregården 45:3 med adress Skiftesgatan 8A-B. Fastigheten är bebyggd med ett flerbostadshus i tre våningar samt inredd vind och källare. Föreningen består av 13 lägenheter med en sammanlagd bostadsarea om 473 kvm. Byggnadsår ca 1930, renoverat och tillbyggt 2016.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Fastighetspartner. Enligt ekonomisk prognos beräknas höjning i förhållande med snittränta om 2,25 % och inflation ca 2 %. I januari 2018 höjdes avgifterna med 2%. Beslut om avgiftsförändringar tas i slutet av varje år.

Kommande/gjorda renoveringar: I samband med att föreningen bildades 2016 utfördes en omfattande renovering av fastigheten som innefattade stambyte, nya kök och badrum, takrenovering, nya 2-glasfönster med Argongas, ny fasad, nytt värmesystem, nybyggd tvättstuga, vinden gjordes om till bostäder samt säkerhetsdörrar och nya ytskikt i alla lägenheter. Självdrag i alla bostäder med mekanisk frånluft i badrum och kök. Paxfläktar i badrum och kolfilterfläktar i kök. Vid förvärvet av fastigheten är entreprenaden besiktigad och slutförd.

Centrala Hisingen - Kvillebäcken

bekvämt boende, god service och gröna oaser


Centrala Hisingen består av flera mindre områden såsom Brämaregården, Kvilletorget,
Kyrkbyn och Lundby. Området präglas idag av nytänkande och framtidsvisioner och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv, skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

I kvarteren finns närbutiker, matställen och frisörer, ofta samlade kring mindre torg.
Kville Saluhall vid Vågmästareplatsen erbjuder allt från frukt och grönt till lokala delikatesser och smaker från när och fjärran. Saluhallen är en populär mötesplats för kringboende i alla åldrar. Backaplan är det stora shoppingcentret i området. Utöver stormarknader finns här träningsställen och restauranger.

Vackra grönområden och parker är exempelvis Rosenparken, Keillers park och Flunsåsparken. I den stora Hisingsparken och Slätta Damm finns härliga strövområden, promenadvägar och motionsslingor. Uppifrån Ramberget får man en hänförande utsikt över staden och skärgården.

Kommunikationerna i området är mycket goda. På bara ett par minuter når man Göteborgs centrum. Det finns även gott om gång- och cykelvägar att ta sig fram på.

Centrala Hisingen inbjuder till ett bekvämt boende i storstaden nära vacker grönska och med havet på behändigt avstånd. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning