Såld

Bostadsrättsradhus i två plan med områdets bästa läge

Anders Pettersson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Spjutkastaregången 2

6:a Biskopsgården

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
5 853 kr/mån
Rum:
6 rum
Boarea:
ca 117 kvm
Byggår:
1996
Adress:
Spjutkastaregången 2,
418 39 Göteborg

Beskrivning

Välkomna till Spjutkastaregången 2 i mysiga Solvädersbyn som gränsar mot det vackra friluftsområdet Svarte mosse. Trevligt bostadsrättsradhus i två plan med solig altan och trädgård i söderläge. Huset har härliga sällskapsytor med vardagsrum och kök i öppen planlösning med utgång till altanen, fyra sovrum, två badrum samt separat tvättstuga. Perfekt för den stora barnfamiljen! Förråd intill entrén. Parkeringsplats ingår i månadsavgiften.

Lugnt och barnvänligt område med trivsamma omgivningar och det mesta man kan önska i närheten. Här bor ni med direkt närhet till Svarte Mosse som är ett fint friluftsområde med vacker natur, flertal leder och naturstigar samt fina sjöar. I närområdet ligger flera förskolor och skolor i årskurs 0-6 och 0-9. Det finns även flera torg med stort utbud av affärer samt vårdcentral. Kommunikationerna är goda då spårvagn 5, 6 och 10 snabbt tar er in till centrum. Med cykel tar det cirka 10 minuter till Norra Älvstranden och Chalmers Lindholmen.

Rumsbeskrivning: ENTRÉPLAN

Innanför ytterdörren möts man av en hall med praktiskt grått klinkergolv och ljusgråa väggar. Rakt fram i hallen finns plats för avhängning eller garderob.

Trivsamma sällskapsytor i öppen planlösning med fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier ut mot trädgården. Vardagsrummet kan inredas med soffa och matplats. Fint parkettgolv och ljusa väggar. Härifrån når man en solig altan samt en lättskött liten trädgård i söderläge.

Köket har björkfärgad köksinredning med bänkytor i mörkgrått och vitt kakel. Under överskåpen sitter infällda spotlights. Utrustningen består av hällspis med ugn, fläkt, integrerad diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Grått klinkergolv och ljusa väggar. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp.

På entréplan ligger två av husets fyra sovrum. Det största sovrummet har plats för dubbelsäng alternativt säng och arbetshörna. Parkettgolv och ljusgråa väggar.

Det andra sovrummet har plats för säng och arbetshörna samt förvaringsmöjligheter i garderober. Trälaminatgolv och vita väggar.

Renoverat badrum från 2015 med grått klinkergolv och helkaklade väggar i ljust sandfärgat kakel. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp, duschhörna med glas väggar samt både taksil och handdusch. Ett litet fönster bidrar med ljusinsläpp och vädringsmöjlighet.

På entréplan finns även en separat tvättstuga med tvättmaskin (2008) och torktumlare (2016).


ÖVRE PLAN

På övre plan möts man av ett stort allrum med rikligt ljusinsläpp från ett generöst fönsterparti. Här kan man inreda med både soffhörna och matplats. Trälaminatgolv och ljusgråa väggar.

Övre plan utgörs även av två sovrum varav det största är väldigt generöst utformat och har fönster i två väderstreck så det kan enkelt delas av för att skapa ett extra sovrum om man önskar. Här finns plats för dubbelsäng samt förvaringsmöjligheter i flera garderober. Trälaminatgolv och ljusgråa väggar.

Det andra sovrummet på övre plan har plats för säng och skrivbord och förvaringsmöjligheter i garderober. Två fönster bidrar med ljusinsläpp. Trälaminatgolv och ljusgråa väggar.

Badrummet har sandfärgat klinkergolv och delvis helkaklade väggar. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp och badkar. Här finns även husets värmepump som är från 2010. Ett litet fönster bidrar med dagsljus och vädringsmöjlighet.

2014 monterades solskyddsfilm på samtliga fönster i söderläge.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 5 853 kr/mån. I avgiften ingår vatten a´conto, kabel-tv och parkeringsplats.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,9504%. Andel av årsavgift är 1,03%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 1 135 kr/mån. Fördelas enligt följande: uppvärmning 671 kr, försäkring 172 kr och hushållsel 292 kr.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 802.

Byggår: 1996.

Storlek: 6 rum och kök, varav 4-5 sovrum. Boarea ca 117 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Värmepump.

Ventilation: Mekanisk frånluft med värmeåtervinning.

TV- och internetanslutning: TV: Kabel-tv från Comhem, grundutbud ingår i avgiften.
Internet: Bredband från Comhem.

Uteplats: Altan i söderläge som renoverades 2014 med nytt staket. Liten lättskött trädgård.

Bilplats: Föreningen disponerar ca 200 parkeringsplatser. En plats ingår i månadsavgiften och ytterligare platser kan hyras. Det finns även platser för gästparkering i området.

Energideklaration: Energiprestanda 155 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: I anslutning till huset finns ett förråd.
I föreningen finns tre lekplatser som nyligen renoverats. Den största på Sprintergången är lämplig för de lite större barnen medan de mindre på Tiokampsgången och Längdhopparegången är lämpliga för mindre barn.

Information Förening

Förening: Brf Solvädersbyn. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 125 st lägenheter varav 9 st hyresrätter.

Allmänt om föreningen: Brf Solvädersbyn är en bostadsrättsförening bestående av 125 par- eller radhus/lägenheter med en tillhörande tomt, varav 9 upplåts med hyresrätt. Det finns också en friliggande villa, en fastighet som förvaltas som hyresrätt och hyrs ut till kommunen som handikappboende och en föreningslokal med adressen Solvädersbyn 50. Husen var ursprungligen en del av OS-byn i Lillehammer 1994, och användes även vid VM i friidrott i Göteborg 1995. De fick sin nuvarande placering år 1996. Brf Solvädersbyn bildades 2002, och inköpte under de två följande åren samtliga hus i byn. Husen är grupperade i form av gårdar, vilka med tanke på husens historik är uppkallade efter olika idrottsgrenar. Husen finns i tre storlekar kallade brons-, silver- och guldhus, varav bronshuset är det vanligaste. Bronshusen är i form av treor eller fyror på 92 kvadrat fördelat på ett och ett halvt plan. Silverhuset är i två plan om totalt 117 kvadrat med möjlighet till vindsförvaring. Guldhuset är i stort sett ett större bronshus och omfattar hela 128 kvadrat. Tomträtten omförhandlas 2016.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltare är Primär Fastighetsförvaltning. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2018-10-26).

Försäkring: Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade via Länsförsäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan 2017-2021.
I dagsläget pågår fasadmålning av fastigheterna. Etapp 1 är klart och resterande etapper kommer utföras under 2019-2020.
Utförda renoveringar:
2007 utfördes fasadmålning av samtliga fastigheter.
2009 byte av varmvattenberedare.
2013 byte gavelfönster.
2015 byte förrådsdörrar.
2015-2016 fasadtvätt.

Parkering: Föreningen disponerar ca 200 parkeringsplatser. En plats ingår i månadsavgiften och ytterligare platser kan hyras. Det finns även platser för gästparkering i området.

TV och bredband: Kabel-tv och bredband från Comhem.

Gårdsplats: I föreningen finns tre lekplatser som nyligen renoverats. Den största på Sprintergången är lämplig för de lite större barnen medan de mindre på Tiokampsgången och Längdhopparegången är lämpliga för mindre barn.

Övrigt: Föreningen upplåter husen med kallhyra så att var och en betalar endast för sig själv. Husen värms (om inte den boende installerat en egen lösning) med en blandning av el och värmepumpsdrift, där man fritt kan sätta den innetemperatur man själv önskar. Man kan man också välja mellan två olika temperaturer på varmvattnet.
Parkeringskortet ska överlåtas av säljaren.

Hisingen

Kajpromenader, storstadsliv och vacker natur


Välkommen till Hisingen, Sveriges femte största ö! Hisingen utgör en stor del av Göteborgs kommun och här finns flera olika bostadsområden varav Lindholmen, Sannegårdshamnen, Eriksberg, Kvillebäcken, Backa, Lundby, Hisings Backa, Gerrebacka, Hisings Kärra och Tuve är några. Området i stort präglas av nytänkande, framtidsvisioner och utveckling och bostäderna här är en blandning av äldre villor, nybyggnationer, rad- och kedjehusområden samt flerbostadshus. Serviceutbudet är mycket stort och här finns både kvartersbutiker och större köpcentrum. Utmed kajerna på Norra Älvstranden finns fina promenadstråk, småbåtshamnar och ett stort utbud av mysiga caféer och restauranger. Vackra grönområden och parker är exempelvis Rosenparken, Keillers park, Flunsåsparken, den stora Hisingsparken och Slätta Damm. Kommunikationerna är mycket goda och man tar sig lätt fram i staden med båt, buss eller spårvagn. Det finns även gott om gång- och cykelvägar.

Centrala Hisingen
Centrala Hisingen består av flera mindre områden såsom Brämaregården, Kvilletorget, Kyrkbyn och Lundby. Området präglas idag av nytänkande och framtidsvisioner och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv, skolor, föreningsliv och affärsverksamheter. I kvarteren finns ett bra utbud av närbutiker, matställen och frisörer. Kville Saluhall vid Vågmästareplatsen erbjuder allt från frukt och grönt till lokala delikatesser med smaker från när och fjärran. Backaplan är det stora shoppingcentret i området. Utöver stormarknader finns här även träningsställen och restauranger. Vackra grönområden och parker är exempelvis Rosenparken, Keillers park och Flunsåsparken. I den stora Hisingsparken och Slätta Damm finns härliga strövområden, promenadvägar och motionsslingor. Uppifrån Ramberget får man en hänförande utsikt över staden och skärgården. Kommunikationerna i området är mycket goda och på bara ett par minuter når man Göteborgs centrum. Det finns även gott om gång- och cykelvägar att ta sig fram på.

Eriksberg
På Eriksberg möts historia och framtid i en skön harmoni. Toppmoderna och exklusiva fastigheter belägna precis vid vattnet, integreras med gamla och genuina varvsbyggnader och arbetarbostäder. Eriksberg är präglat av expansion och framåtanda och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv, föreningsliv, skolor och affärsverksamheter. Den gemytliga kajpromenaden på Norra Älvstranden löper från Eriksberg till Lindholmen och är ett populärt promenadstråk såväl dag- som kvällstid där man kan njuta av folklivet. Längs vägen finns många mysiga caféer och restauranger där man lätt finner sina egna guldkorn. Gröna oaser finns exempelvis i Krokängsparken och Färjenäsparken, varav den senare också har en mycket populär lekplats. För den som vill motionera finns flera anläggningar. Kommunikationerna till stadskärnan är mycket goda. Stig på färjan vid Eriksberg, Slottsberget eller Lindholmspiren och njut av en rofylld båttur över älven till Lilla Bommen eller Stenpiren. Flertalet busslinjer trafikerar dessutom sträckan, däribland stombussen som går med fem minuters intervall under morgon- och eftermiddagstimmarna. Vill man hyra en båtplats finns möjlighet i Eriksbergsdockan eller i Västra Sannegårdshamnens båtklubb. Eriksberg inbjuder till ett exklusivt och havsnära boende i unik Göteborgsmiljö.

Gerrebacka
Här kombineras lantliv och storstadsliv. Området består av olika bostadsområden i skiftande byggstilar och omgärdas av vidsträckt, vacker natur. Här finns både bostadsrätter, radhus och friliggande villor som alla har naturen inpå knuten. I närliggande Kärra centrum hittar man god vardagsservice och i Bäckebol och vid Backaplan finns flera köpcentrum och stormarknader. Det finns flera idrottsanläggningar och föreningar med aktiviteter för alla åldrar inom musik, kultur och friluftsliv. I Tolsered ligger 4H-gården som har aktiviteter och kurser hela året. Skog, mark och älv ger stora möjligheter till ett rikt friluftsliv och vid Clarebergs gård ligger Jämmerberget där man har fin utsikt över landskapet. I de lummiga skogarna vid Ellesbo och Svankällan finns vackra naturstigar och motionsslingor. Till havet och badsjöar är avståndet inte heller långt.

Hisings Backa
Hisings Backa består av flera mindre områden såsom Brunnsbo, Backadalen och Backatorp. Bebyggelsen består av en blandning av funktionella lägenhetskomplex, mysiga villa- och radhusområden och spännande nybyggnationer. Backaplan och Bäckebol ligger i närheten med flera köpcentrum och stormarknader. Selma Lagerlöfs Torg och området runtomkring står inför en stor förändring med planerad om- och tillbyggnation. I den första etappen kommer det bland annat att byggas nya bostäder, verksamhetslokaler, idrottshall samt torg- och parkstråk. På sikt planeras det för omkring 3000 nya bostäder. I Hisings Backa finner man även Sankt Jörgen Park Resort med spa- och konferenscenter och Sankt Jörgen Park Golf med sin vackra 18-hålsbana. Möjligheter till motion hittar man bland annat vid Backavallens motionscentrum och Backa Röds näridrottsplats. Hisings Backa inbjuder till ett bekvämt boende omgivet av vackra naturmiljöer nära storstadslivet, med goda kommunikationer till Göteborgs stadskärna.

Hisings Kärra
Endast 10 minuter från Göteborgs centrum ligger Hisings Kärra beläget i vidsträckt, vacker natur. Här kombineras lantliv och storstadsliv på ett naturligt sätt. Kring Kärra centrum finns tätare bebyggelse i form av flerbostadshus och villaområden. Strax utanför öppnar sig landskapet med ängs- och betesmarker, skogspartier, bondgårdar samt fristående villor. Kärra centrum erbjuder god närservice och vid Backaplan och i Bäckebol finns ett flertal stormarknader. Det finns gott om aktiva idrottsklubbar och föreningar i området. Kärras sim- och sporthall, Clarebergs Ridklubb och Klarebergsvallen är några exempel. Skog, mark och älv ger stora möjligheter till ett rikt friluftsliv och i de lummiga skogarna vid Ellesbo och Svankällan finns vackra naturstigar och motionsslingor. Avståndet till havet och mysiga badsjöar är heller inte långt.

Kvillebäcken
I Kvillebäcken bor man bekvämt i storstaden, nära vacker grönska och med havet på behändigt avstånd. Området är lite av en uppstickare och kan med sin mix av gamla och nya kvarter beskrivas som ett Göteborg i miniatyr. Nya blänkande fastigheter blir en spännande kontrast till de charmiga landshövdingehusen och de tidstypiska 70-talsbyggnaderna.
Kville Saluhall vid Vågmästareplatsen, som stod klar 2013, har nominerats till det prestigefulla Kasper Salin-priset för sin arkitektur. Med sitt breda utbud av delikatesser, mat, frukt och grönt är Saluhallen en populär mötesplats för kringboende i alla åldrar. Vackra grönområden och parker finns på nära håll, däribland Rosenparken, Keillers park, Flunsåsparken, Hisingsparken och Slätta Damm. Hänförande utsikt över Göteborg får man uppifrån Ramberget. Kvillebäckens närhet till Göteborgs innerstad, med endast sex minuter till Brunnsparken med spårvagn, gör att hela stadens utbud är lättillgängligt.

Lindholmen
När man kliver av färjan på Lindholmspiren hamnar man mitt i Lindholmen Science Park, där många företag och skolor har sina verksamheter. Området i stort är präglat av expansion och framåtanda och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv, skolor, föreningsliv och affärsverksamheter. Här kommer bland annat Göteborgs första riktiga skyskrapa, Karlatornet, att byggas. Den gemytliga kajpromenaden på Norra Älvstranden löper från Lindholmen till Eriksberg och är ett populärt promenadstråk för alla åldrar, såväl dag- som kvällstid. Här finns många mysiga caféer och restauranger, som snabbt blir favoriter.
På Lindholmen finns Göteborgs äldsta biograf Aftonstjärnan, den öppnade 1915 och visar fortfarande film och teaterföreställningar. Även Backateatern är belägen i området. Gröna oaser finner man exempelvis i Keillers Park och för den som vill motionera finns flera anläggningar att välja mellan. Kommunikationerna till stadskärnan är mycket goda. Stig på färjan vid Lindholmspiren, Slottsberget eller Eriksberg och njut av en rofylld båttur in till Lilla Bommen eller Stenpiren. Föredrar man att åka buss trafikerar även flera busslinjer sträckan. Har man egen båt finns det möjlighet att hyra båtplats i exempelvis Västra Sannegårdshamnens båtklubb eller vid Eriksbergsdockan. På Lindholmen bor man nära både havet och staden i en unik Göteborgsmiljö.

Sannegårdshamnen
Sannegården utgörs av både toppmoderna, exklusiva fastigheter belägna precis vid vattnet och gamla, genuina varvsbyggnader samt arbetarbostäder. Området präglas av expansion och framåtanda och här finns ett rikt utbud av såväl föreningsliv och kulturliv, som skolor föreningsliv och affärsverksamheter. Den gemytliga kajpromenaden på Norra Älvstranden bjuder på såväl ett brett utbud av restauranger och caféer som härligt folkliv. Gröna oaser finns exempelvis i Krokängsparken och Färjenäsparken, varav den senare också har en mycket populär lekplats. Kommunikationerna till stadskärnan är väldigt bra. Vid Lindholmspiren, Slottsberget eller Eriksberg kan man kliva på färjan in till stan. Flertalet busslinjer trafikerar dessutom sträckan. Vill man hyra en båtplats finns möjlighet i Västra Sannegårdshamnens båtklubb eller vid Eriksbergsdockan.

Säve
I Säve bor man bekvämt i vackra och vidsträckta naturmiljöer, nära Göteborgs centrum. Bebyggelsen består av en blandning av vackra gamla hus i skärgårdsstil, gårdar och moderna bostäder. Närmaste köpcentrum är Tuve Torg där det bland annat finns matbutiker och Kulturpunkten med bibliotek och kulturskola. Ett större utbud av stormarknader och affärer finner man vid Backaplan och i Bäckebol. Göteborgs stadskärna nås dessutom lätt med buss eller bil. Säve omges av ett frodigt landskap med lummiga skogsdungar och stengärdsgårdar. Det finns gott om naturområden att vistas i, såsom Djupedal och naturreservatet vid Nordre Älv.

Torslanda
Torslanda är ett mycket populärt område, vilket gjort att det expanderat starkt under de senaste decennierna. Området består av flera mindre områden som exempelvis Amhult, Hjuvik och Hällsvik. Bebyggelsen är varierad och består av en härlig blandning av bostäder från olika epoker och i olika byggnadsstilar. Gamla skärgårdshus, moderna villor, trivsamma radhusområden samt nybyggda bostadsrätter samsas om ytan. Vid Torslanda Torg och Amhults Torg finns ett stort utbud av affärer och restauranger. I kulturhuset Vingen finns bland annat bibliotek, bio, teater, kultur- och musikskola. Havet finns nära till hands var du än bor i Torslanda. Vackra promenadstråk och motionsslingor löper utmed kustlinjen och i småbåtshamnarna pågår båtliv året om. Här finns Göteborgs äldsta havsbadskoloni och fina badvikar hittar man bland annat i Tumlehed, Sillvik och Lilleby.

Tuve
I Tuve bor man i vackra och vidsträckta naturmiljöer, bara 10 minuter från Göteborgs centrum. Bebyggelsen består av en blandning av flerbostadshus, villaområden och ett flertal radhusområden. De olika områdena förbinds med cykel- och gångvägar. Tuve Torg har ett köpcentrum med bland annat matbutiker och Kulturpunkten med bibliotek och kulturskola. Ett större utbud av stormarknader och affärer finner man vid Backaplan och i Bäckebol. I området finns flera aktiva idrottsföreningar, och stora möjligheter till motion och friluftsliv hittar man också vid Tuvevallens motionscentral, där även Kättilsröds 4H-gård ligger alldeles intill. Från Tuve har man direkt tillgång till Hisingsparken och dess vackra promenadstråk och motionsslingor. Sankt Jörgen Park erbjuder både rekreation och motion. Här finns golfbana, sportklubb, spa och restaurang. Havet nås på kort tid med bil eller buss och vill du ta ett dopp i havet så ligger badvikarna Lilleby och Sillvik närmast till hands.

På Hisingen lever du ett aktivt storstadsliv med både havet och grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter