Såld

Central hörnlägenhet med möjlig gästlägenhet

Såld

Viktoriagatan 38

5:a Vasastaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
6 989 kr/mån
Rum:
5 rum
Boarea:
ca 127 kvm
Våning:
2/7, hiss
Byggår:
1972
Adress:
Viktoriagatan 38,
411 25 Göteborg

Beskrivning

Hörnvåning med plats för den stora familjen! Härliga sällskapsytor med öppen spis och en underbar vy över den vackra bebyggelsen från sekelskiftet. Flertalet olika planlösningar går att genomföra. Mycket bra läge i Vasastan med gångavstånd till det mesta! Lediga garageplatser finns att hyra i huset. Hiss finns.

I dagsläget är lägenheten uppdelad till två bostäder, det går enkelt att integrera dem med varandra.

Med entré från den fint uppväxta och prisbelönta gården eller direkt från garaget. De 127 kvadratmetrarna är disponerad enligt följande;

Hall mot kök och vardagsrum. Praktisk förvaring för ytterkläder och skor.

Stort luftigt vardagsrum med vackert perspektivfönster och fin vy över Karl Gustavsgatan och den vackra bebyggelsen. Fungerande öppen spis.

Kök med renoveringsbehov. Matplats i anslutning till den mysiga balkongen som vetter mot Karl Gustavsgatan.

Badrummet renoverades 2005 av föreningen. Helkaklat med klinkergolv, dusch, handdukstork.

Tre-fyra sovrum totalt, varav det ena i anslutning till balkong och kök lämpar sig utmärkt som arbetsrum/gästsovrum.

I dagsläget är lägenheten uppdelad till två bostäder, det går enkelt att integrera dem med varandra.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 6 989 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,92625%.

Driftkostnad: Elkostnaden är ca 250:-/mån i snitt i för denna typ av lägenhet.

Ett bostadsrättstillägg brukar tillkomma på försäkringen om 30:-/mån generellt.(kontakta ditt försäkringsbolag för mer info).

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1201.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 7, hiss finns.

Byggår: 1972.

Storlek: 5 rum och kök. Boarea ca 127 m².

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät, Comhem.
Internet: Bredband via Tele2, (fiber) alternativt via Com Hem.

Uteplats: Mysig balkong i anslutning till köket med utsikt över Karl Gustavsgatan.

Bilplats: Garageplats går att hyra i samma byggnad från 1.500kr/mån, se mer info på;

http://ikfab.kjellberg.se/parkering.

Energideklaration: Energiprestanda 137 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Det finns källarförråd.

Information Förening

Förening: Brf Askungen 1.


Allmänt om föreningen: Brf Askungen 1 ligger i hjärtat av Vasastaden i Göteborg. Nära stadens kommersiella centrum, men ändå inte mer än en kvarts promenad till Slottsskogens grönska.

Föreningen innehar tomträtten på fastigheten Vasastaden 14:2 sedan år 2002, totalt ryms 204 lägenheter varav ca 21 upplåts med hyresrätt samt 6 kommersiella lokaler för uthyrning. Tomträttsavgälden gäller tom år 2020 så omförhandling ligger troligtvis runt år 2019.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Föreningen gör avsättningar varje år för att klara framtida underhåll. Avgiften kommer med stor sannolikhet behöva justeras kommande året/åren, senaste justeringen gjordes i år med en höjning på 3%. Föreningen planerar att konvertera ca 400kvm lokalyta till bostäder under kommande åren vilket kommer medföra ökat kapital till föreningen.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en framtagen underhållsplan och i den föreligger renoveringar av olika dignitet, för närmare information se årsredovisning.

2022 Planeras stamrenovering enligt underhållsplanen, en förstudie kommer att göras inför val av lämpligast metod.

Gjorda renoveringar:
2008 Besiktning av fasad, installation av nytt styr- och reglersystem för värme- och ventilationssystemen samt installations av värmeåtervinningsaggregat för ventilationsluften i en av föreningens största kontorslokaler.
2009 Utfördes en OVK.
2010 Nya takterrasser samt ombyggnad av soprum till återvinningsrum.
2011 Nya entrépartier samt ommålning av stora delar av fasaderna i markplan.
2012 Spolning av avloppsledningar, renovering av hyresrätter, byte av fönster i universitetets lokaler samt åtgärder av brister i ventilationssystemet.
2013 Fortsatt konvertering av lokaler till bostäder samt införande av värmeåtervinning på ventilationssystemet.
2014 Färdigställdes två nya lägenheter i bottenplan på Karl Gustavsgatan.
2015 Utvidgades parkeringsplatserna på Thorildsgatan.
2016 Renovering av garaget, terrassrenovering samt injustering av värmen på Föreningsgatan och Karl Gustavsgatan.
2017 Injustering av värmesystemet.

Övrigt: För mer information se föreningens hemsida www.brfaskungen1.se.

Vasastaden

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Alternativ planlösning
Alternativ planlösning
Counter