Snart till salu

Bostadsrättsradhus i två plan med områdets bästa läge

Anders Pettersson
ansvarig mäklare

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Spjutkastaregången 2

6:a Biskopsgården

Kortfakta

Avgift:
5 853 kr/mån
Rum:
6 rum
Boarea:
ca 117 kvm
Byggår:
1996
Adress:
Spjutkastaregången 2,
418 39 Göteborg

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på anders.pettersson@lundin.se.

Välkomna till Spjutkastaregången 2 i mysiga Solvädersbyn som gränsar mot det vackra friluftsområdet Svarte mosse. Trevligt bostadsrättsradhus i två plan med solig altan och trädgård i söderläge. Huset har härliga sällskapsytor med vardagsrum och kök i öppen planlösning med utgång till altanen, fyra sovrum, två badrum samt separat tvättstuga. Perfekt för den stora barnfamiljen! Förråd intill entrén. Parkeringsplats ingår i månadsavgiften.

Lugnt och barnvänligt område med trivsamma omgivningar och det mesta man kan önska i närheten. Här bor ni med direkt närhet till Svarte Mosse som är ett fint friluftsområde med vacker natur, flertal leder och naturstigar samt fina sjöar. I närområdet ligger flera förskolor och skolor i årskurs 0-6 och 0-9. Det finns även flera torg med stort utbud av affärer samt vårdcentral. Kommunikationerna är goda då spårvagn 5, 6 och 10 snabbt tar er in till centrum. Med cykel tar det cirka 10 minuter till Norra Älvstranden och Chalmers Lindholmen.

Rumsbeskrivning: ENTRÉPLAN

Innanför ytterdörren möts man av en hall med praktiskt grått klinkergolv och ljusgråa väggar. Rakt fram i hallen finns plats för avhängning eller garderob.

Trivsamma sällskapsytor i öppen planlösning med fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier ut mot trädgården. Vardagsrummet kan inredas med soffa och matplats. Fint parkettgolv och ljusa väggar. Härifrån når man en solig altan samt en lättskött liten trädgård i söderläge.

Köket har björkfärgad köksinredning med bänkytor i mörkgrått och vitt kakel. Under överskåpen sitter infällda spotlights. Utrustningen består av hällspis med ugn, fläkt, integrerad diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Grått klinkergolv och ljusa väggar. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp.

På entréplan ligger två av husets fyra sovrum. Det största sovrummet har plats för dubbelsäng alternativt säng och arbetshörna. Parkettgolv och ljusgråa väggar.

Det andra sovrummet har plats för säng och arbetshörna samt förvaringsmöjligheter i garderober. Trälaminatgolv och vita väggar.

Renoverat badrum från 2015 med grått klinkergolv och helkaklade väggar i ljust sandfärgat kakel. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp, duschhörna med glas väggar samt både taksil och handdusch. Ett litet fönster bidrar med ljusinsläpp och vädringsmöjlighet.

På entréplan finns även en separat tvättstuga med tvättmaskin (2008) och torktumlare (2016).


ÖVRE PLAN

På övre plan möts man av ett stort allrum med rikligt ljusinsläpp från ett generöst fönsterparti. Här kan man inreda med både soffhörna och matplats. Trälaminatgolv och ljusgråa väggar.

Övre plan utgörs även av två sovrum varav det största är väldigt generöst utformat och har fönster i två väderstreck så det kan enkelt delas av för att skapa ett extra sovrum om man önskar. Här finns plats för dubbelsäng samt förvaringsmöjligheter i flera garderober. Trälaminatgolv och ljusgråa väggar.

Det andra sovrummet på övre plan har plats för säng och skrivbord och förvaringsmöjligheter i garderober. Två fönster bidrar med ljusinsläpp. Trälaminatgolv och ljusgråa väggar.

Badrummet har sandfärgat klinkergolv och delvis helkaklade väggar. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp och badkar. Här finns även husets värmepump som är från 2010. Ett litet fönster bidrar med dagsljus och vädringsmöjlighet.

2014 monterades solskyddsfilm på samtliga fönster i söderläge.

Information Ekonomi

Avgift: 5 853 kr/mån. I avgiften ingår vatten a´conto, kabel-tv och parkeringsplats.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,9504%. Andel av årsavgift är 1,03%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 969 kr/mån. Fördelas enligt följande: uppvärmning 505 kr, försäkring 172 kr och hushållsel 292 kr.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 802.

Byggår: 1996.

Storlek: 6 rum och kök, varav 4-5 sovrum. Boarea ca 117 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Värmepump.

Ventilation: Mekanisk frånluft med värmeåtervinning.

TV- och internetanslutning: TV: Kabel-tv från Comhem, grundutbud ingår i avgiften.
Internet: Bredband från Comhem.

Uteplats: Altan i söderläge som renoverades 2014 med nytt staket. Liten lättskött trädgård.

Bilplats: Föreningen disponerar ca 200 parkeringsplatser. En plats ingår i månadsavgiften och ytterligare platser kan hyras. Det finns även platser för gästparkering i området.

Energideklaration: Energiprestanda 155 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: I anslutning till huset finns ett förråd.
I föreningen finns tre lekplatser som nyligen renoverats. Den största på Sprintergången är lämplig för de lite större barnen medan de mindre på Tiokampsgången och Längdhopparegången är lämpliga för mindre barn.

Information Förening

Förening: Brf Solvädersbyn. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
Föreningen tillåter delat ägande: Ej angiven.
I föreningen finns 125 st lägenheter varav 9 st hyresrätter.

Allmänt om föreningen: Brf Solvädersbyn är en bostadsrättsförening bestående av 125 par- eller radhus/lägenheter med en tillhörande tomt, varav 9 upplåts med hyresrätt. Det finns också en friliggande villa, en fastighet som förvaltas som hyresrätt och hyrs ut till kommunen som handikappboende och en föreningslokal med adressen Solvädersbyn 50. Husen var ursprungligen en del av OS-byn i Lillehammer 1994, och användes även vid VM i friidrott i Göteborg 1995. De fick sin nuvarande placering år 1996. Brf Solvädersbyn bildades 2002, och inköpte under de två följande åren samtliga hus i byn. Husen är grupperade i form av gårdar, vilka med tanke på husens historik är uppkallade efter olika idrottsgrenar. Husen finns i tre storlekar kallade brons-, silver- och guldhus, varav bronshuset är det vanligaste. Bronshusen är i form av treor eller fyror på 92 kvadrat fördelat på ett och ett halvt plan. Silverhuset är i två plan om totalt 117 kvadrat med möjlighet till vindsförvaring. Guldhuset är i stort sett ett större bronshus och omfattar hela 128 kvadrat. Tomträtten omförhandlas 2016.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltare är Primär Fastighetsförvaltning. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2018-10-26).

Försäkring: Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade via Länsförsäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan 2017-2021.
I dagsläget pågår fasadmålning av fastigheterna. Etapp 1 är klart och resterande etapper kommer utföras under 2019-2020.
Utförda renoveringar:
2007 utfördes fasadmålning av samtliga fastigheter.
2009 byte av varmvattenberedare.
2013 byte gavelfönster.
2015 byte förrådsdörrar.
2015-2016 fasadtvätt.

Parkering: Föreningen disponerar ca 200 parkeringsplatser. En plats ingår i månadsavgiften och ytterligare platser kan hyras. Det finns även platser för gästparkering i området.

TV och bredband: Kabel-tv och bredband från Comhem.

Gårdsplats: I föreningen finns tre lekplatser som nyligen renoverats. Den största på Sprintergången är lämplig för de lite större barnen medan de mindre på Tiokampsgången och Längdhopparegången är lämpliga för mindre barn.

Övrigt: Föreningen upplåter husen med kallhyra så att var och en betalar endast för sig själv. Husen värms (om inte den boende installerat en egen lösning) med en blandning av el och värmepumpsdrift, där man fritt kan sätta den innetemperatur man själv önskar. Man kan man också välja mellan två olika temperaturer på varmvattnet.
Parkeringskortet ska överlåtas av säljaren.

Hisingen

Kajpromenader, storstadsliv och vacker naturVälkommen till Hisingen, Sveriges femte största ö! Hisingen utgör en stor del av Göteborgs kommun och här finns flera olika bostadsområden varav Lindholmen, Sannegårdshamnen, Eriksberg, Kvillebäcken, Backa, Lundby, Hisings Backa, Gerrebacka, Hisings Kärra och Tuve är några. Området i stort präglas av nytänkande, framtidsvisioner och utveckling och bostäderna här är en blandning av äldre villor, nybyggnationer, rad- och kedjehusområden samt flerbostadshus. Serviceutbudet är mycket stort och här finns både kvartersbutiker och större köpcentrum. Utmed kajerna på Norra Älvstranden finns fina promenadstråk, småbåtshamnar och ett stort utbud av mysiga caféer och restauranger. Vackra grönområden och parker är exempelvis Rosenparken, Keillers park, Flunsåsparken, den stora Hisingsparken och Slätta Damm. Kommunikationerna är mycket goda och man tar sig lätt fram i staden med båt, buss eller spårvagn. Det finns även gott om gång- och cykelvägar.

På Hisingen lever du ett aktivt storstadsliv med både havet och grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter