Såld

Härlig social bostad med magisk takterrass

Anders Pettersson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Bratteråsgatan 56

3:a Eriksberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 552 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 96 kvm
Våning:
5/5, hiss
Adress:
Bratteråsgatan 56,
417 62 Göteborg
En oslagbar vy
En oslagbar vy
52 kvadratmeter av ljusa ytor
52 kvadratmeter av ljusa ytor
Med en terrass på 31 kvm blir man lätt bortskämd
Med en terrass på 31 kvm blir man lätt bortskämd

Beskrivning

Hjärtligt välkomna till Bratteråsgatan 56! Nu har ni chansen att förvärva denna magiska trerummare med mycket hög standard. Här bor man högst upp i huset, fritt från insyn. Hela bostaden genomsyras av fina ytskikt med klassisk ekparkett. I denna bostad råder en rogivande stämning med ett härligt lugn. Den härliga terrassen är ca 31 kvadratmeter och sträcker sig runt halva bostaden. Här kan ni ha en härlig grillkväll med vänner och familj, och njuta av en skön utsikt över älv och takåsar. Vardagsrum och kök är förenat med öppen planlösning, vilket ger en härlig rymd. Två bra sovrum och ett helkaklat badrum med egna tvättmöjligheter. En bostad där ni bara kan flytta in och njuta av tillvaron!

Att lägenheten är belägen i en stark förening med stabil ekonomi och trevliga grannar är också en stor fördel. På Eriksberg bor ni i ett harmoniskt område där stadsbruset är som bortblåst. Ta en promenad längs den träskodda kajen som löper ändå bort till Sannegårdshamnen med flertalet mysiga caféer och restauranger längs vägen. Vill ni åt stadspulsen är det bara att ta en kort båttur över med Älvsnabben.

Bostadens 96 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in i en ljus och trevlig hall. Gott om förvaring av ytterkläder och skor finner ni till höger i hallen där det är gjort som en öppen klädkammare (kan även delas av till ett extra rum). Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger en fin ekparkett som är genomgående i hela bostaden.

Vidare genom hallen möts ni av en härlig planlösning mellan kök och vardagsrum. Ytan är på hela 51 kvm och inger en hemtrevlig känsla. Köksinredningen går i vitt med släta klassiska köksluckor tillsammans med en mörkare bänkskiva i laminat. Ovan bänkskivan sitter ett stänkskydd i form av mörka kakelplattor. Utrustningen i köket består av infälld diskho, spishäll med inbyggd ugn, mikro i bra arbetshöjd, integrerad diskmaskin samt kyl och frys i rostfritt. Stora fönsterpartier bjuder på ett härligt ljusinsläpp i hela rummet. Ni kan möblera med ett större matsalsbord för minst 8 personer om ni önskar. Den öppna sociala planlösningen gör att alla familjemedlemmar och vänner kan umgås tillsammans under tiden kocken står i köket. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger fin ekparkett.

Vardagsrumsdelen ger utrymme för stor soffgrupp med tillhörande möblering så som soffbord och tv-bänk. Från detta rum når ni även den stora balkongen som sträcker sig runt halva bostaden. Här ute kan ni möblera med både utemöbler som bord och stolar samt en loungegrupp med soffa. Möjligheten till att ha grill på uteplatsen finns och det är perfekt under sommartiden. Bjud över vänner och familj på en härlig grillkväll och njut av den fina utsikten.

Bostadens största sovrum ligger behagligt på gaveln. Här har ni plats för en dubbelsäng med tillhörande möblering. Förvaringen gör ni bäst tre skjutdörrsgarderober. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger ekparkett.

Det andra sovrummet är ett rum som kan användas som barnrum, kontor eller gästrum. Ni kan möblera med mindre dubbelsäng med tillhörande möblering.

Det stora badrummet är helkaklat i naturliga nyanser med mörkt sandfärgade kakelplattor på vägg och ljusare klinker på golv. Utrustningen består av WC, handfat med kommod med ovansittande spegelskåp, handdukstork, duschhörna med takdusch och vikbara väggar i glas. Här har ni även en egen tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare med en bra arbetsbänk och förvaringsskåp ovan.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 552 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. I avgiften ingår ett obligatoriskt tillägg om 220 kr/månad som avseer bredband, TV och telefoni.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,7103%.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Sannegården 7:11.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 11503.

Våningsplan: Våningsplan 5 av 5, hiss finns.

Storlek: 3 rum och kök, varav 3 sovrum. Boarea ca 96 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

TV- och internetanslutning: TV: Telia Triple Play ingår i avgiften som obligatorisk kostnad om 220 kr för digital-TV, IP-telefoni och bredband (50/8-100/10 Mbit per sekund).

Bilplats: I föreningen finns det 41 parkeringsplatser och 4 MC-platser, dessa finns i parkeringsgarage under gården. I parkeringsgaraget finns två handikappanpassade parkeringsplatser. Kostand för att hyra en bilplats är 1100 kr/mån och MC-plats 400 kr/mån. I dagsläget är det kö till bilplats.

Energideklaration: Energiprestanda 61 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett källarförråd. I föreningen finns cykelförråd i källarplan, barnvagns- och rullstolsförråd i anslutning till trapphusen. Sopnedkast anslutna till sopsug finns på gården.

Information Förening

Förening: Brf Kronhjulet. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).


Allmänt om föreningen: Brf Kronhjulet förvärvade i maj 2014 del av fastighet Sannegården 7:11. Husen har nyproducerats med totalentreprenad av JM AB under 2014-2015 och inflyttning påbörjades i oktober 2015. Brf Kronhjulet består av två hus, varav ett i vinkel, på vardera sex våningar. Föreningen består av 77 bostadsrättslägenheter samt en hyreslokal.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av RB Ekonomi. Avsättning för föreningens fastighetsunderhåll är i enlighet med ekonomisk plan beräknad till ett årligt belopp motsvarande 30 kr/kvm boarea. Föreningen har en mycket god ekonomi och amorterar ca 1,6 miljoner/år.

Kommande/gjorda renoveringar: Byggnaderna färdigställdes 2016 och eftersom fastigheten är nybyggd finns inget underhåll planerat inom de närmaste fem till tio åren.

Eriksberg

På Eriksberg möts historia och framtid i skön harmoni. Toppmoderna, exklusiva fastigheter belägna precis vid vattnet, integreras med gamla, genuina varvsbyggnader och arbetarbostäder.
Eriksberg är präglat av expansion och framåtanda och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv,
skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

Den gemytliga kajpromenaden på Norra Älvstranden löper från Eriksberg till Lindholmen och är ett populärt promenadstråk såväl dag som kvällstid där man njuter av folklivet. Längs vägen finns många mysiga caféer och restauranger där man lätt finner sina egna guldkorn.

Gröna oaser finns exempelvis i Krokängsparken och Färjenäsparken, varav den senare också har en mycket populär lekplats. För den som vill motionera finns flera anläggningar.
På Norra Älvstranden finns Göteborgs äldsta biograf Aftonstjärnan, den öppnade 1915 och visar fortfarande film och teaterföreställningar. Även Backateatern är belägen i området.

Kommunikationerna till stadskärnan är mycket goda. Stig på färjan vid Eriksberg, Slottsberget eller Lindholmspiren och njut av en rofylld båttur in till Lilla Bommen eller Stenpiren.
Flertalet busslinjer trafikerar dessutom sträckan, däribland stombussen som går med fem
minuters intervall under morgon- och eftermiddagstimmarna. Vill man hyra en båtplats
finns möjlighet i Eriksbergsdockan eller i Västra Sannegårdshamnens båtklubb.

Eriksberg inbjuder till ett exklusivt och havsnära boende i unik Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter