Såld

Totalrenoverad gavellägenhet med social planlösning & inglasad balkong

Karin Corneliusson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Hökegatan 18

4:a Olskroken

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
5 540 kr/mån
Rum:
4 rum
Boarea:
ca 99,5 kvm
Våning:
3/6, hiss
Byggår:
1981
Adress:
Hökegatan 18,
416 66 Göteborg
Vinn Samsungs design-TV

Beskrivning

Välkomna till en ljus och luftig gavelfyra med social planlösning och generösa fönsterpartier i tre väderstreck mot lugna grönskande omgivningar. Stort vardagsrum med härligt ljusinsläpp och utgång till en stor inglasad balkong i sydvästläge samt halvöppen planlösning mot matplatsen och köket. Trivsamt kök med generöst burspråk som rymmer stora middagssällskap, köksinredning från Marbodal samt kvalitativ utrustning från Siemens. Lägenheten erbjuder även tre lättmöblerade sovrum med goda förvaringsmöjligheter samt helkaklat badrum och gästtoalett som totalrenoverades 2013 med sobra färgval. Lägenheten har flera genomtänkta finesser och detaljer som skapar ett hem utöver det vanliga!

Mycket trevligt läge i mysiga Olskroken med såväl citys nöjesliv som Skatås och Delsjöområdets natur inom cykel- och promenadavstånd. I anslutning till föreningen så anläggs en ny park, Olskroksparken, som kommer ha en pergola med sittplatser, utegym, agilitybana för hundar och hundrastgård. Runt hörnet drar Ånäsvägen fram med sina kaféer och spännande småbutiker. Dessutom tar det bara några minuter att gå till Olskrokstorget där man förutom fiskbodar, grönsakshandlare, mataffär, systembolag, gym med mera även hittar bistron Le Pain Français och tapasbaren Leonardo. Goda kommunikationer med buss och spårvagn.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob med spegeldörrar och Elfa-inredning. Vid entrén ligger praktiskt klinkergolv som övergår i ekparkett och väggarna har en ljus mönstrad tapet.

Trivsamt kök med fina materialval som renoverades 2011. Köket har köksinredning från Marbodal i serien Ekerö, måttbeställd rostfri bänk med integrerad diskmedelspump, arbetsbänk i grå laminat samt stänkskydd i vit och svart mosaik. Köket är utrustat med induktionshäll, fläktkåpa, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Golvet har ljust päronlaminatgolv och väggarna är målade i vitt och ljusgrått. Ett burspråk med generösa fönsterpartier ger ett härligt ljusflöde och här ryms en matplats för större middagssällskap. Halvöppen planlösning mot vardagsrummet vilket binder samman sällskapsytorna.

Ljust och härligt vardagsrum med utgång till en stor inglasad balkong i sydvästläge. Tack vare inglasningen blir balkongen som ett extra rum även under de lite kallare månaderna. Vardagsrummet kan inredas med soffhörna och matsalsbord. Golvet kläs av ekparkett och väggarna är målade i vitt.

Lägenheten har tre sovrum med fönster i tre olika väderstreck. Det största sovrummet har ett lugnt och tyst läge med utsikt mot en park och väggarna är målade i en rogivande grön nyans. Här finns plats för dubbelsäng och goda förvaringsmöjligheter i en inbyggd skjutdörrsgarderob med spegeldörrar och Elfa-inredning.

Det andra sovrummet har fönster i vinkel som bidrar med härligt ljusinsläpp och utsikt mot en grönskande park samt Hökegatan. Golvet kläs av ekparkett och väggarna har en varm ljusgul tapet. Här finns plats för säng, arbetshörna och garderober.

Det tredje sovrummet har utsikt mot Redberget samt den grönskande innergården. Här finns plats för säng och arbetshörna samt goda förvaringsmöjligheter i en inbyggd skjutdörrsgarderob med Elfa-inredning. Golvet kläs av ekparkett och väggarna är målade i vitt.

Lägenhetens badrum, som totalrenoverades 2013, nås från både hallen och köket. Ljust gråmelerat kakel och klinker i samma ton. Badrummet har behaglig golvvärme och inredningen består av wc, handfat med stor kommod, spegelskåp, handdukstork samt duschkabin. Här finns även en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare som underlättar i vardagen. Ett fönster bidrar med dagsljus och vädringsmöjlighet.

Lägenheten har även en gästtoalett som renoverades 2013.

Till lägenheten hör ett förråd som är beläget på samma våningsplan.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 5 540 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. I avgiften ingår värme, vatten samt tv, bredband och IP-telefoni från Comhem.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen.
Inre reparationsfond är 2 991 kr. Andel i föreningen är 1,168%. Andel av årsavgift är 1,16806%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 500 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 200 kr/mån, och hushållsel 300 kr/mån.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 96/1303.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 6, hiss finns. Våningsplan 3 av 6.

Byggår: 1981.

Storlek: 4 rum och kök, varav 3 sovrum. Boarea ca 99,5 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Uteplats: Stor inglasad balkong i sydvästläge. Elstyrd markis och trall.

Energideklaration: Energiprestanda 81 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2008-11-18.

Information Förening

Förening: Riksbyggen Göteborgshus Nr 45. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 104 st lägenheter och 1 st lokal.

Allmänt om föreningen: Riksbyggen Brf Göteborgshus 45 är en mycket välskött förening som bildades i samband med uppförandet av föreningens fastigheter 1981-1982.
Föreningen äger fastigheten Olskroken 22:5 med adresserna Hökegatan 12-18 och Olskroksgatan 19-21. Föreningen äger marken, ej tomträtt. Föreningen består av 104 lägenheter som upplåts med bostadsrätt samt 1 hyreslokal.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns cykelrum, barnvagnsförråd, relaxavdelning med bastu och duschar, stor motionslokal med komplett gymutrustning, hobbyrum, samlingslokal och solarium. Föreningens två tvättstugor är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en elmangel vardera. Vid tvättstugan på Olskroksgatan finns även en stenmangel. Det finns även möjlighet att hyra extra förråd i källaren, kölista.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Riksbyggen. I dagsläget finns inga planerade avgiftshöjningar för verksamhetsåret 2019/2020.
I avgiften ingår värme, vatten samt tv, bredband och IP-telefoni från Comhem.

Försäkring: Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Folksam. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna men bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Kommande/gjorda renoveringar: För att bevara fastigheterna i gott skick utförs löpande reparationer av uppkomna skador samt planerat underhåll av normala förslitningar. Under hösten 2019 kommer det installeras ny kameraövervakning i garage och cykelrum samt motionsrummet kommer att förses med nya redskap. Under hösten 2019 kommer även ventilationen att upprustas för att erhålla godkänd OVK. Föreningen har ett inläckage av vatten till garaget från gården vilket innebär att man måste åtgärda tätskiktet på gården. Föreningen håller på att utreda omfattning och tidpunkt för detta. Förmodligen måste även ett större underhåll på fläktsystem göras om ca 5 år utifrån att systemen inkl driftstyrningen börjar att falla för åldersstrecket.
Ca 2023 planeras fönsterbyte.
Utförda renoveringar:
2016-2018 har det gjorts en ombyggnation av samtliga hissar.
2017/2018 utfördes en underhållsspolning av Cleanpipe.

Parkering: Föreningen förfogar över 76 garageplatser som är belägna under huset med infart från Hökegatan. Kostnad för att hyra en plats är ca 450 kr/månad. Flertalet platser för elbilsladdning finns. I dagsläget är det ingen kö men det kan förändra sig snabbt (2019-08-14).

TV och bredband: Föreningen har ett gruppavtal med Comhem som innebär att tv, bredband och IP-telefoni (ej samtalskostnad) via Comhem ingår i avgiften. Fiber finns indraget i huset.

Gårdsplats: test.

Olskroken

Olskroken är ett område med gamla anor. Idag blandas moderna bostadshus med
50-talsarkitektur och äldre byggnader. Kring Redbergsplatsen står vackra landshövdingehus samt den pampiga St. Paulikyrkan.

Vid Olskrokstorget pågår traditionell torghandel, här finns flera fiskebodar, blomsterförsäljare och annat smått och gott. Vid torget finns även butiker och matställen. Kommunikationerna i området är goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Redbergsskolan och Redbergsteatern har ett stort utbud av kurser, föredrag och föreställningar. I Härlanda Park ligger kulturhuset Kåken som rymmer bl.a. bibliotek, öppen förskola och café. Flera träningsanläggningar finns på nära avstånd.

Gröna oaser finner man exempelvis i Östra kyrkogårdens park, i Redbergsparken och i Delsjöreservatet. I de lummiga skogarna finns vandringsleder, motionsslingor, ridvägar och badsjöar. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Olskroken inbjuder till ett bekvämt och trivsamt boende i Göteborgs östra centrum.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning