Såld

Ljus och väldisponerad bostad med närhet till hela stadens utbud

Patrik Henningsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0709-16 22 68 patrik.henningsson@lundin.se
Annika Landqvist
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 78 annika.landqvist@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Viktoriagatan 32

1,5:a Vasastaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 272 kr/mån
Rum:
1,5 rum
Boarea:
ca 44 kvm
Våning:
1/5, hiss
Byggår:
1971
Adress:
Viktoriagatan 32,
411 25 Göteborg

Beskrivning

I hjärtat av gemytliga Vasastaden finner ni denna fina bostad. Oerhört väldisponerade ytor med ett generöst och lättmöblerat vardagsrum i halvöppen planlösning mot kök och separat sovalkov som rymmer dubbelsäng, skrivbord och förvaring. Genomgående tidlösa materialval som lämnar en neutral bas att inreda efter och mängder med ljusinsläpp från rejäla fönsterpartier som bidrar till känslan av rymd. Helkalklat badrum med badkar för avkopplande stunder.

Det centrala läget är fenomenalt och omgivningarna har allt du kan önska. Lugnet är påtagligt och ändå finns allt man kan önska sig i form av service och nöjen utanför dörren, dessutom är vi nästan granne med Göteborgs Universitet. Sköna gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan, rekreation mitt bland storstadspulsen. Ett kvalitetsfullt och bekvämt boende i en mycket stabil och välskött förening!

Bostadens yta disponeras enligt följande:

Hall
Vi välkomnas in i hall med plats för avhängning och avställning av skor intill dörren. Förvaring erbjuds via flertalet garderober med överskåp. Golvet är belagt med ekparkett, väggarna är målade i vitt.

Vardagsrum
Rymligt vardagsrum med flertalet möbleringsalternativ och plats för både soffgrupp, skrivbordshörna och matbord. Ett fantastiskt ljusinsläpp ges från generösa fönsterpartier längsgående nästan hela bostaden. Golv belagt med ekparkett, vitmålade väggar lämnar en neutral bas att inreda efter.

Kök
Tidlöst kök i halvöppen planlösning med vardagsrum. Vita skåpsluckor, massiv ekbänkskiva, ljus mosaik och öppna hyllplan. Genomtänkt utformning i gavel som lämnar bra med arbetsytor för hemmakocken. Den maskinella utrustningen består utav Spis/ugn, köksfläkt och kyl samt frys. De vitmålade väggarna har brutits fint mot en beige fondvägg, golv belagt med praktisk klinker.

Sovalkov
Generöst utformat med plats för en större säng och skrivbord eller förvaringsmöjligheter. Golv belagt med ekparkett, vitmålade väggar.

Badrum
Stilrent badrum som nås intill bostadens entré. Helkaklade väggar i vitt och golv belagt med grå klinker. Utrustat med: WC, handfat, vägghängd spegel, badrumsskåp och badkar för avkopplande stunder.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 272 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Obligatoriskt tillägg 186kr/mån för el (med retroaktiv reglering för faktisk förbrukning).
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,32622%. Andel av årsavgift är 0,32622%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 337 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 151 kr och hushållsel 186 kr.
Retroaktiv reglering för faktisk förbrukning av el, förra året fick säljaren tillbaka 30kr/mån. Driftkostnaden är ett antaget riktvärde baserat på säljarens uppgifter och kan variera beroende på antalet personer i hushållet.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 13/1103.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 5, hiss finns.

Byggår: 1971.

Storlek: 1,5 rum och kök. Boarea ca 44 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät, leverentör Comhem.
Internet: Bredband via Comhem.

Energideklaration: Energiprestanda 137 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett källarförråd.
Två gemensamma tvättstugor belägna i källaren utrustade med 2 TM, 1 TT och 2 torkrum. Separat mangelrum.
Cykelrum.

Gästrum som går att boka för boende och deras gäster. Avgiften är ca 200 kr/dygn för veckodagar och ca 300 kr/dygn för helger, fredag - söndag. Rummet har plats för fyra gäster. I anslutning till rummet finns ett badrum med dusch och toalett.

Information Förening

Förening: Brf Askungen 1.


Allmänt om föreningen: Brf Askungen 1 ligger i hjärtat av Vasastaden i Göteborg. Nära stadens kommersiella centrum, men ändå inte mer än en kvarts promenad till Slottsskogens grönska.

Föreningen innehar tomträtten på fastigheten Vasastaden 14:2 sedan år 2002, totalt ryms 204 lägenheter varav ca 21 upplåts med hyresrätt samt 6 kommersiella lokaler för uthyrning. Tomträttsavgälden gäller tom år 2020 så omförhandling ligger troligtvis runt år 2019.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Föreningen gör avsättningar varje år för att klara framtida underhåll. Avgiften kommer med stor sannolikhet behöva justeras kommande året/åren, senaste justeringen gjordes i år med en höjning på 3%. Föreningen planerar att konvertera ca 400kvm lokalyta till bostäder under kommande åren vilket kommer medföra ökat kapital till föreningen.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en framtagen underhållsplan och i den föreligger renoveringar av olika dignitet, för närmare information se årsredovisning.

2022 Planeras stamrenovering enligt underhållsplanen, en förstudie kommer att göras inför val av lämpligast metod.

Gjorda renoveringar:
2008 Besiktning av fasad, installation av nytt styr- och reglersystem för värme- och ventilationssystemen samt installations av värmeåtervinningsaggregat för ventilationsluften i en av föreningens största kontorslokaler.
2009 Utfördes en OVK.
2010 Nya takterrasser samt ombyggnad av soprum till återvinningsrum.
2011 Nya entrépartier samt ommålning av stora delar av fasaderna i markplan.
2012 Spolning av avloppsledningar, renovering av hyresrätter, byte av fönster i universitetets lokaler samt åtgärder av brister i ventilationssystemet.
2013 Fortsatt konvertering av lokaler till bostäder samt införande av värmeåtervinning på ventilationssystemet.
2014 Färdigställdes två nya lägenheter i bottenplan på Karl Gustavsgatan.
2015 Utvidgades parkeringsplatserna på Thorildsgatan.
2016 Renovering av garaget, terrassrenovering samt injustering av värmen på Föreningsgatan och Karl Gustavsgatan.
2017 Injustering av värmesystemet.

Övrigt: För mer information se föreningens hemsida www.brfaskungen1.se.

Vasastaden

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter